Tomaž Kavčič in pozdrav iz kuhinje / Foto: Alenka Brun

Nedeljski brunch in Teden restavracij

Če ste za pozni zajtrk ali zgodnje kosilo, potem je nedeljska izbira bruncha v Elegans hotelu na Brdu več kot odlična odločitev. Ne samo, da si »privežete dušo«, kot radi rečemo, tudi pri ceni ne pretiravajo.

Skratka, nedeljski brunch s Tomažem Kavčičem, ki je sicer znan kot eden najboljših slovenskih kuharjev in ga najdemo primarno v Dvorcu Zemono – Gostilna pri Lojzetu, je nazaj. V drugo sezono so v Elegansu uradno zakorakali v nedeljo dopoldne. Pravijo, da gre za brunche lokalnih dobrot, ki so odraz sožitja z lokalnim okoljem ter povezovanja narave in kulinarike na najvišji ravni. Koncept je namreč podpisan z Michelinovo zvezdico Tomaža Kavčiča in deluje po načelu z vrta na krožnik. Je pa brunch več kot le okusen obrok. Gre kar za doživetje, pravzaprav družabni dogodek, ki ga pospremi živa glasba – tokrat je bilo to igranje na klavir; vključuje aperitiv, pripravo hrane pred gosti in pa samopostrežni bife, kjer pritegnejo pozornost prav vsi t. i. kotički. Sladki je tokrat ponujal izjemno pito s hruško in pito z jabolki, sadje, mini sladke grižljaje. Potem sta tu še solatni in mlečni kotiček, ki ljudem res pade v oči. Tokrat so vabili mlečni izdelki kmetije Odems, tistim, ki jih je zanimalo kaj več, pa je na licu mesta na vprašanja odgovarjal nasmejani Matej Logar. Tudi kotiček s toplimi jedmi ni razočaral, manjkala ni niti domača granola, ajdovi ter sirovi štruklji pa so pridno izginjali v želodčkih premiernega bruncha druge sezone. Za okusni del bruncha je v smislu priprave poskrbel Iztok Virag s kuharsko ekipo, izjemno prijazno strežno osebje pa, da gostje niso bili žejni. Se je pa tokrat med prisotnimi sprehodil Kavčič osebno ter jim za uvod postregel najprej pozdrav iz kuhinje, ko so se posedli, pa še znamenito govejo juho s hrustljavim raviolom, polnjenim z mesom in zelenjavo goveje juhe, postreženo v kozarcu, ter marinirano brdsko postrv z jabolkom in hruško. Po brunchu pa organizatorji obiskovalcem omogočijo še prost vstop v Park Brdo.

Teden restavracij

Med 14. in 23. oktobrom se vrača tudi Teden restavracij. Cena menijev bo 21 evrov (z dodatkom za kakovost v najboljše ocenjenih restavracijah). Tokrat sodeluje 107 restavracij in gostiln, od tega enajst prvič. Od gorenjskih restavracij je to tudi restavracija Manu iz Žirovnice, sodelujeta pa tudi prejemnici Michelinove zvezdice Strelec iz Ljubljane in Hiša Linhart iz Radovljice. Rezervacije za jesenski Teden restavracij so že začeli sprejemati. Več pa na tedenrestavracij.si.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Domžale / ponedeljek, 25. december 2017 / 19:25

Razstava ob stoletnici doma na Homcu

Homec – Kulturno društvo Jože Gostič Homec, Krajevni skupnosti Homec - Nožice in Šmarca, Društvo Peter Naglič, JSKD OI Domžale in Župnija Homec vabijo v torek, 26. decembra, na odprtje razstave z n...

Objavljeno na isti dan


Kamnik / torek, 28. marec 2017 / 16:35

Občina Kamnik praznuje občinski praznik

Kamnik – Občina Kamnik v sredo, 29. marca, na rojstni dan rojaka Rudolfa Maistra, praznuje občinski praznik. Pester program prireditev traja že vse od sredine marca in se bo zaključil v začetku apr...

Rekreacija / torek, 28. marec 2017 / 16:34

Gorenjska, moj planet najprej v Tržiču

Kranj – Gorenjska, moj planet je niz tekaških prireditev v večjih krajih in turističnih središčih na Gorenjskem, ki se je v zadnjih letih dobro prijel. Letos bo vanj vključenih osem prireditev.

Nasveti / torek, 28. marec 2017 / 16:29

Tanja odgovarja

Zanima me, ali bom do konca življenja ostal s to punco, ki jo imam sedaj, predvsem pa, ali se bom poročil z njo. Zanima pa me še, ali bom srečen v življenju, ali bo tako, kot si želim.

Nasveti / torek, 28. marec 2017 / 16:27

Pojem, torej sem

Descartes je izrekel: Mislim, torej sem. Morda bi jaz lahko rekla: Pojem, torej sem. V nedeljo smo imeli koncert z zborom Mysterium. Pripravljamo se na tekmovanje v Bratislavi, tako je treba progra...

Razvedrilo / torek, 28. marec 2017 / 16:27

Koncert, hrana in Planica

Z Gorenjskim glasom so se nekateri v petek odpravili v Planico, s pomočjo »dimljene lokomotive« mesne vonjave in okusi postanejo še bolj vabljivi, Grajski pub v Radovljici pa je gostil dobrodelni konc...