Gorska tekača leta

Najprestižnejša naziva sta šla na Gorenjsko.

Kamnik – Zaključek sezone gorskih in trail tekov in podelitev nagrad najboljšim za leto 2022 je bil pretekli konec tedna v Kamniku.

Najboljša gorska tekača leta sta z Gorenjskega, oba člana KGT Papež iz Kamnika. To sta Mojca Koligar iz Kranja in Timotej Bečan iz Medvod. Slednji je tudi v letošnji sezoni dominiral na domačih gorskotekaških tekmovanjih in Slovenijo z odmevnimi nastopi vpisoval na svetovni zemljevid. Že ima sloves enega najvidnejših gorskih tekačev v Evropi in svetu. V izboru Atlet leta Atletske zveze Slovenije je bil uvrščen na tretje mesto med člani, kar je velik dosežek. Vrhunec sezone Mojce Koligar pa je zmaga v skupnem seštevku svetovne serije Vertikal kilometer, kjer sta skupaj z drugouvrščenim v moški konkurenci Luko Kovačičem Slovenijo vpisala med najuspešnejše dežele.

Med mladimi sta sezono 2022 zaznamovala Maj Primožnik in Ana Novak in bila razglašena za najperspektivnejša gorska tekača. Podelili so tudi medalje ekipnih zmagovalcev državnega prvenstva in lovorike Pokala Slovenije.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / ponedeljek, 29. februar 2016 / 12:51

Naplavine škofjeloškega sotočja

V loškem Sokolskem domu je do 9. marca na ogled razstava Dušana Baldermana Naplavine škofjeloškega sotočja.

Objavljeno na isti dan


Nasveti / ponedeljek, 14. maj 2012 / 07:00

Najvišji vrh Prekmurja

Kugla ali Sotinski breg (418 m) - ... ali, kot mu pravijo, Prekmurski Triglav. Razglednik, ki leži v Krajinskem parku Goričko, nam ponudi lep razgled na radgonske in goričke gorice.

Zanimivosti / ponedeljek, 14. maj 2012 / 07:00

Išče prednike v Sloveniji

Brunhilde Doerbecker, ki že prek dvajset let živi v Avstraliji, poskuša najti svoje korenine v Bohinju.

Gospodarstvo / ponedeljek, 14. maj 2012 / 07:00

Plačilo za avtohtone pasme

Rejci se na enotah kmetijske svetovalne službe lahko do konca maja vključijo v ukrep Reja avtohtonih in tradicionalnih pasem domačih živali.

Kronika / ponedeljek, 14. maj 2012 / 07:00

Hitrost še vedno največji morilec

Zaradi hitrosti je lani umrlo enajst oseb več kot predlani.

Prosti čas / ponedeljek, 14. maj 2012 / 07:00

Orion in Tapravi faloti na Vižah v narečju

Le še mesec dni nas loči od 12. večera slovenskih viž v narečju, ki bo v petek, 8. junija 2012, ob 20. uri v Avstriji. Tokrat vam predstavljamo prva dva ansambla, ki bosta nastopila na atraktivnem odr...