Žan Košir v oktobru načrtuje vsaj 15 ledeniških treningov. / Foto: Damijan Rifl

Žan Košir kmalu na sneg

Izkušeni Tržičan se pripravlja na novo deskarsko sezono.

Ljubljana – Triindvajseti september je dan, ki ga zadnja tri leta poznamo kot praznik slovenskega športa. Na letos praznični petek in dan kasneje je Olimpijski komite Slovenije na ljubljanskem Kongresnem trgu združil več kot štirideset panožnih zvez, ki so s športnimi izzivi navduševale predvsem osnovnošolsko mladino. Ambasador deskanja na snegu je bil nosilec treh olimpijskih kolajn Žan Košir.

Izkušeni Tržičan je v družbi brata Črta, nekoč je skakal na smučeh, zdaj pa je vsestranski rekreativec, na improviziranem letnem deskarskem poligonu v dveh dneh za deskanje navduševal predvsem osnovnošolsko mladino. Udeleženec štirih olimpijskih iger je poletje preživel aktivno, v naslednjih dneh pa ga čakajo prvi snežni treningi. »Končno je le zapadlo dovolj snega na ledenikih. Počakal bom, da se vreme in podlaga stabilizirata, nato pa grem končno na robnik. V oktobru imam v načrtu vsaj 15 ledeniških treningov,« napoveduje Košir, ki bo po slovesu dolgoletnega reprezentančnega trenerja Izidorja Šušteršiča na snegu vadil pod okriljem Ločana Jureta Hafnerja, ta je bil zadnja leta del kitajskega strokovnega štaba. »Tako kot z Izidorjem sva bila tudi z Juretom reprezentančna kolega. Dobro se poznava, seveda ima Jure mojo podporo in ne dvomim, da se bo dobro izkazal v novi vlogi,« je optimističen Košir, ki je s Hafnerjem in druščino snežno podlago že začutil na treningih starta v snežnem tunelu Nordijskega centra Planica. »Občutki so pravi, analize so pokazale, da sem pri izvedbi še kako pomembne prvine hiter in praktično nezmotljiv,« nam je še povedal 38-letnik, ki je s svojimi izkušnjami vedno dobrodošel tudi na treningih tujih ekip. »Nedavno sem prejel vabilo novega švicarskega trenerja Daniela Weisa. Do prvih tekem bodo trenirali na domačih ledenikih, čaka jih tudi trening kamp v finski Ruki,« o povabilu tekmecev še doda Košir.

Vrhunec sezone ga čaka februarja prihodnje leto, ko bo v Gruziji (Bakuriani) svetovno prvenstvo.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Rekreacija / torek, 12. julij 2016 / 10:50

Jubilejna Nočna 10ka

Na jubilejni, deseti Nočni 10ki je deset kilometrov preteklo rekordnih tri tisoč tekačev, na krajših razdaljah pa je teklo petsto otrok in petsto rekreativcev.

Objavljeno na isti dan


Gorje / sreda, 28. september 2022 / 18:58

Park prijateljstva in združevanja

V Spodnjih Gorjah bodo uredili nov park s kolesarskim poligonom, vadbenim kozolcem in bralnim gnezdom, ki se bo imenoval Park prijateljstva in združevanja.

Preddvor / sreda, 28. september 2022 / 18:56

Pogovorni večer z ravnateljem Jožetom Povšinom

Preddvor – V petek, 30. septembra, se v grad Dvor vračajo Pogovorni večeri, ki jih moderira Ivka Sodnik. Tokrat bo ob 19. uri gostila ravnatelja preddvorske OŠ Matije Valjavca Jožeta Povšina. Z nji...

Škofja Loka / sreda, 28. september 2022 / 18:54

Ob jubileju pet štipendij

Rotary club Škofja Loka je ob desetletnici podeljevanja štipendij pripravil slovesnost, na njej pa so podelili kar pet novih štipendij.

Tržič / sreda, 28. september 2022 / 18:53

Smer proračuna: varčevanje

»Kar je v proračunu obveznega, smo upoštevali, povsod drugje pa malo odvzeli. Kljub temu proračunskim porabnikom še naprej omogočamo nemoteno, a varčnejše delovanje. Gre za to, da naslednje leto preži...

Šport / sreda, 28. september 2022 / 18:51

Žan Košir kmalu na sneg

Izkušeni Tržičan se pripravlja na novo deskarsko sezono.