Mestno občino Kranj bo še naprej vodil aktualni župan Matjaž Rakovec (levo), ki je prejel okoli 70 odstotkov glasov. Njegovega protikandidata Iva Bajca je podprlo 30 odstotkov volivcev. / Foto: Gorazd Kavčič

V Kranjski Gori dobili županjo

Na Jesenicah se, sodeč po neuradnih rezultatih drugega kroga lokalnih volitev, poslavlja aktualni župan Blaž Račič; njegovega izzivalca Petra Bohinca je podprlo okoli 54 odstotkov volivcev.

Kranj – Končale so se še zadnje letošnje volitve. Volivci so v drugem krogu lokalnih volitev v 47 občinah, kjer na volitvah 20. novembra nihče od kandidatov ni prejel večine glasov, izvolili svojega župana oziroma županjo. Po zadnjih podatkih je bila volilna udeležba okoli 41-odstotna.

Volitve so danes potekale tudi v sedmih gorenjskih občinah. Po delnih neuradnih rezultatih je v edini mestni občini na Gorenjskem, v Kranju, premočno zmagal Matjaž Rakovec, ki je prejel 71 odstotkov glasov, protikandidat Ivo Bajec pa okoli 29 odstotkov.

Napeto je bilo predvsem v Žireh, kjer je zmagal Franc Kranjc z 51,5 odstotka glasov, Štefan Bogataj je prejel okoli 48,5-odstotno podporo volivcev. Na Jesenicah se, kot kaže, poslavlja aktualni župan Blaž Račič (46 odstotkov), saj je izzivalec Peter Bohinec prejel okoli 54 odstotkov glasov.

V Kranjski Gori so dobili županjo Henriko Zupan, ki jo je podprlo 60 odstotkov volivcev, Blaža Vebra pa okoli 40 odstotkov. V Mengšu je slavil Bogo Ropotar s 63 odstotki, Franc Hribar je prejel slabih 37 odstotkov.

V Komendi se zmaga nasmiha Juriju Kernu (57,5 odstotka), mag. Majda Ravnikar je prejela dobrih 43 odstotkov glasov. Na Bledu pa je zmagal Anton Mežan (51 odstotka), aktualni župan Janez Fajfar je prejel skoraj 49 odstotkov glasov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / torek, 24. maj 2016 / 11:25

Delničarjem Telekoma pet evrov dividende

Kranj – Družba Telekom Slovenije je imela ob koncu lanskega leta 42,2 milijona evrov bilančnega dobička. Delničarji so na nedavni skupščini podprli predlog uprave in nadzornega sveta, po katerem so...

Objavljeno na isti dan


Gorje / četrtek, 22. september 2016 / 12:39

Ubrano lovili skupni ritem

V Gorjah je pretekli konec tedna potekal Linera fest, drugi mednarodni festival plesa v vrsti, ki se ga je udeležilo okrog 150 plesalcev iz Slovenije in tujine.

Razvedrilo / četrtek, 22. september 2016 / 12:27

Rockfest v Vodicah

Šesta izvedba tradicionalnega glasbenega festivala Rockfest v Vodicah je postregla s kakovostnimi koncerti domačih zasedb ter legendarnim Perom Lovšinom, vsi pa so poskrbeli za izvrstno vzdušje.

Rekreacija / četrtek, 22. september 2016 / 12:26

Konec letošnjih »polanskih puklov«

Z vzponom na Blegoš se je zaključila šesta sezona kolesarskega Pokala polanskih puklov.

Kultura / četrtek, 22. september 2016 / 12:25

Njene in naše pesmi

Ljubljana – Manca in Benjamin Izmajlov sta z novim glasbenim projektom Pesmi mojih krajev pred dnevi navdušila poln avditorij ljubljanskih Križank. Gre za odličen izbor pesmi in še boljšo...

Šport / četrtek, 22. september 2016 / 12:24

Selaku bron v paraplezanju

Za slovenskimi plezalci je najuspešnejše svetovno prvenstvo.