Zore umaknil pritožbo

Radovljiški svetnik Simon Zore je umaknil pritožbo na upravno sodišče o oškodovanju stranke SMS na lanskih lokalnih volitvah.

Radovljica – Na oktobrskih volitvah na glasovnici za volitve članov občinskega sveta ob listi kandidatov Stranke mladih Slovenije (SMS) ni bilo znaka (logotipa) stranke. Občinski svetnik in volivec Simon Zore se je zaradi tega najprej pritožil občinski volilni komisiji in nato še občinskemu svetu, a ker sta tako komisija kot svet njegov ugovor oz. pritožbo zavrnila, se je sredi lanskega decembra pritožil še na upravno sodišče. V pritožbi je med drugim navedel, da naj bi bila glasovnica brez znaka SMS nerazpoznavna, nejasna in zavajajoča in da je stranka (ob podobnosti imen kandidatnih list Glas mladih Radovljica in Lista mladih Radovljica) bila oškodovana za najmanj en mandat. Zore, ki je zato zahteval ponovne volitve na podlagi obstoječih kandidatur, je prejšnji teden pritožbo umaknil. Kot je povedal, se je za ta korak odločil na podlagi informacij, da bi postopek na upravnem (in morda kasneje še na vrhovnem in ustavnem sodišču) trajal predolgo, pa tudi zaradi dogovora v koaliciji. Ker je SMS članica programske koalicije, ne bi bilo politično higienično, da bi se po eni strani zavzemala za uresničitev programa, po drugi pa za ponovne volitve. Ob umiku pritožbe po Zoretovem mnenju tudi ne bo možno realizirati sklepa občinskega sveta, po katerem naj bi o (ne)zaupnici občinski volilni komisiji oz. njeni predsednici glasovali potlej, ko bodo glede pritožbe izrabljena vsa pravna sredstva. Kot je dejal, glasovanje tudi ne bo potrebno, saj bo volilni komisiji kmalu potekel mandat.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / sobota, 10. december 2011 / 07:00

Voščilnice s položnico

Če v nabiralnik prejmete voščilnice s priloženo položnico, ki jih niste naročili, vam izdelka ni treba ne plačati ne vrniti, izpolnjeno položnico lahko vrnete prostovoljno.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / sreda, 14. november 2007 / 07:00

Počastili konec Soške fronte

S proslavo in pohodom h Krnskemu jezeru so v soboto počastili 90-letnico konca bojev na Soški fronti.

Radovljica / sreda, 14. november 2007 / 07:00

Po novi avtocesti še ta mesec

Družba za avtoceste (Dars) bo predvidoma še v tem mesecu odprla za promet desno polovico 2,4 kilometra avtoceste od Podtabora do Peračice.

Splošno / sreda, 14. november 2007 / 07:00

Razkritje bližnje prihodnosti

Pri Audiju se pripravljajo na prvo predstavitev novega malčka A1.

Splošno / sreda, 14. november 2007 / 07:00

Pogled od zgoraj

Pri Nissanu so razvili nov asistenčni sistem za lažje parkiranje.

Splošno / sreda, 14. november 2007 / 07:00

Obletnice, priznanja in nov avto

Majestic 5 so bili stari deset let, Mitja Okorn še vedno hodi s Tino, Sanja Grohar pridno dela kariero, Alenka Gotar je posnela skladbo Ženska iz soli in se oglasila na Primskovem.