Bananin kruh z bučo ali skuto

Nič ni narobe, če nam kakšna banana »uide« in postane prehitro zrela. Ta bo še kako prav prišla pri pripravi bananinega kruha. Bananin kruh je ena tistih sladic, kjer preprosto samo zmešamo vse sestavine in spečemo, končni rezultat pa je izjemen. Tega pa lahko popestrimo tako z dodatkom buče kot tudi skute.

Za pripravo bananinega kruha z bučo potrebujemo: 3 srednje velike banane, 250 g olupljene in očiščene buče, 180 g moke, 2 jajci, 70 g sladkorja, 1 vaniljev sladkor, 1 zavitek za pripravo vaniljevega pudinga, 1 pecilni prašek, pol žličke cimeta, 0,7 dl olja, ščep soli, 100 g temne ali mlečne čokolade.

Bučo narežemo na manjše kocke ter jo stresemo v kozico. Prilijemo tri žlice vode ter jo dušimo toliko časa, da se zmehča. Nato jo zmečkamo v pire. S pomočjo vilic ali pasirke za pire krompir zmečkamo tudi banane. Skupaj zmešamo bučni pire, banane, jajce, vaniljev sladkor, sladkor in olje. Posebej zmešamo moko, prašek za vaniljev puding, pecilni prašek, sol in cimet. Suhe sestavine primešamo k mokrim. Nazadnje vmešamo še na koščke narezano čokolado. Maso vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem, in pečemo v pečici pri temperaturi 180 °C 40 minut. Ko zapičimo zobotrebec v testo in na njem ni ostanka biskvita, je kruh pečen.

Za pripravo bananinega kruha s skuto potrebujemo: 3 srednje velike banane, 300 g skute, 50 g sladkorja, 1 vaniljev sladkor, 150 g moke, 1 pecilni prašek, 0,5 dl olja, lupinico ene limone, 2 žlici limoninega soka, ščep soli, 100 g temne čokolade.

Banane zmečkamo in jih zmešamo skupaj s skuto, jajci, oljem, vaniljevim sladkorjem, sladkorjem, limonino lupinico in limoninim sokom. Posebej zmešamo moko, pecilni prašek in sol. Suhe sestavine primešamo k mokrim. Nazadnje vmešamo še na koščke narezano čokolado. Maso vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem, in ga postavimo v pečico, ogreto na 180 °C, za 40 minut. Ko zapičimo zobotrebec v testo in na njem ni ostanka biskvita, je kruh pečen.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / torek, 5. avgust 2014 / 11:27

Tatovi so zelo domiselni

Čeprav je pri nas na avtocestah in počivališčih manj tatvin kot v drugih državah EU, pa moramo biti tako domačini kot tujci pozorni, saj so tatovi zelo iznajdljivi in domiselni.

Objavljeno na isti dan


Nasveti / četrtek, 6. junij 2013 / 14:46

Ranjak poživi in poceli

Kaj lahko na kratko zapišemo o ranjaku, rastlinskem krasotcu z velikimi rumenimi cvetnimi glavicami, ki poživi domala sleherni travnik? Zdravju koristen, prelep in živahen, pa vendar prezrt pri zelišč...

Kranj / četrtek, 6. junij 2013 / 14:31

Več linij za več potnikov

Kranjski mestni potniški promet naj bi v tem in prihodnjem letu poživili z nekaterimi spremenjenimi in novimi linijami, spremembe pa so nastale tudi v sodelovanju z domačini v oddaljenejših krajevnih...

Kronika / četrtek, 6. junij 2013 / 14:25

Motorist zapeljal med otroke

Na srečo je bila to le režirana situacija na regijskem preverjanju usposobljenosti iz prve pomoči, na katerem se je najbolje odrezala prva ekipa Območnega združenja Rdečega križa Kranj. Toliko prijavl...

Jesenice / četrtek, 6. junij 2013 / 14:21

S starim papirjem nad socialno stisko

Na jeseniški osnovni šoli, kjer imajo veliko socialno ogroženih otrok, z zbiranjem starega papirja – na leto ga zberejo kar 40 ton, polnijo šolski sklad. Pomagajo jim tudi stanovalci ene od stolpnic,...

Zanimivosti / četrtek, 6. junij 2013 / 14:17

Veliko slavje Anje Koračin

Petnajstletna Anja Koračin je na prazniku frajtonaric v Zgornji Besnici s svojim nastopom prepričala tako strokovno komisijo kot komisijo občinstva.