Okusi čemaža
Pri preddvorskih gostincih boste lahko vse do drugega aprila okušali jedi iz čemaža, takrat pa bo grad Dvor v Preddvoru gostil tudi Čemaževo odprto kuhinjo s spremljevalnim programom.
V Gostilni pri Bizjaku na Zgornji Beli v sklopu ponudbe v Tednu restavracij pripravljajo toplo predjed s čemažem, Pizzerija Urša Preddvor čemažev pozdrav iz kuhinje, Picerija Gorski privez pa je na jedilnik dodala čemaževo posmoduljo in pice s čemaževim testom. V Okrepčevalnici Seljak si gostje lahko privoščijo čemaževe štruklje, v Planinski koči na Sv. Jakobu pa čemaževo juho in čemaževo ocvirkovko. Čemaževemu tednu sta se pridružili še planinski postojanki, ki sta odprti le ob koncu tedna: Francijeva koča na Sv. Jakobu s čemaževo pogačo in Dom Čemšenik, kjer bodo stregli kanelone s čemaževim nadevom, profiterole s čemaževim namazom, krhko slano pito s čemažem ter polžke iz vlečenega testa s čemaževim nadevom in piščancem.
Čemaževo odprto kuhinjo pa 2. aprila med 11. in 16. uro pripravljajo tudi na gradu Dvor. Odprtju se bo pridružilo Improvizacijsko gledališče KUD Kiks s Če maž ali nimaž impro med 12. in 13. uro. Za poslikavo obrazov bo skrbela Pika Sulejmanovič, med 14. in 15. uro pa bo še Otroški živ žav.
S čemaževo ponudbo in degustacijami se bodo predstavili tudi različni ponudniki izdelkov, Zavod Grof in Grofica, Dom Čemšenik in prvič Ljudska umetnost Rehi – Tomaž Rehberger z degustacijo čemaževega langoša. Ne bodo manjkali tudi pekovski in mlečni izdelki, za sladkosnede bo poskrbela Hana iz čokoladnice Mama Paula, za žejne pa gostinska ekipa Parka Bor iz Zavoda za turizem Preddvor.