Bananin kruh z bučo ali skuto
Nič ni narobe, če nam kakšna banana »uide« in postane prehitro zrela. Ta bo še kako prav prišla pri pripravi bananinega kruha. Bananin kruh je ena tistih sladic, kjer preprosto samo zmešamo vse sestavine in spečemo, končni rezultat pa je izjemen. Tega pa lahko popestrimo tako z dodatkom buče kot tudi skute.
Za pripravo bananinega kruha z bučo potrebujemo: 3 srednje velike banane, 250 g olupljene in očiščene buče, 180 g moke, 2 jajci, 70 g sladkorja, 1 vaniljev sladkor, 1 zavitek za pripravo vaniljevega pudinga, 1 pecilni prašek, pol žličke cimeta, 0,7 dl olja, ščep soli, 100 g temne ali mlečne čokolade.
Bučo narežemo na manjše kocke ter jo stresemo v kozico. Prilijemo tri žlice vode ter jo dušimo toliko časa, da se zmehča. Nato jo zmečkamo v pire. S pomočjo vilic ali pasirke za pire krompir zmečkamo tudi banane. Skupaj zmešamo bučni pire, banane, jajce, vaniljev sladkor, sladkor in olje. Posebej zmešamo moko, prašek za vaniljev puding, pecilni prašek, sol in cimet. Suhe sestavine primešamo k mokrim. Nazadnje vmešamo še na koščke narezano čokolado. Maso vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem, in pečemo v pečici pri temperaturi 180 °C 40 minut. Ko zapičimo zobotrebec v testo in na njem ni ostanka biskvita, je kruh pečen.
Za pripravo bananinega kruha s skuto potrebujemo: 3 srednje velike banane, 300 g skute, 50 g sladkorja, 1 vaniljev sladkor, 150 g moke, 1 pecilni prašek, 0,5 dl olja, lupinico ene limone, 2 žlici limoninega soka, ščep soli, 100 g temne čokolade.
Banane zmečkamo in jih zmešamo skupaj s skuto, jajci, oljem, vaniljevim sladkorjem, sladkorjem, limonino lupinico in limoninim sokom. Posebej zmešamo moko, pecilni prašek in sol. Suhe sestavine primešamo k mokrim. Nazadnje vmešamo še na koščke narezano čokolado. Maso vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem, in ga postavimo v pečico, ogreto na 180 °C, za 40 minut. Ko zapičimo zobotrebec v testo in na njem ni ostanka biskvita, je kruh pečen.