Nagrajena tudi kamniška pivovarna
Ljubljana – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS je v sodelovanju z Inštitutom za hmeljarstvo in pivovarstvo izvedla četrto senzorično ocenjevanje piva, pri katerem je panel strokovnjakov upošteval videz, vonj, okus, teksturo in grenčico. Ocenili so 35 vzorcev, ki jih je poslalo deset pivovarn, med njimi kamniški Maister. Izdelki, ki zadostijo najvišjim kriterijem, so upravičeni do znaka pivo odlične kakovosti. Letos je ta naziv prejelo 21 proizvodov, med drugim Karlin, Linhart in Novy iz omenjene pivovarne. Senzorično ocenjevanje je pomembno predvsem z vidika širjenja ponudbe piv odlične kakovosti in promocije celotnega sektorja pivovarstva v Sloveniji, pojasnjujejo na zbornici. Sodelujoča podjetja so po besedah direktorice Tatjane Zagorc dokazala, da so na področju kakovosti in razvoja inovativna, strokovna in tudi drzna.