Letošnji spomladanski Teden restavracij bo potekal med 15. in 24. marcem v kar 111 slovenskih restavracijah. V svoji najljubši že lahko opravite rezervacijo. / Foto: Alenka Brun

Teden restavracij in izvirnost

S tokratno temo Tedna restavracij Original, ne kopija! organizatorji poudarjajo drugačnost, posebnost in izvirnost restavracij.

Spomladanski Teden restavracij bo potekal med 15. in 24. marcem v kar 111 izbranih slovenskih restavracijah. Rezervacije so začeli sprejemati včeraj. Več o tem najdete na spletni strani tedenrestavracij.si.

Osnovna cena menijev v letu 2024 je 24 evrov in velja za restavracije z oceno en srček. Dodatek za kakovost v restavracijah, ki imajo oceno dva srčka, znaša dva evra – cena menija je torej 26 evrov. V restavracijah s tremi in štirimi srčki je dodatek šest evrov, kar pomeni, da je tu cena menija okroglih trideset evrov.

V statistiki dogodka, ki vsako leto zabeleži rekordno udeležbo restavracij, se letos sodelujočim pridružujejo tudi tri z Michelinovo zvezdico, med njimi na Gorenjskem Hiša Linhart. Iz vseh naštetih smo razbrali, da je pravzaprav dobra četrtina sodelujočih restavracij z Gorenjskega. Med tistimi, ki ponovno ali prvič sodelujejo na Tednu restavracij, pa letos zasledimo tudi Vilo Podvin iz Mošenj, Gostilno Starman iz Škofje Loke ter Kmetijo Pr' Končovc iz Javornika. Med petimi, ki so bile deležne t. i. nasmeha ocenjevalcev Tedna restavracij, pa se je znašla tudi Gostilna pri Bizjaku z Zgornje Bele.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / sreda, 6. januar 2021 / 10:56

Koronavirus in mi, 11. del

Izredno počasno vračanje delovne kondicije mi načenja živce. Precej znancev dela v industriji srečanj in ni mi jasno, kako bodo ti ljudje sploh preživeli. Glasbeniki, igralci, ozvočevalci,...

Objavljeno na isti dan


Kultura / sreda, 18. november 2020 / 19:44

Filmska zgodba o ŠKL

Dokumentarni film ŠKL – Šport tisočerih obrazov režiserja Tonija Cahunka in producenta Vojka Korošča se je na največjem mednarodnem festivalu filmov s športno tematiko v Milanu uvrstil med osem nomini...

Nasveti / sreda, 18. november 2020 / 19:42

Šef kuhinje

Otroci so me navdušili nad kuharsko oddajo MasterChef Slovenija. Sprva sem prisedla, ker so me povabili, naj gledam z njimi. Potem me je pritegnilo.

Kronika / sreda, 18. november 2020 / 19:42

Odpeljal se je z drugim

Kranj – Pred dnevi se je neki možakar toliko napil, da se je namesto v svoje usedel v neko drugo vozilo in se z njim odpeljal. Na podlagi prejete prijave so ga obravnavali kranjski policisti, ki so...

Nasveti / sreda, 18. november 2020 / 19:37

Jurčkove dobrote

Letošnja sezona gob je bila izjemna in z nekaj sreče lahko v gozdu še vedno najdemo kakšnega jurčka. Če jed vsebuje jurčke, se ve, da ne more biti slaba.

Kranj / sreda, 18. november 2020 / 19:34

Pomoč za Fajdigovo ambulanto

Kranjska Fajdigova ambulanta, ki nudi brezplačne storitve ranljivim skupinam brez urejenega zdravstvenega zavarovanja, prosi za pomoč.