Jabolčna in skutna pita
Tokratna recepta za pripravo slastnih sladkih pit smo našli na spletni strani receptov NajPortal.com.
Skutna pita
Biskvit: 4 jajca, 25 dag sladkorja, 25 dag moke, 25 dag margarine, ½ pecilnega praška
Nadev: ½ kg skute, 1 kisla smetana, limonina lupina, malo ruma
Navodila za pripravo
Biskvit: ločimo rumenjake in beljake. Margarino raztopimo. Zmešamo rumenjake in ostale sestavine, dodamo stopljeno margarino in dobro premešamo. Na koncu dodamo še sneg iz beljakov. Polovico mase vlijemo v pekač in nato povrhu damo nadev po nadevu pa polijemo še preostalo maso. Pečemo v pečici na 200 stopinj Celzija, da postane lepo zapečeno.
Nadev: Zmešamo skuto in smetano, dodamo limonino lupino ter malo ruma.
Jabolčna pita
Testo: 10 dag sladkorja, ½ kg moke, 2 jajci, 20 dag margarine, vanilin sladkor, pecilni prašek, sol po okusu, limonina lupina, malo smetane
Nadev: 5 jabolk, sladkor po okusu, cimet po okusu, malo rozin ali orehov
Navodila za pripravo
Testo: Sestavine ugnetemo v testo in ga razdelimo na polovico. Polovico damo v namaščen pekač, nato dodamo nadev. Po nadevu razdelimo drugo polovico testa.
Nadev: Jabolka olupimo in naribamo, dodamo cimet, sladkor in rozine ali orehe.