Zbrani na prvem medgeneracijskem planinsko-likovnem dogodku / Foto: prostovoljci Fundacije Aljažev kraj

Planinsko, likovno in veselo

V Vratih je potekal prvi medgeneracijski planinsko-likovni dogodek. »Z medgeneracijskim druženjem in medsebojno pomočjo smo dokazali, da zmoremo premagati ovire in širiti veselje.«

Mojstrana – Fundacija Aljažev kraj je skupaj s Planinskim društvom Dovje - Mojstrana in Društvom Gorska reševalna služba Mojstrana pred kratkim organizirala prvi medgeneracijski planinsko-likovni dogodek v Vratih. Kot je povedala predsednica upravnega odbora Fundacije Aljažev kraj Alenka Mirtič Dolenec, je bil dan obarvan tudi praznično, saj je prvi oktober mednarodni dan starejših.

Tudi udeleženci slikali z usti in nogami

V Vratih so se zbrali otroci planinskega krožka Osnovne šole 16. decembra Mojstrana z mentorico Andrejo Hrovat, stanovalci doma Viharnik z Elviso Čatak in Kristino Volontar ter člani Gorenjskega društva za cerebralno paralizo Sonček z Natašo Fabjan Tomaževič. »Hvala vsem za dobro voljo, nasmehe in podarjene objeme,« jim sporoča Alenka Mirtič Dolenec. »Posebna zahvala pa velja posebnima gostoma Eriku Piberniku in Željku Vertelju, slikarjema, ki sta nam pokazala, da se v življenju ne obupa ter da so ovire zato, da jih premagujemo in zmagujemo.« Tudi udeleženci dogodka so se preizkusili v slikanju z usti in nogami, in kot so povedali, ni bilo lahko.

»V sklopu delovanja Fundacije Aljažev kraj v želji, da bi pripomogli k ohranitvi kulturne in naravne dediščine ter razvoju krajev pod Triglavom, in z usmerjenim delovanjem društev smo z dogodkom povezali različne generacije in oblike delovanja posameznikov. Uresničili smo cilje, ki smo si jih zastavili: medgeneracijsko druženje in medsebojna pomoč, medsebojni odnosi – razvijanje prijateljstva in medsebojnega spoštovanja, spoznavanje življenja umetnikov invalidov in njihovega ustvarjanja ter seznanjanje s prvimi koraki alpinizma, zmernostjo, postopnostjo in ne precenjevanjem sebe, svojih sposobnosti in razmer,« je poudarila Alenka Mirtič Dolenec.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Šport / petek, 23. april 2021 / 23:15

Bakla julija na Gorenjskem

Med potovanjem po vseh 212 slovenskih občinah bo slovenska olimpijska bakla julija obiskala tudi Gorenjsko.

Objavljeno na isti dan


Kronika / četrtek, 27. september 2012 / 07:00

Anketa: Že zdavnaj bi morali rušiti

Dobra štiri leta po uvedbi vinjet bo Dars vendarle odstranil odvečne betonske otoke na cestninskih postajah. Kako na zapozneli Darsov ukrep gledajo vozniki, smo povprašali mimoidoče Kranjčane.

Zanimivosti / četrtek, 27. september 2012 / 07:00

Glasove Muce Copatarice ne počivajo

Med poletjem so spletle kar 227 parov copatk za novorojenčke.

Zanimivosti / četrtek, 27. september 2012 / 07:00

Sto let imajo elektriko

Soričan Lovro Pintar, poštar in gostilničar, je pred stoletjem prisluhnil nasvetom Janeza Evangelista Kreka in vaščane nagovoril, da so zgradili lastno elektrarno.

Zanimivosti / četrtek, 27. september 2012 / 07:00

Indijski večer z Ano Erjavšek

Članicam skupine Pogovor za dušo se je predstavila Ana Erjavšek, ki se je pred štirimi leti podala na študij plesa v Indijo.

Gorenjska / četrtek, 27. september 2012 / 07:00

Ne bodo izkoristili predkupne pravice

Železniki - Občinske svetnike v Železnikih je presenetila nameravana prodaja Toplarne. Svoj delež namreč želijo prodati tri ključna podjetja: Alples, Niko in Domel. Občina kot ena o...