Popisovalci bodo zvonili le dvakrat

S popisovalcem nepremičnin se bo mogoče dogovoriti za datum obiska ali pooblastiti druge za dajanje podatkov.

Že v torek smo poročali, da je Geodetska uprava Slovenije za 1. december najavila začetek popisa nepremičnin, ki bo trajal do konca aprila. Vsak dan (tudi ob sobotah in nedeljah!) bo po vsej Sloveniji popis opravljalo 500 usposobljenih in v ta namen izobraženih popisovalcev, in sicer po popisnih centrih, ki predstavlja ozemlje, ki ga pokriva posamezna geodetska pisarna. Na Gorenjskem so centri v Kranju, Radovljici, na Jesenicah in v Škofji Loki. Urnik obiskov vnaprej ni določen in bo prilagojen željam udeležencev popisa. Lastnika bo popisovalec obiskal na naslovu, kjer je stalno prijavljen, z obrazci za vse nepremičnine, ki jih ima lastnik (torej tudi morda za vikend hišico v drugem kraju!). Če lastnika ne bo doma, pa bo popisovalec pustil obvestilo o svojem obisku z mobilno številko in z datumom, kdaj bo spet prišel. Če lastniku tudi ta datum ne bi ustrezal, se lahko s popisovalcem dogovori za drugega. Če bo tudi drugi obisk popisovalca zaman (obvestila o drugem obisku popisovalci ne bodo puščali), bo moral lastnik v 15 dneh sam izvesti popis (torej samopopis) in ga v tem roku dostaviti geodetski upravi. Popisovalci bodo imeli posebne kartice – izkaznice, ki bodo služile kot pooblastilo, odločitev lastnika pa je, ali bo popisovalca povabil v stanovanje, ali bosta obrazce izpolnjevala pred vrati, ali pa bo lastnik obrazce le prevzel, opravil samopopis in obrazce nato sam oddal v geodetski pisarni. Podatke ob popisu lahko poda tudi uporabnik objekta (družinski član, najemnik …) ali celo sosed, vendar za podatke s podpisom odgovarja. Vsekakor mora lastnik zahtevane podatke pripraviti.

Naj še enkrat poudarimo, da je naloga ustrezno usposobljenih popisovalcev pomoč pri izpolnjevanju popisnih obrazcev in ne nadzor podanih podatkov. Če bo lastnik oziroma uporabnik nepremičnine pri izpolnjevanju popisnih obrazcev sprejel pomoč popisovalca, mu bo ta pomagal, v nasprotnem primeru lahko popisne obrazce izpolni lastnik sam. V primeru kakršnegakoli odstopanja bo popisovalec, ki ne ustreza zahtevam dajanja pomoči lastniku pri izpolnjevanju obrazcev, takoj odslovljen.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / ponedeljek, 4. oktober 2010 / 07:00

Vaš razgled

Objavljeno na isti dan


Kranjska Gora / petek, 27. marec 2015 / 07:00

Delajo dobro za kraj

Skupina krajanov se je pod imenom Dovje-Mojstrana: zelena prihodnost zbrala v pobudi, ki skuša po zgledu dobrih praks ustvariti nekaj novega za kraj.

Kamnik / petek, 27. marec 2015 / 07:00

Mladi o svoji domovini

V prostorih Občine Kamnik je do konca marca na ogled razstava 42 likovnih in literarnih del – pogledov in razmišljanj mladih o pomenu samostojnosti in neodvisnosti Slovenije.

Razvedrilo / petek, 27. marec 2015 / 07:00

Povezane v plesu in prijateljstvu

Prvega aprila bo leto dni, kar je v Kranju začela delovati skupina Cowboy ritem, ki se je zaljubila v t. i. country line dance plese, ki postajajo vse bolj popularni tudi v Sloveniji.

Gospodarstvo / petek, 27. marec 2015 / 11:07

Predavanji o novostih pri dopolnilnih dejavnostih

Križe, Koroška Bela – Kmetijsko gozdarski zavod (KGZ) Kranj in Društvo podeželskih žena Svit iz Tržiča vabita danes, v petek, ob 19. uri v sejno sobo Kmetijske zadruge Križe na predavanje o novosti...

GG Plus / petek, 27. marec 2015 / 17:18

V diplomaciji se tudi z molkom govori

V začetku devetdesetih let je imel LDS-ovski politik Franco Juri že pripravljene kovčke za svoj odhod v Argentino, kjer naj bi na naši ambasadi v Buenos Airesu nastopil mesto veleposlanika. Imel je...