Tedenski horoskop

Oven (21. 3.–21. 4.)

Treba bo postaviti meje, čez katere ne boste dovolili niti najbližjim. Sicer bodo skušnjave velike, toda imejte v mislih, da če sedaj popustite, boste kasneje potrebovali ogromno energije, da se postavite zase in za svoje stališče.

Bik (22. 4.–20. 5.)

Začutili boste sunek energije, ki bi vas lahko daleč ponesel. Izkoristite ga, da dosežete stvari, ki ste jih odlagali vse dolgo vroče poletje. Tudi na romantičnem področju se vam bodo dogajale lepe stvari, potrudite se, da čim dlje.

Dvojčka (21. 5.–21. 6.)

Dvojčkom se lahko zgodi, da boste imeli na poslovnem področju neverjetno srečo. Vse, v kar ste vlagali toliko truda, se lahko uresniči, vi pa boste imeli več časa, da se posvetite tistemu, kar vas veseli in vas energijsko napolni.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Ne boste grabili samo listja, tudi vaši odnosi bodo prišli na vrsto. Začeli boste premišljevati, kako in kaj z ljudmi, ki vas obdajajo; komu še lahko zaupate oziroma komu si upate povedati svoje skrivnosti. Presenečeni boste.

Lev (23. 7.–23. 8.)

Počistiti bo treba odnose in se odločiti, kaj spada v zgodovino oziroma kaj ste v življenju uporabili, sedaj pa vam ne koristi več. Seveda je bilo lepo in se boste težko ločili, toda če ne naredite prostora za nove stvari – novih stvari ni.

Devica (24. 8.–23. 9.)

Ker je jesen že tukaj in zima bo tudi kar naenkrat, ste že začeli razmišljati o zdravju. Ste naredili dovolj? Kateri so ukrepi, ki se jih boste lotili, da vam bo zdravje služilo? Glede denarja se ne obremenjujte, padel vam bo k nogam.

Tehtnica (24. 9.–23. 10.)

Čebelic sicer zunaj ni več videti, ampak vi jih boste dobro nadomestili. Letali boste od ene lepe stvari do druge, od enega projekta do drugega, ne da bi vedeli, česa naj se lotite. Mogoče bo bolje, če sedete v miren kotiček in najprej premislite.

Škorpijon (24. 10.–22. 11.)

Če imate nezaceljene rane ali vas tarejo zamolčane stvari, potem vam bodo planeti pomagali, da boste zadeve izdavili. Raje se pripravite vnaprej, da ne boste tega storili kot »pujs v koruzi«, kajti sožitje bo treba vzdrževati.

Strelec (23. 11.–21. 12.)

Čas je, da se postavite zase. Če je za to treba »zagrmeti«, potem ste upravičeni tudi do tega. Ker ste bili del zanimivih spremembe v zadnjem času, razmislite, ali vam ustrezajo. Skratka: prišel je čas, da sebe postavite na prvo mesto.

Kozorog (22. 12.–20. 1.)

Na delovnem mestu se boste znašli med dvema ognjema. Ker ni vaša navada, da igrate vlogo pepčka, dobro razmislite, kako in kaj, da se ne boste nikomur zamerili, saj bo treba sodelovati tudi v prihodnje. Pri sebi razčistite in spremenite nekaj navad.

Vodnar (21. 1.–19. 2.)

Razmislite, kje ste in kje želite biti. Če sta poti preveč različni, je čas za akcijo in spremembe. Ugotovili ste, da ste v zelo pomembnem obdobju svojega življenja in da se morate posvetiti predvsem sebi, da lahko postavite nove temelje.

Ribi (20. 2.–20. 3.)

Zavrtite globus in se ga dotaknite s prstom. Kjer se prst dotakne globusa – to je vaš naslednji cilj. No, mogoče ni potrebe po tako drastičnem ukrepu, vsekakor pa razmislite, kje si v danem trenutku želite biti. Ko to ugotovite, vzemite pot pod noge.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Medvode / nedelja, 15. april 2007 / 07:00

Požigal nekdanji gojenec

Požar v Lazarinijevem dvorcu naj bi podtaknil nekdanji gojenec vzgojnega zavoda.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / torek, 28. junij 2011 / 07:00

Dobrodošli doma

Kranj - V začetku julija so že nekaj let zberejo v Sloveniji Slovenci iz zamejstva in izseljenstva. Letos bo v počastitev 20-letnice samostojnosti Slovenije prvič organizirano sk...

Zanimivosti / torek, 28. junij 2011 / 07:00

Na Bledu za žrtve cunamija

Bled - V prostorih Triglavskega narodnega parka so v nedeljo organizirali dobrodelno akcijo, na kateri so zbirali sredstva za pomoč žrtvam nedavne naravne katastrofe na Japonskem...

Zanimivosti / torek, 28. junij 2011 / 07:00

Novo vozilo za brniške gasilce

Spodnji Brnik - Člani PGD Spodnji Brnik – Vopovlje so v soboto, 25. junija, pripravili pravo vaško praznovanje, saj so krajevni praznik in 20-letnico osamosvojitve združili s pra...

Kultura / torek, 28. junij 2011 / 07:00

Zgodbe muzejskih predmetov: Bala

Zgodnje poletje je prijetno, zato v tem času radi poročamo. Nekdaj pa so se poleti poročali, če je bilo nujno, torej če je bil na poti otrok. Čas za poroke je bil nekdaj idealen pozimi, med novim...

Šport / torek, 28. junij 2011 / 07:00

Z Domžalami 1 : 1

Kranj – Kranjski nogometni klub nadaljuje serijo dobrih iger na pripravljalnih tekmah. Sinoči so odigrali tekmo v Domžalah proti pokalnemu prvaku in viceprvaku pretekle sezone Domžalam. Do...