Priznanja za Pušavčeve sokove
Kranj – V okviru 35. Festivala dobrote slovenskih kmetij, ki bo sredi maja na Ptuju, že potekajo ocenjevanja prehranskih izdelkov, ki so jih na ocenjevanje dale kmetije iz Slovenije in iz zamejstva. Za nekatere skupine izdelkov so rezultati ocenjevanja že znani. Na ocenjevanju sokov je Franc Jakob Pušavec s kmetije Princ na Hudem prejel zlata priznanja za sokove iz malin in jabolk, iz drnulje in jabolk, iz aronije in jabolk, iz višnje in jabolk, iz črnega ribeza in jabolk, iz breskev in jabolk, za jabolčni sok z bezgovimi cvetovi, malinov sirup, sok iz viljamovk in jabolk, iz bezgovih jagod in jabolk ter za sok iz marelic in jabolk, srebrna priznanja za sok iz korenja in jabolk, iz hrušk in jabolk, iz tepk in jabolk, iz češnje in jabolk, iz borovnic in jabolk ter za sok iz jagod in jabolk ter bronasti priznanji za jabolčni bistri sok in jabolčni gosti sok. Peter Burger (Burgox) iz Komende je prejel zlati priznanji za zelnico in za sok iz korenčka in jabolk ter srebrno priznanje za sok iz korenčka, jabolk in rdeče pese, Klemen Jarc iz Voklega zlato za zelnico, Petra Potočnik s Hotavelj srebrno za grozdni sirup, Petra Podgoršek iz Vojskega pri Vodicah srebrno za malinov sirup, Aleš Jerala iz Podbrezij srebrno za jabolčni sok, Janez Markuta iz Čadovelj pa srebrno za sok aronije.