Priznanja za pekovske izdelke
Ljubljana – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije je triindvajsetič zapored organizirala senzorično ocenjevanje pekovskih in slaščičarskih izdelkov ter izdelkov s področja testeninarstva. Sedemnajst podjetij je dalo na ocenjevanje 246 izdelkov – kruh, pekovsko in fino pekovsko pecivo, sveže slaščice v hladni verigi, kekse in testenine ter prvič tudi izdelke iz testa in sendviče. Ocenjevalna komisija je podelila 208 zlatih priznanj. Podelitve priznanj se je udeležila tudi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko, ki je ob tem dejala, da je na trgu veliko novih izdelkov, ki lahko zadostijo specifičnim potrebam potrošnikov. Pekarska panoga postaja v zadnjih letih tudi ena bolj inovativnih v živilski industriji, njena inovativnost se kaže v inovativni porabi surovin, prodaji, transportu, trženju, embalaži, obliki …



Zgornja Gorenjska
Kranjska Gora
Jesenice
Žirovnica
Radovljica
Bled
Gorje
Bohinj
Osrednja Gorenjska
Tržič
Naklo
Kranj
Preddvor
Jezersko
Šenčur
Cerklje na Gorenjskem
Južna Gorenjska
Železniki
Žiri
Gorenja vas-Poljane
Škofja Loka
Medvode
Vodice
Vzhodna Gorenjska
Komenda
Kamnik
Mengeš
Trzin
Domžale
Moravče
Lukovica
Karavanke
