Tomaž Kavčič in pozdrav iz kuhinje / Foto: Alenka Brun

Nedeljski brunch in Teden restavracij

Če ste za pozni zajtrk ali zgodnje kosilo, potem je nedeljska izbira bruncha v Elegans hotelu na Brdu več kot odlična odločitev. Ne samo, da si »privežete dušo«, kot radi rečemo, tudi pri ceni ne pretiravajo.

Skratka, nedeljski brunch s Tomažem Kavčičem, ki je sicer znan kot eden najboljših slovenskih kuharjev in ga najdemo primarno v Dvorcu Zemono – Gostilna pri Lojzetu, je nazaj. V drugo sezono so v Elegansu uradno zakorakali v nedeljo dopoldne. Pravijo, da gre za brunche lokalnih dobrot, ki so odraz sožitja z lokalnim okoljem ter povezovanja narave in kulinarike na najvišji ravni. Koncept je namreč podpisan z Michelinovo zvezdico Tomaža Kavčiča in deluje po načelu z vrta na krožnik. Je pa brunch več kot le okusen obrok. Gre kar za doživetje, pravzaprav družabni dogodek, ki ga pospremi živa glasba – tokrat je bilo to igranje na klavir; vključuje aperitiv, pripravo hrane pred gosti in pa samopostrežni bife, kjer pritegnejo pozornost prav vsi t. i. kotički. Sladki je tokrat ponujal izjemno pito s hruško in pito z jabolki, sadje, mini sladke grižljaje. Potem sta tu še solatni in mlečni kotiček, ki ljudem res pade v oči. Tokrat so vabili mlečni izdelki kmetije Odems, tistim, ki jih je zanimalo kaj več, pa je na licu mesta na vprašanja odgovarjal nasmejani Matej Logar. Tudi kotiček s toplimi jedmi ni razočaral, manjkala ni niti domača granola, ajdovi ter sirovi štruklji pa so pridno izginjali v želodčkih premiernega bruncha druge sezone. Za okusni del bruncha je v smislu priprave poskrbel Iztok Virag s kuharsko ekipo, izjemno prijazno strežno osebje pa, da gostje niso bili žejni. Se je pa tokrat med prisotnimi sprehodil Kavčič osebno ter jim za uvod postregel najprej pozdrav iz kuhinje, ko so se posedli, pa še znamenito govejo juho s hrustljavim raviolom, polnjenim z mesom in zelenjavo goveje juhe, postreženo v kozarcu, ter marinirano brdsko postrv z jabolkom in hruško. Po brunchu pa organizatorji obiskovalcem omogočijo še prost vstop v Park Brdo.

Teden restavracij

Med 14. in 23. oktobrom se vrača tudi Teden restavracij. Cena menijev bo 21 evrov (z dodatkom za kakovost v najboljše ocenjenih restavracijah). Tokrat sodeluje 107 restavracij in gostiln, od tega enajst prvič. Od gorenjskih restavracij je to tudi restavracija Manu iz Žirovnice, sodelujeta pa tudi prejemnici Michelinove zvezdice Strelec iz Ljubljane in Hiša Linhart iz Radovljice. Rezervacije za jesenski Teden restavracij so že začeli sprejemati. Več pa na tedenrestavracij.si.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Bled / sobota, 10. maj 2008 / 07:00

Nove poti zaposlovanja

Na Bledu so že drugo leto zapored pripravili zaposlitveni sejem, na katerem so tokrat dali prednost zaposlovanju žensk.

Objavljeno na isti dan


Razvedrilo / sreda, 2. december 2015 / 12:52

Vse, kar diši po svingu

Festivalna dvorana je v petek minila v znamenju glasbe izpred sedemdesetih in več let. Odlična In the Mood z radovljiškim Bid Bangom.

Kronika / sreda, 2. december 2015 / 12:43

Izsiljeval osamljene moške

Kranj – Ljubljanski policisti zaradi izsiljevanja obravnavajo 41-letnega moškega, ki je morda svoje žrtve našel tudi na Gorenjskem. V preiskanem primeru je osumljeni iskal moške, ki so preko oglasa...

Zanimivosti / sreda, 2. december 2015 / 12:19

Vsako jutro tisoč gibov

Jutranjo telovadbo na prostem po metodi dr. Nikolaya Grishina Tisoč gibov so začeli tudi v Žabnici. Razgibavajo se vsako jutro ob vsakem vremenu, le ob nedeljah si vzamejo prosto.

Razvedrilo / sreda, 2. december 2015 / 12:16

Praznujeta dvojni jubilej

Zakonca Petra in Jadran Tomšič iz Medvod sta v Klubu Jedro pripravila praznovanje z dvojnim razlogom: oba praznujeta okrogel osebni jubilej, letos pa minevajo tudi tri desetletja od njune poroke.

Šport / sreda, 2. december 2015 / 12:11

Plezalne legende znova v steni

Na desetih plezalnih dnevih Kranja so sezono zaključili športni plezalci, v steni in pod njo pa smo znova videli tudi številne legende slovenskega plezanja.