Tadej Pogačar s Klanca v občini Komenda je s klanci v Pirenejih opravil kot za šalo. / Foto: Dpa/STA

Pogačarjeva epska predstava

Tadej Pogačar je v fantastični formi. Po petnajsti etapi Dirke po Franciji ima več kot tri minute prednosti pred prvim zasledovalcem, Dancem Jonasom Vingegaardom. Do konca dirke je še šest etap.

Tadej Pogačar: »Zelo sem zadovoljen s svojo formo. Danes je bilo zelo vroče, zelo težko. Po navadi mi vročina povzroča težave, ekipa me je ves čas ohlajala, opravila je odlično delo. To je bil neverjeten dan.«

Pau – Za kolesarji na Dirki po Franciji je ponedeljkov dan premora. V soboto in nedeljo pa je na napornih gorskih etapah, ki so potekale po Pirenejih, kraljeval Tadej Pogačar, ki ima pred Dancem Vingegaardom, edinim resnejšim kandidatom za letošnjo zmago na francoski pentlji, zdaj že tri minute in devet sekund prednosti. Nedeljska etapna zmaga je bila Pogačarjeva po sobotni druga zaporedna zmaga v Pirenejih, tretja na letošnjem Touru, skupno pa že 14. etapna zmaga na dirki vseh dirk in okrogla osemdeseta v profesionalni karieri. »Nikoli si ne bi predstavljal takšnega razpleta po dveh tednih dirkanja. Zelo sem zadovoljen s svojo formo. Danes je bilo zelo vroče, zelo težko. Po navadi mi vročina povzroča težave, ekipa me je ves čas ohlajala, opravila je odlično delo. To je bil neverjeten dan,« je po drugi zaporedni etapni zmagi na letošnji Dirki po Franciji za LeTour.fr povedal Pogačar, ki je polovico etapnih zmag dobil prav v Pirenejih.

Oba dneva v Pirenejih sta od kolesarjev terjala najvišjo zbranost in pripravljenost, temperature so se dvignile do trideset stopinj Celzija, zato je bil pomemben tudi zadosten vnos hrane in tekočine. »Nikoli me ni skrbelo, pomembno je bilo le, da sem ostal ohlajen, da sem se primerno hidriral in pravočasno zaužil dovolj hrane,« je Pogačar povedal za Televizijo Slovenija.

Ponedeljek dan počitka

Za kolesarji je dan počitka, ki se ga je Pogačar v nedeljo veselil. »Upam, da bomo z moštvenimi kolegi opravili dober trening, se ustavili na kavici. Malce se moramo sprostiti, a ne preveč. Potem pa na polno v zadnji teden,« je po napornem koncu tedna na Dirki po Franciji povedal Pogačar, ki se zaveda, da je več kot triminutna prednost velika, a da še ni nič odločeno. »Na Touru nikoli ni nič zagotovljeno do zadnjega dne. Vseeno ti taka prednost da veliko motivacije. Gremo kontrolirano v naslednje dni,« je sklenil za Televizijo Slovenija.

Se je pa minuli petek od Dirke po Franciji poslovil Primož Roglič. Po četrtkovem grdem padcu na ramo je sklenil svoje nastope na letošnji francoski pentlji.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / petek, 21. avgust 2009 / 07:00

Kranjskogorski dnevi športa in zabave

Tradicionalna prireditev bo tudi letos konec avgusta ponujala možnost ogleda ali sodelovanja na športnih turnirjih v odbojki na mivki, košarki, malem nogometu ali na festivalu teka. Zabavni del b...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / ponedeljek, 15. oktober 2018 / 19:41

Problemi slepih in slabovidnih

Člani Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Kranj so se pred današnjim Mednarodnim dnevom bele palice, 15. oktobrom, sprehodili po Kranju. Vprašali smo jih, kako se soočajo s težavam...

Gospodarstvo / ponedeljek, 15. oktober 2018 / 19:40

Vse večje povpraševanje po certificiranem lesu

V Sloveniji se je doslej v certifikacijo gozdov po shemi PEFC vključilo več kot 1100 lastnikov, ki imajo v lasti 286 tisoč hektarjev gozdov.

Kultura / ponedeljek, 15. oktober 2018 / 19:39

Spomin na Janeza Juvana

V Mestni knjižnici Kranj je bil ob prvi obletnici smrti literarni večer o Janezu Juvanu (1936–2017).

Gospodarstvo / ponedeljek, 15. oktober 2018 / 16:40

Kam z viški jabolk in hrušk

Narava nam je letošnjo sezono podarila obilo jabolk in hrušk. Pridelek je lahko za ozimnico, a kako še uporabiti viške jabolk in hrušk, ki jih bomo lahko uživali čez zimo in spomladi? Nekaj nasvetov j...

GG Plus / ponedeljek, 15. oktober 2018 / 16:39

Kranjska klobasa 2025

Javna sporočila o tem, da bo Kranj kandidiral za evropsko prestolnico kulture leta 2025, malo povedo o vsebinah in ambicijah te pobude.