Slovo Četrtkanj

"Smrk smrk..." bodo četrtkovim zabavam za letos rekli študentje in dijaki. Medtem ko se za prve začenja izpitno obdobje polnih buč, je animator Klemen Bučan raje navrgel kar nekaj smešnih.

Nastopila sta princesa flavte Tinkara Kovač in princa plesnih ritmov Da phenomena. Tinkara je koncert začela ob 22.uri, in sicer s klasiko dekliških The corrs “Only when I sleep” oziroma “Od zvezd pijan”, nadaljevala z “Kjer ste vi (Kaj tu dogaja)” ter prešla na novejši repertoar z plošče Aqua. Z opusa šestih plošč je predstavila večino hitov svoje desetletne glasbene kariere. Med najnovejšimi niso manjkali “Ujeti svet”, “She” ter “Kamorkoli greš”. Na odru smo pogrešali kanček več energije, na njem pa je manjkal tudi izvrstni kitarist Peter Dekleva. Tinkara je občasno postregla z besednimi vložki o pomenih besedil, ki jih je drugič menjala s flavtnimi. Med najnovejšimi niso manjkali “Ujeti svet”, “She” ter “Kamorkoli greš”. Na odru se ji je na koncu pridružil Komorni zbor kluba študentov Kranj, ki ji je pomagal pri komadu “Sonce v očeh”, v solo izvedbi pa zapel “V dolini tihi”. Za piko na i sta poskrbela aktualna Da phenomena. Dvorana se je medtem dodobra napolnila. Čeprav se njune pesmi zdijo osladne, je ravno osladnost tista, s katero glasbenika pritisneta na pravo struno ženskam. Ravnodušni pa ob pogledu na ženske ni ostal niti moški del. S komadi “In če hočeš”, “Upam da za vedno”, “Skupaj sva” sta Mate in Dagi z Juretom Rozmanom na bobnih naredila žur, zažgala z “Nočem te nazaj”, ter odigrala Prinčevo “Purple rain” ter funkovsko “If you have to ask” od Red hot chili peppers. Tinkara se jima je pridružila pri izvedbi njene “Ko bo prišel”, v spomin na čase, ko je bil Anže Langus še član njenega benda. Družba, kot sta pravila občinstvu, pa se je zabavala še dolgo po koncu koncertnega dogajanja okoli ene zjutraj. Žur do jutranjih ur, ali kako se že temu reče.

 

     

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Domžale / torek, 12. julij 2016 / 10:44

Letni kino tudi v Domžalah

V juliju se Mestni kino Domžale že četrtič za tri tedne seli na prosto pod zvezde, in sicer v Češminov park. Tam si bodo gledalci lahko ob koncih tedna (četrtek, petek in sobota) med 7. in 23. juli...

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / nedelja, 20. maj 2007 / 07:00

Slovo Četrtkanj

"Smrk smrk..." bodo četrtkovim zabavam za letos rekli študentje in dijaki. Medtem ko se za prve začenja izpitno obdobje polnih buč, je animator Klemen Bučan raje navrgel kar nekaj smešnih.

Zanimivosti / nedelja, 20. maj 2007 / 07:00

Ferrarijevi lepotci tudi na Gorenjskem

Ob 60. obletnici tovarne Ferrari iz Maranella so italijanski proizvajalci teh prestižnih luksuznih in tudi dirkalnih avtomobilov pripravili tako imenovani štafetni reli.

Splošno / nedelja, 20. maj 2007 / 07:00

Ponosni na uspehe pevskega zbora in hokejistov

Župan Tomaž Tom Mencinger je pripravil sprejem za člane Mešanega pevskega zbora Vox Carniolus ter hokejiste Hokejskega kluba Acroni.

Splošno / nedelja, 20. maj 2007 / 07:00

Mladi ustvarjalci na Torkarjevi koloniji

Na Osnovni šoli Koroška Bela so ustvarjali mladi umetniki iz petnajstih gorenjskih osnovnih šol.

Splošno / nedelja, 20. maj 2007 / 07:00

Med naj prostovoljci tudi Jeseničana

Faila Pašić Bišić in Valentin Peternel sta dobila priznanji Mladinskega sveta Slovenije za prostovoljno delo.