Občinske novice

Podelili koncesijo za fizioterapijo

Občina Šenčur je Fizioterapiji Tršan, d. o. o., podelila koncesijo za opravljanje javne službe v fizioterapevtski dejavnosti. Koncesionar bo javno službo začel opravljati predvidoma v začetku meseca oktobra 2007 v prostorih novozgrajenega Stanovanjsko poslovnega objekta Šenčur, Pipanova cesta 51c (pri Športni dvorani Šenčur).

Spodbujanje razvoja gospodarstva

V Uradnem vestniku Gorenjske št. 23/07 je objavljen pravilnik glede dodeljevanja državnih pomoči za spodbujanje razvoja gospodarstva v občini Šenčur, ki se bo uporabljal za obdobje 2007–2013. Na podlagi Pravilnika je na občinski spletni strani objavljen Javni razpis za dodelitev sredstev za spodbujanje razvoja gospodarstva v občini Šenčur v letu 2007, kjer so določeni ukrepi za sofinanciranje spodbujanja gospodarstva, sredstva, načini, kriteriji in merila za vrednotenje sofinanciranja, upravičenci in roki za vloge in izplačilo sredstev. Razpisna dokumentacija je na voljo na sedežu Občine Šenčur, Kranjska cesta 11, Šenčur ali na spletni strani Občine Šenčur: www.sencur.si. Rok za prijavo na javni razpis je 2. november 2007 do 12. ure.

Ohranjanje in razvoj kmetijstva, gozdarstva in podeželja

Za področje kmetijstva, gozdarstva in podeželja v občini Šenčur je občinski svet sprejel Pravilnik o dodelitvi pomoči za ohranjanje in razvoj kmetijstva, gozdarstva in podeželja v občini Šenčur za programsko obdobje 2007–2013. Pravilnik je sedaj v postopku objave v Uradnem vestniku Gorenjske. Objava je zaradi prostorske omejenosti glasila razdeljena v več delov. Z dnem veljavnosti Pravilnika (14. delovni dan po zadnji objavi) bo na občinski spletni strani (www.sencur.si) objavljena razpisna dokumentacija za dodelitev pomoči za ohranjanje in razvoj kmetijstva, gozdarstva in podeželja v občini Šenčur za leto 2007. Dokumentacija bo na voljo tudi na sedežu Občine Šenčur, Kranjska cesta 11, Šenčur.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / ponedeljek, 24. maj 2010 / 07:00

Nenavadni plodovi limone

Kranj - Pred dnevi nas je obiskal Slavko Renko iz Kranja, ki nas je obvestil o nevsakdanji obliki plodov njegove limone. Okrog petnajst let stara rastlina, ki raste v veli...

Objavljeno na isti dan


Žirovnica / ponedeljek, 11. julij 2016 / 10:18

Državni svetniki v šoli

Redna seja državnega sveta je potekala na terenu, v prostorih žirovniške osnovne šole. Državi so dali pobudo, naj prednostno obnovi cesto med Breznico in Zabreznico.

Bled / ponedeljek, 11. julij 2016 / 10:17

Napovedi tudi letos obetavne

Po lanski izredno dobri turistični sezoni, ko je k povečanemu obisku gorenjskih turističnih krajev pripomoglo tudi lepo vreme, se vsaj take, če ne celo boljše sezone nadejajo tudi letos.

Kranjska Gora / ponedeljek, 11. julij 2016 / 10:16

Kanalizacijo prevzela Komunala

Upravljanje kanalizacijskega sistema občine Kranjska Gora je v petek od koncesionarja, družbe SHW, prevzela Komunala Kranjska Gora.

Jesenice / ponedeljek, 11. julij 2016 / 10:16

Počitnice v dnevnem centru

Mladi na Jesenicah lahko počitniške dni preživljajo tudi v dnevnem centru društva Žarek.

Jezersko / ponedeljek, 11. julij 2016 / 10:15

Pogreli štiri leta staro zgodbo

Ob glasovanju o predstavniku Občine Jezersko v svet zavoda Osnovna šola Matije Valjavca Preddvor so v občinskem svetu »pogreli« razpravo o imenovanju ravnateljice šole pred štirimi leti.