Za posebno veselo vzdušje so poskrbeli učenci harmonike, s katerimi so zapeli tudi učenci glasbene pripravnice. / Foto: Foto Boni

Zagodli Miklavžu

V Glasbeni šoli (GŠ) Kranj so v začetku decembra znova gostili Miklavža na svojem tradicionalnem Miklavževem koncertu v avli Mestne občine Kranj.

Prvi petek v decembru so učenci GŠ Kranj spet zagodli Miklavžu, je sporočila ravnateljica Petra Mohorčič in dodala, da se je na koncertu v avli kranjske občine zbralo dobrih dvesto otrok. Večina so bili nastopajoči, učenci glasbene in plesne pripravnice pa so tokrat na koncertu sodelovali kot poslušalci.

Najštevilnejše so bila zastopana godala, saj je nastopilo več kot štirideset najmlajših učencev violine, viole, violončela in kontrabasa, združenih v orkester Godalčkov, je razložila Petra Mohorčič. Poslušalce so razveselili s pesmicama Siva kučma in Sveti Miklavž. »Tudi orkester Napetih strunc, v katerega so združeni najmlajši učenci kitare in s katerimi je zapel tudi šolski otroški pevski zbor, je Miklavžu posvetil pesmico Sveti Miklavž in ga z njo priklical medse.« Tako Miklavža kot najmlajše poslušalce so s svojim nastopom navdušili še učenci kljunaste flavte, harfe, fagota, oboe, prečne flavte, trobente, pozavne in klarineta – slednji so se združili v skupino Clariband – ter učenki baleta s posebno plesno točko. »Še posebno z zanimanjem je Miklavž prisluhnil pesmici Hura, zima!, ki so jo na zimsko prirejena tolkala – čelade, smučke in smučarske palice – odritmizirali učenci tolkal,« je pojasnila Petra Mohorčič. Na koncu pa so za veselo vzdušje poskrbeli še učenci harmonike, ki so zaigrali pesmici Jelenček Rudolf in Na saneh, učenci glasbene pripravnice pa so skupaj z njimi zapeli.

Tudi letos se je Miklavž nastopajočim zahvalil s prestami v obliki violinskega ključa. »Teh in bombonov so se otroci še posebno razveselili, pa tudi dejstva, da so ta večer lahko nastopali pred samim Miklavžem!« je še dejala ravnateljica in dodala, da jim je Miklavž naročil, naj še naprej skrbijo, da bodo s svojim igranjem in nastopanjem razveseljevali sebe in druge, kajti tudi glasba je lahko krasno darilo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / sobota, 22. maj 2021 / 08:13

Bečan balkanski prvak, Malijeva bronasta

Timotej Bečan je postal balkanski prvak v gorskih tekih, Nuša Mali pa se je s prvenstva vrnila z bronasto medaljo.

Objavljeno na isti dan


Kranj / nedelja, 2. marec 2008 / 07:00

Praznovali ob bograču in klobasi

Krajani Tenetiš so ob koncu mediacije in podpisu poravnave glede odlagališča pripravili veliko praznovanje kar pred smetiščem.

Splošno / nedelja, 2. marec 2008 / 07:00

Naveza za vrhove prihodnosti

O projektu izgradnje Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani smo se pogovarjali z vodjo projekta Mirom Erženom.

Kranjska Gora / nedelja, 2. marec 2008 / 07:00

Štirje dnevi poletov v Planici

Od 13. do 16. marca bo v Planici znova finale letošnjega svetovnega pokala v poletih, slovenski športni praznik pa bo spremljala tudi vrsta zabavnih prireditev.

Splošno / nedelja, 2. marec 2008 / 07:00

Prihajajo najboljši smučarji sveta

Na poligonu v Podkorenu bo 8. in 9. marca 47. Pokal Vitranc.

Splošno / nedelja, 2. marec 2008 / 07:00

Rajanje s smučarskimi legendami

Letos je bilo tekmovanje smučarskih legend v Kranjski Gori oziroma Ski Legends Hit Challenga (by Jure Košir) na pustno soboto, ki je bila žal deževna, v večernih urah pa je dež prešel v sneg. Zmagala...