Priznanja za pekovske izdelke
Ljubljana – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije je triindvajsetič zapored organizirala senzorično ocenjevanje pekovskih in slaščičarskih izdelkov ter izdelkov s področja testeninarstva. Sedemnajst podjetij je dalo na ocenjevanje 246 izdelkov – kruh, pekovsko in fino pekovsko pecivo, sveže slaščice v hladni verigi, kekse in testenine ter prvič tudi izdelke iz testa in sendviče. Ocenjevalna komisija je podelila 208 zlatih priznanj. Podelitve priznanj se je udeležila tudi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko, ki je ob tem dejala, da je na trgu veliko novih izdelkov, ki lahko zadostijo specifičnim potrebam potrošnikov. Pekarska panoga postaja v zadnjih letih tudi ena bolj inovativnih v živilski industriji, njena inovativnost se kaže v inovativni porabi surovin, prodaji, transportu, trženju, embalaži, obliki …