Rožle Žan Brelih / Foto: Alenka Brun

Škofjeloški Kaos okusov

V Stari Loki najdemo mladosten lokal Kaos okusov, ki v prvi vrsti poskrbi za željne okusnih hamburgerjev. Ideja se je porodila domačinu Rožletu Žanu Brelihu, Kaos okusov pa s svojimi hamburgerji in tudi že precej nadgrajeno ponudbo navdušuje lačne Ločane in obiskovalce iz bližnje ter daljne okolice že štiri leta.

Rožle Žan Brelih je svojo idejo najprej začel uresničevati tako, da se je kot ponudnik hrane oziroma okusnih hamburgerjev pojavljal predvsem na raznih festivalih, karavanah piv in podobno. Je sicer kuhar, ki je kar sedem let delal v kuhinji JGZ Brdo. »Ustalil pa se je Kaos okusov v Stari Loki v času korone,« nam razlaga. Začeli so s prevzemom, princip se je prijel in ohranil do danes. Glavno vlogo sta v obdobju covida-19 imela zvonec pri vratih in izdajno okno. Ker sta od prvega dne delovanja Kaosa okusov obstajali dve vrsti strank: tisti, ki so naročilo prevzeli za domov, ter tisti, ki so ga prevzeli, potem pa se hrane lotili kar na licu mesta, pred Kaosom okusov, je Brelih začel razmišljati tudi o terasi z mizami in stoli – vendar v mejah dovoljenega in v okvirih, ki mu jih je prostor pred izdajnim oknom dopuščal. Našel je rešitev in Kaos okusov je dobil teraso s simpatičnimi mizami, kar so stranke pozdravile. Asfalt je prekril makadam, uredili so tudi nekaj parkirnih mest.

Kljub pestri ponudbi hamburgerjev je Brelih hitro spoznal, da veliko ljudi prisega na klasiko, vmes pa se vedno najde določen odstotek takih, ki jih zanimajo novosti, so bolj odprti za nove okuse, si celo želijo pokusiti kaj posebnega. Tako recimo v ponudbi najdemo t. i. mesečnik, kar pomeni, da vsak mesec na meni uvrstijo drug hamburger. Imajo tudi temno in svetlo hišno pivo, ki ga zanje vari pivovarna Time brewery iz Radelj ob Dravi. Poleg hamburgerjev so meni razširili še na solate, različne zvitke, dobrote z žara … Izvemo, da imajo sicer ljudje najraje hamburger s pomenljivim imenom Chuck Norris. Tega sestavljajo: opečena krompirjeva bombeta, skrbno izbrana slovenska govedina, dvojni angleški sir in hamburška slanina, čebulna marmelada Jack & Daniels, hrustljav krompirjev čips, paradižnik in rahlo pikantna omaka čipotle. Ker pa so se v teh dneh v Škofji Loki zaključili Dnevi piva in kulinarike, nas je še zanimalo, kaj je v tem času Kaos okusov pripravil za svoje goste. Morda kakšen poseben hamburger. »Seveda,« odgovori Rožle Žan Brelih. »Smash burger.« To je bil poseben hamburger, sestavljen prav za omenjene dneve. Pojasni, da že samo ime namiguje, kakšno pleskavico so v njem postregli: sploščeno, takšno, ki med peko postane čim bolj skorjasta. Dodani so bili še karamelizirana čebula (s temnim hišnim pivom), posebna žar omaka iz svetlega hišnega piva, sir čedar in hamburška slanina. Zraven pa je gost dobil še posebno holandsko omako oziroma bolj pomako, kot jo je poimenoval Brelih, narejeno s kančkom piva.

Seveda sem ob vsem tem naštevanju postala lačna. In sem si ga privoščila. Prav zadnjega.

In okusi, boste vprašali. »Štimajo«, je moj odgovor.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Škofja Loka / četrtek, 13. december 2007 / 07:00

Dobili bodo nove garderobe

Nogometaši ŠD Kondor so zagotovo eni izmed tistih, ki imajo najslabšo infrastrukturo. Po sanaciji igrišča bodo prihodnje leto začeli graditi še objekt, v katerem bodo tudi nove garderobe.

Objavljeno na isti dan


Šenčur / sreda, 17. avgust 2022 / 17:32

Nova igrala in fitnes naprave

Prebačevo – V občini Šenčur so na treh mestih namestili nova otroška igrala, ki so ograjena z zaščitno ogrado. V Voklem so jih na pobudo domačinov namestili na zelenico v središču vasi, na Olševku...

Gospodarstvo / sreda, 17. avgust 2022 / 17:31

Glovo praznuje prvo obletnico

V enem letu je 350 dostavljavcev Glova v 23 slovenskih mestih dostavilo več kot milijon naročil.

Slovenija / sreda, 17. avgust 2022 / 17:28

Kako izklopiti brezstično plačevanje

Kranj – Od začetka letošnjega junija je limit za brezstično plačevanje s karticami Visa in Mastercard v Sloveniji povišan s 25 evrov na 50. A vsi te možnosti ne želijo, predvsem zaradi strahu pred...

Nasveti / sreda, 17. avgust 2022 / 17:27

Osvežilne skutne rezine z breskvami

Rahla skutna krema z breskvami, ujeta med dve plasti rahlega biskvita ... Osvežilne skutne rezine z breskvami so prava ideja za vroče poletne dni.Za pripravo osvežilnih skutnih rezin z...

Zanimivosti / sreda, 17. avgust 2022 / 17:25

Koruzni labirint tudi na Krtini

Labirint z motivom Indijanca bo odprt do konca oktobra, vsak petek pa tudi med 21. uro in polnočjo.