Priznanja za dobrote z gorenjskih kmetij

Kranj – V okviru priprav na 35. festival Dobrote slovenskih kmetij, ki bo sredi maja na Ptuju, potekajo tudi ocenjevanja kmečkih prehranskih izdelkov. Na ocenjevanju ribjih izdelkov je ribogojnica Vodomec iz Zaloga pri Cerkljah prejela zlata priznanja za vrhunski kaviar, hladno dimljeni file postrvi in namaz iz tople dimljene postrvi, ribogojnica Bizjak z Zgornje Bele pa zlato priznanje za ribji namaz. Na ocenjevanju mesnih izdelkov je Petra Potočnik s Hotavelj prejela srebrno priznanje za govejo obešanko, Polona Kuhar z Ambroža pod Krvavcem bronasto za domačo salamo, Mirko Robič iz Srednjega Vrha pa bronasti priznanji za suhe klobase v zaseki in divjačinsko salamo. Na ocenjevanju suhega sadja je Janko Jeglič iz Podbrezij dobil bronasto priznanje za suhe tepke, na ocenjevanju kisa pa Tomislav Nastran iz Radomelj bronasto za naravni jabolčni kis.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kamnik / torek, 4. december 2012 / 07:00

Umrl je Niko Sadnikar

Kamnik - V petek, 30. novembra, je v 97. letu starosti umrl častni občan Občine Kamnik dr. Niko Sadnikar - doktor medicine, muzealec, publicist in turistični dela...

Objavljeno na isti dan


Gorenjska / sreda, 6. januar 2021 / 20:21

Premier Janša: Tveganje odprtja šol je lahko preveliko

»Šolstvo je prioriteta, ampak nič ne bomo dosegli, če vse odpremo in nato po tednu ali dveh vse zapremo in smo potem zaprti do aprila, maja,« je na današnjem posvetu s predstavniki vzgojno-izobraževal...

Nasveti / sreda, 6. januar 2021 / 17:19

Celoletni horoskop

Z letom 2021 prihajamo po kitajskem horoskopu v leto bivola – niu. To leto vsem nadene jarem odgovornosti. Brez vloženega truda ne moremo pričakovati uspeha. Je čas za urejanje zadev.

Zanimivosti / sreda, 6. januar 2021 / 16:59

Od domačega kruha do potic in piškotov

Špela Tomažin je 61-letnica, doma iz Bukovščice, ki je s soprogom »do kruha spravila« pet otrok, sama pa tudi delno živi od peke kruha, peciva in potic. Peče na tradicionalen način, v krušni peči.

Zanimivosti / sreda, 6. januar 2021 / 16:52

Golobja pošta

V božično-novoletnem času tradicionalnega obdarovanja se izjemno poveča obseg dela poštnih uslužbencev. Vsakršna pomoč je zato nadvse dobrodošla in marsikatero pismo tako namesto v nabiralniku svoj...

GG Plus / sreda, 6. januar 2021 / 16:49

Skrivnost škofjeloške Klobovsove ulice

V Škofji Loki so pomožno ulico za hišami na Mestnem trgu pod gradom poimenovali kot Klobovsovo ulico. Zanimivo je, da večina prebivalcev ne ve, od kod izvira njen naziv, čeprav verjetno izhaja iz l...