Bananin kruh z bučo ali skuto

Nič ni narobe, če nam kakšna banana »uide« in postane prehitro zrela. Ta bo še kako prav prišla pri pripravi bananinega kruha. Bananin kruh je ena tistih sladic, kjer preprosto samo zmešamo vse sestavine in spečemo, končni rezultat pa je izjemen. Tega pa lahko popestrimo tako z dodatkom buče kot tudi skute.

Za pripravo bananinega kruha z bučo potrebujemo: 3 srednje velike banane, 250 g olupljene in očiščene buče, 180 g moke, 2 jajci, 70 g sladkorja, 1 vaniljev sladkor, 1 zavitek za pripravo vaniljevega pudinga, 1 pecilni prašek, pol žličke cimeta, 0,7 dl olja, ščep soli, 100 g temne ali mlečne čokolade.

Bučo narežemo na manjše kocke ter jo stresemo v kozico. Prilijemo tri žlice vode ter jo dušimo toliko časa, da se zmehča. Nato jo zmečkamo v pire. S pomočjo vilic ali pasirke za pire krompir zmečkamo tudi banane. Skupaj zmešamo bučni pire, banane, jajce, vaniljev sladkor, sladkor in olje. Posebej zmešamo moko, prašek za vaniljev puding, pecilni prašek, sol in cimet. Suhe sestavine primešamo k mokrim. Nazadnje vmešamo še na koščke narezano čokolado. Maso vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem, in pečemo v pečici pri temperaturi 180 °C 40 minut. Ko zapičimo zobotrebec v testo in na njem ni ostanka biskvita, je kruh pečen.

Za pripravo bananinega kruha s skuto potrebujemo: 3 srednje velike banane, 300 g skute, 50 g sladkorja, 1 vaniljev sladkor, 150 g moke, 1 pecilni prašek, 0,5 dl olja, lupinico ene limone, 2 žlici limoninega soka, ščep soli, 100 g temne čokolade.

Banane zmečkamo in jih zmešamo skupaj s skuto, jajci, oljem, vaniljevim sladkorjem, sladkorjem, limonino lupinico in limoninim sokom. Posebej zmešamo moko, pecilni prašek in sol. Suhe sestavine primešamo k mokrim. Nazadnje vmešamo še na koščke narezano čokolado. Maso vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem, in ga postavimo v pečico, ogreto na 180 °C, za 40 minut. Ko zapičimo zobotrebec v testo in na njem ni ostanka biskvita, je kruh pečen.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Bled / sreda, 19. junij 2013 / 10:25

Velikanka ob odprtju sezone

V blejskem turizmu si ob odprtju poletne sezone želijo še več angleških gostov.

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / torek, 30. julij 2013 / 07:00

Novorojenka Ela

V torek, 9. julija, je na svet prijokala Ela Ferlic. Zdrava deklica je bila ob rojstvu velika 53 cm, tehtala pa je 3650 g. Elo so iz porodnišnice prinesli domov v Kovor, kjer je pridna in...

Razvedrilo / torek, 30. julij 2013 / 07:00

Zelo rada plešeta

Zlato poroko sta praznovala Marija in Jože Potočnik iz Stražišča.

Razvedrilo / torek, 30. julij 2013 / 07:00

Barve Indije

Medtem ko so na Glavnem trgu v Kranju odmevali uvodni, narodnozabavni takti Kranjske noči, se je vrt Layerjeve hiše zibal v indijskih ritmih. Tudi dnevno dogajanje je v Kranju konec tedna precej popes...

Razvedrilo / torek, 30. julij 2013 / 07:00

Poslovil se je mlaj

Slavko Smolej je praznoval štirideset let in poleg tega, da so mu pred hišo v Bašlju, kjer stanuje s svojo družino, postavili mlaj, so mu po stari vaški navadi pripravili še kakšno presene...

Razvedrilo / torek, 30. julij 2013 / 07:00

Sladkih šestindvajset s Severino

Praznovanje in obisk koncerta obenem. Tako se je odločila skupinica mladih in proslavila rojstni dan 26-letne Anje v VIP-prostoru portoroške Paprike v soboto, ko je Severinin nastop v obmo...