V Prašah kuhajo najboljši ričet
V Mavčičah so že četrtič organizirali tekmovanje v kuhanju ričeta. Ekipe so vsako leto bolj izkušene in ocenjevanje priljubljene jedi na žlico postaja vedno zahtevnejše, poudarjajo organizatorji tekmovanja.
Prejšnji konec tedna so na priljubljeni Mavški tržnici, ki je potekala na ploščadi za dvorano Krajevne skupnosti (KS) Mavčiče, ponovno tekmovali v pripravi najboljšega ričeta, tokrat že četrtič. Obiskovalci tržnice pa so bili tisti, ki so ričet pokusili in ocenili, kar pomeni, da so glasovali za svojega najljubšega, tistega, ki se jim je zdel najokusnejši. Tekmovale so vasi iz krajevne skupnosti Mavčiče in sosednje Orehek - Drulovka, pa tudi goste so imeli. Tako so se pomerile ekipe Breg ob Savi, v kateri je bil glavni kuhar Simon Remic, Orehek in Drulovka z glavnim kuharjem Miho Rajgljem, v Prašah so to vlogo v ekipi zaupali Rajku Erženu, Marko Kavčič je bil glavni kuhar gostujoče ekipe iz Dupelj, ki je lani tekmovala prvič in tudi zmagala – letos so se torej tekmovanja v kuhanju ričeta udeležili drugič, pričakovanja so bila velika. V ekipi Podreče je bil glavni kuhar Marjan Benedičič, res številne ekipe Jama pa Peter Zavrl. Ekipa Mavčič je štela dva člana, Dejana in Niko Burgar. Rudi Zevnik, nekoč tudi radijec in med drugim predsednik KD Simona Jenka – Šmonca Mavčiče, je ponovno povezoval dogodek.
Na koncu sta med najbolje ocenjenimi vzorci dva ričeta dobila enako število glasov. Nato je na vrsto prišel neodvisni okuševalec, ki se je odločil, da je boljši tisti, ki se mu je zdel po okusu »bližje ričetu«. Prva tri mesta so tako letos osvojile naslednje ekipe: tretja je bila Breg ob Savi, druga Jama, prva pa z najboljšim letošnjim ričetom ekipa Praše.