Visoka smetarina

V Železnikih so za približno 60 odstotkov podražili odvoz in deponiranje smeti.

Železniki – Od 1. novembra vsi ostanki odpadkov s Škofjeloškega romajo na deponijo v Logatec, kar pa zaradi oddaljenosti in višje cene odlaganja pomeni tudi višjo ceno. »Odlagališče Logatec je začasna rešitev, saj imajo dovoljenje za obratovanje zgolj do konca leta 2008. Nova cena znaša 85 evrov za tono odpadkov, variabilen del pa je odvisen od oddaljenosti občine od odlagališča in takse za obremenjevanje okolja,« je novo ceno, ki vključuje tudi plačo delavca v novem centru za ločeno zbiranje odpadkov, razložil Janez Štalec iz Loške komunale.

»Devetdeset odstotkov občank in občanov uporablja 120-litrske posode z odvozom na 14 dni. Do sedaj so plačevali po približno 1.700 tolarjev, po novem bodo 2.700 tolarjev,« je predstavil podražitev župan Mihael Prevc. Cene bodo v povprečju zrasle za približno 60 odstotkov, vendar jih morajo najprej potrditi še tri ministrstva, zato bodo v veljavi šele čez pet do šest mesecev. Če do podražitve ne bi prišlo, bo morala razliko pokriti občina. Občinski proračun bo do uveljavitve novih cen kril stroške v višini približno dveh milijonov tolarjev. Svetniki so (z nekaj pomisleki) povišanje cen sprejeli. Program ravnanja z odpadki je bil nazadnje spremenjen aprila letos, ko so prešli z dvakratne na enkratno akcijo zbiranja nevarnih in kosovnih odpadkov, uvedli ločeno zbiranje plastične embalaže na zbiralnicah in v začetku oktobra odprli še zbirni center za ločeno zbiranje odpadkov na Studenem, ki deluje dvakrat tedensko.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / torek, 4. oktober 2016 / 11:09

Oropala okrepčevalnico

Kranj – Neznana storilca sta v nedeljo okoli 22.20 oropala okrepčevalnico na Primskovem v Kranju, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Roparja, ki sta si prilastila manjšo vsoto denarja, sta bil...

Objavljeno na isti dan


Medvode / nedelja, 15. april 2007 / 07:00

Smlednik se bo predstavil Evropi

Lani se je Smlednik uvrstil v ožji izbor "naj" krajev v Sloveniji, letos pa ga bodo ocenjevali še evropski ocenjevalci.

Medvode / nedelja, 15. april 2007 / 07:00

Prvenstvo v "trkljanju" pirhov

Turistično društvo Pirniče je letos prvič organiziralo velikonočno "trklanje" pirhov.

Medvode / nedelja, 15. april 2007 / 07:00

"Ferbec mora nekaj koštat"

Peter Škof iz Žlebov se je letos prvič lotil "kuhanja kope". Po osmih dneh so bili znani rezultati.

Medvode / nedelja, 15. april 2007 / 07:00

Ob jubileju prenovili zadružno stavbo

Kmetijska zadruga Medvode je ob koncu marca praznovala 60-letnico obstoja.

Medvode / nedelja, 15. april 2007 / 07:00

Prijateljice pritekle do naslova

Anamarija Lampič iz Valburge, ter Anja in Nina Žavbi Kunaver iz Zbilj, so letošnjo zimo postale državne prvakinje v teku na smučeh. Zmagale so v štafeti med mlajšimi deklicami.