Valentin Peternel in Faila Pašić Bišić

Med naj prostovoljci tudi Jeseničana

Faila Pašić Bišić in Valentin Peternel sta dobila priznanji Mladinskega sveta Slovenije za prostovoljno delo.

V Ljubljani so podelili priznanja za naj prostovoljca, naj prostovoljko in naj prostovoljski projekt 2006. Med dobitniki priznanj sta tudi dva iz jeseniške občine, in sicer Faila Pašić Bišić in Valentin Peternel.

Faila Pašić Bišić je naziv naj prostovoljka 2006 dobila v starostni skupini od 19 do 30 let. Priznanje so podelili na predlog Muslimanskega dobrodelnega društva Merhamet, in sicer za humanitarne akcije za družine na robu preživetja, za delo z osirotelimi otroki, za delavnice na temo medkulturnosti, za prizadevanja za izboljšanje položaja žensk ter širjenje mreže prostovoljstva.

Valentin Peternel pa je prejel posebno priznanje za požrtvovalno prostovoljno delo z učenci zunaj službenih obveznosti. Kot so zapisali v obrazložitvi, učencem pomaga odkrivati in razvijati njihove potenciale in jim omogoča sodelovanje v raziskovalnem in projektnem delu v tehniških znanostih, za kar so njegovi dijaki samo v letu 2006 prejeli več kot 80 priznanj. Svoje slušatelje navaja na prizadevnost, delavnost, marljivost, natančnost, pravočasnost, točnost, odgovornost, obenem pa spodbuja inovativnost, tehniško ustvarjalnost, konstruktorsko, projektivno in raziskovalno dejavnost.

Nosilec projekta naj prostovoljstva je Mladinski svet Slovenije. Natečaj je lani razpisal že petič zapored z namenom promocije in večanja ugleda prostovoljnega dela. Na natečaj se je odzvala 101 organizacija, ki so prijavile 96 posameznikov in 42 projektov. Vsa ključna priznanja je podelila ministrica za delo, družino in socialne zadeve Marjeta Cotman.

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / četrtek, 17. junij 2010 / 07:00

Shrek za vedno

Četrti film o simpatično groteskni gozdni kreaturi Shreku, njegovi izvoljenki Fioni ter veseli druščini pravljičnih bitij, ki ju obkrožajo.

Objavljeno na isti dan


Kronika / torek, 23. marec 2010 / 07:00

Policisti bodo na preži

Kranj - Policisti Prometne postaje policije Kranj bodo ta teden opravljali meritve hitrosti z radarjem, ki je nameščen v belem Renaultovem kangooju. Danes bodo med 7. in 15. uro...

GG Plus / torek, 23. marec 2010 / 07:00

Peljati zastavo velika čast

Iztok Pergarec, vodja planiške letalnice in zastavonoša

Prosti čas / torek, 23. marec 2010 / 07:00

Erazma je ujela Janja

Zmagovalka radijskega resničnostnega šova Ujemi Erazma je Velenjčanka Janja Hudej, ki zadnje leto živi v Mengšu. Prislužila si je pet tisoč evrov in sanjsko potovanje na Tajsko.

Kultura / torek, 23. marec 2010 / 07:00

Idealist je mrtev, živeli Hlapci

V soboto se je s Cankarjevimi Hlapci v Bergerjevi "komentirani izdaji" začel letošnji, jubilejni 40. Teden slovenske drame.

Slovenija / torek, 23. marec 2010 / 07:00

Marušič kandidat za zdravstvenega ministra

Ljubljana - Dorjan Marušič, sedaj še svetovalec na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije, je včeraj sporočil, da je sprejel ponudbo premiera Boruta Pahorja...