Mizarstvo, kolarstvo in čebelarstvo na Mengeškem

Mengeš – Turistično društvo Mengeš vabi na kulturno-etnološko prireditev Mengeš iz preteklosti v sedanjost in za prihodnost, ki bo jutri ob 17. uri pri Lovski koči v Mengšu. Tema letošnjih pogovorov bo mizarstvo, kolarstvo in čebelarstvo na Mengeškem, povabili pa so tudi goste: etnologinjo dr. Marijo Klobčar, častnega občana Mengša Petra Krušnika, arhitekta Tončka Benda in čebelarja Matka Blejca.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / torek, 27. maj 2014 / 07:00

Gorenjski glas, št. 42

Gorenjski glas, 27. maj 2014, št. 42

Objavljeno na isti dan


Železniki / četrtek, 3. julij 2014 / 11:55

V Železnikih so praznovali

S slavnostno akademijo so občinski praznik počastili tudi v občini Železniki, kjer so podelili osem občinskih priznanj in naslov častnega občana, nagradili pa tudi odlične učence in dijake.

Tržič / četrtek, 3. julij 2014 / 11:16

Oživiti planinski svet

V prostorih Občine Tržič je potekalo sklepno dejanje ob zaključku projekta Sonaravno upravljanje planin na varovanih območjih – ALPA.

Mengeš / četrtek, 3. julij 2014 / 11:15

Kresovanje prekinili gasilci

Tradicionalno kresovanje v Mengšu se ni izteklo po željah organizatorjev, saj so jih presenetili gasilci.

Jesenice / četrtek, 3. julij 2014 / 11:13

Polnilnica karavanške vode?

Občina Jesenice je prodala zemljišče na Plavškem Travniku II družbi Voda Juliana, ki naj bi na tem mestu zgradila novo polnilnico karavanške vode.

Gorje / četrtek, 3. julij 2014 / 11:10

Proč z invazivkami

Gorje – Razvojna agencija Zgornje Gorenjske v sodelovanju z Zavodom za varstvo narave raziskuje problematiko invazivnih rastlinskih vrst v občinah Bled, Gorje, Kranjska Gora, Jesenice in Radovljica...