Kdo bo gradil na Krvavcu?

Na Krvavcu, točneje Pod Jezerci, je v prostorskih dokumentih občine Cerklje res predvidena postavitev hotela in apartmajev, nihče pa ne ve nič o tem, da bi bil graditelj poslovnež Jurij Schollmayer.

Cerklje na Gorenjskem – V časniku Finance so v ponedeljek napovedali, da bo znani ljubljanski poslovnež Jurij Schollmayer na planini Jezerca pod Krvavcem v prihodnjem letu začel graditi dvesto apartmajev s centrom dobrega počutja, pri 30 milijonov evrov vrednem projektu pa naj bi mu s polovico sredstev pomagali ameriški partnerji. »To ni res in nimam k temu kaj dodati,« je na naše poizvedovanje v sredo odgovoril Schollmayer, sicer solastnik MTV Adria. Priznal pa je, da je v preteklosti res razmišljal o podobnem projektu na Krvavcu.

Tudi župan občine Cerklje na Gorenjskem Franc Čebulj je bil presenečen: »Prvič slišim, da bi Schollmayer nameraval graditi na Krvavcu. Sicer pa so se za Krvavec v preteklosti že zanimali tudi Francozi in Rusi, sedaj menda še Američani. Upam, da se bo nekdo tudi resnično odločil investirati v turistične zmogljivosti na tem območju. Dobrodošel je vsak, saj bi taka investicija precej prispevala k razvoju Krvavca in Cerkelj.«

Direktor RTC Krvavec Srečko Retuznik je prav tako zanikal, da bi se sploh kdaj videl ali slišal z Jurijem Schollmayerjem. »Res pa je, da se z občino Cerklje pogovarjamo o skupnih projektih. Na to temo se bomo tudi sestali na začetku februarja,« je pojasnil.

Sicer pa v prostorskih aktih občine Cerklje, tudi v prostorski strategiji, ki jo pripravljajo, v resnici predvidevajo apartmajsko-hotelski kompleks Pod Jezerci s približno 500 ležišči. Do doline Jezerca so lani pripeljali asfaltno cesto, tam pa predvidevajo tudi ureditev velikega parkirišča za približno 550 vozil. Pod planino Jezerca namreč nameravajo urediti t. i. sekundarni sprejemni center za obiskovalce Krvavca.

Na celotnem območju Krvavca trenutno razpolagajo s približno 800 ležišči, v nastajajoči prostorski strategiji pa predvidevajo skupno še dodatnih tisoč ležišč. S tem pa ne bodo pokrili vseh potreb po novih prenočitvenih zmogljivostih, saj po trenutni oceni v občini Cerklje primanjkuje vsaj dva tisoč ležišč. Že nekaj let napovedujejo tudi gradnjo hotela s centrom dobrega počutja v Češnjevku, vendar se investitorju - investicijski družbi A1 – prav nikamor ne mudi. Hotel bi namreč po napovedih morali začeti graditi že lani.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / ponedeljek, 6. julij 2015 / 14:29

Znane melodije in smeh

Na majhnem odru v kranjskem Lokalu Pr' sodiš so se na večer po koncu pouka dogajale velike stvari.

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / sreda, 9. junij 2021 / 18:08

Povečali bodo skladišča

Zaradi hitre rasti podjetja se bo Cargo-partner že v prihodnjem letu lotil povečanja svojih skladiščnih kapacitet na Brniku.

Gospodarstvo / sreda, 9. junij 2021 / 18:04

Priznanja za krušne izdelke

Gorenjske kmetije so na ocenjevanju krušnih izdelkov za Festival dobrot slovenskih kmetij na Ptuju dobile devet zlatih priznanj, tri srebrne in šest bronastih.

Kamnik / sreda, 9. junij 2021 / 18:03

Prijaznejši do čebel

Kamnik – Občina Kamnik se je pridružila pobudi z naslovom Veliki traven in rožnik – čebelam cvetoč krožnik. Pobuda, ki je nastala v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Gorenjske in regionalnim stičiščem...

Kronika / sreda, 9. junij 2021 / 18:02

Preiskujejo nesrečo na Lancovem

Lancovo – Radovljiški policisti so v petek okoli 9.30 na Lancovem obravnavali nesrečo motorista, ki naj bi se pred padcem izogibal neznanemu vozniku domnevno manjšega črnega osebnega avtomobila, ki...

Razvedrilo / sreda, 9. junij 2021 / 17:54

Osem kozarcev, osem vinskih zgodb

Po ustih valjam četrti kozarec belega vina. Sedim za obloženo mizo dobrot – nekaj vrst sira, rožmarinovi grisini, ki jih pomakamo v humus, rezine pršuta na drugem krožniku in zelenjavne pa...