Rok Flander je v točkovanju svetovnega pokala trenutno tretji.

V pravih letih za uspeh

Deskar Rok Flander se je prejšnji konec tedna veselil prve uvrstitve na zmagovalni oder tekem za svetovni pokal.

Smlednik – Rok Flander, ki se je že pred petnajstimi leti zapisal deskanju na snegu, si je v letih treniranja in tekmovanj nabral veliko izkušenj. Letošnja sezona pa se je zanj vendarle začela brez težav s poškodbami, brez težav z opremo in z veliko željo po uspehu. Rok, ki je letos junija upihnil 27 svečk, pravi, da ne po naključju.

Šesto in drugo mesto na začetku sezone sta gotovo več, kot si si lahko želel?

»Vse okoliščine so se v tej sezoni očitno obrnile meni v prid, pa naj gre za delo odbora v deskanju na snegu, ki nam je zagotovil pogoje, ki jih potrebujemo, ali pa za opremo in zdravje. Mislim tudi, da sem prišel v leta, ki so za ta šport najbolj ugodna, od 25 do 33. Takrat je za vsakega tekmovalca v paralelnih disciplinah »top« obdobje. Poleg tega je za menoj uspešno poletje, pa naj gre za treninge tako na snegu kot na vodi.«

Si sodeloval tudi s psihologom?

»To ne, sem pa prebral nekaj knjig na to temo. Zelo prav so mi prišle počitnice v krajih, kjer drugače gledajo na življenje, na Madagaskarju. Tam sem bil poleti dva meseca in ob potovanju tudi veliko surfal.«

Zmaga na zadnji tekmi ti je ušla za malo. Zakaj?

»Problem je bil v tem, da sem v zadnjem obdobju naredil precej treningov, tudi tik pred tekmo tega veleslaloma. Po slalomski tekmi v Landgraafu sem videl, da je v tem trenutku malo tekmovalcev, ki se mi lahko postavijo nasproti. Žal pa sem v veleslalomu malce pozno dobil opremo, tako da sem zaradi boljšega občutka potreboval več treninga. Zato mislim, da sta bila ta poraz v finalu in drugo mesto posledica preveč treningov. Žal je pač tako, priložnosti pa bo še dosti in mislim, da bom zmagovalcu Simonu Schochu poraz v finalu lahko vrnil.«

Zaradi odličnih voženj so želje po uspehu gotovo povečale?

»Nisem človek, ki bi z velikimi apetiti planil po rezultatih, upam pa, da bom petnajst let dela in treningov sedaj kronal z res vrhunskimi rezultati, čeprav naj hkrati dodam, da sem vsa leta to delal s srcem, z užitkom in mi ni bilo težko. Je pa res, da bo treba v nadaljevanju te sezone formo še stopnjevati, čeprav bom zelo vesel, če se bom na »bordu« tudi v nadaljevanju počutil vsaj tako, kot se v tem trenutku, ali še bolje.«

Kdo je sedaj boljši, če se pomerita z Dejanom Koširjem?

»V letošnji sezoni se še nisva, tako da je to težko reči. Upam, da bo lepa priložnost za to prav na decembrski domači tekmi v Kranjski Gori. Ne glede na to kdo bo boljši, bi želel, da bi zmagal Slovenec.«

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenja vas-Poljane / petek, 18. oktober 2013 / 07:00

Živimo zdravo

»Imamo srečo, da živimo v zelenem okolju, ki pa ga moramo izkoristiti,« o projektu Živimo zdravo pravi Milan Čadež.

Objavljeno na isti dan


Domžale / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Člani Mladega foruma sprejeli pet resolucij

Domžale - V Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah je v soboto potekal 17. nacionalni kongres Mladega foruma SD. Mladi, ki jih je nagovoril tudi predsednik vlade Borut Pahor in...

GG Plus / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Zaščitena belokranjska pogača

V ljubljanski gostilni Breza so aprila predstavili belokranjsko pogačo. Društvo kmečkih žena Metlika, ki je usposobilo in certificiralo dvajset proizvajalcev, je podelilo certifikate, javno pa so...

GG Plus / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Dobili smo prvo Tuševo kuharsko zvezdo

Finale tekmovanja najboljših mladih, obetavnih slovenskih kuharjev srednješolcev je dobil svoj epilog sredi maja na terasi Planeta Tuš na Primorskem. Za naslov Tuševa kuharska zvezda se je pomeri...

GG Plus / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Pekli vola in delili torto

Pred kratkim je najboljši sosed na Primskovem praznoval že osmi rojstni dan. Pred centrom so na parkirišču naredili pravo glasbeno–kulinarično veselico, seveda brez torte na tovrstnih prireditvah...

GG Plus / četrtek, 3. junij 2010 / 07:00

Čokolada in slive

Iz bogate zakladnice kuharskega mojstra Janeza Bratovža smo v njegovi knjigi Med zemljo in morjem našli simpatično kremno juho in nebeško kombinacijo čokolade s suhimi slivami.