Letošnji dobitniki štipendij Rotary cluba Škofja Loka s predsednikom Davidom Jezerškom / Foto: Primož Pičulin

Ob jubileju pet štipendij

Rotary club Škofja Loka je ob desetletnici podeljevanja štipendij pripravil slovesnost, na njej pa so podelili kar pet novih štipendij.

Škofja Loka – Kapela Puštalskega gradu je bila minuli četrtek prizorišče prijetnega druženja članov Rotary cluba Škofja Loka, ki so slovesno zaznamovali jubilej podeljevanja štipendij. Z njimi podpirajo dijake in študente s škofjeloškega območja. Do letošnjega leta so skupno podelili 24 celoletnih štipendij, poleg tega pa še 25 enkratnih pomoči. Posredovali so tudi pri pridobitvi dveh štipendij v tujini.

»Rotary vedno skuša najti odgovor. Zato ostajamo dobrodelna organizacija, ki združuje ljudi dobre volje, širokosrčne in vzorne tako v svojem poklicu kot tudi v javnem življenju,« je povedal predsednik Rotary cluba Škofja Loka David Jezeršek in se zahvalil vsem, ki so v teh letih pomagali in izkazali podporo njihovim prizadevanjem, ter novim štipendistom zaželel veliko drznosti in poguma v nadaljnji karieri.

Simpatična mlada voditelja večera Špela Koprivnikar in Žiga Biček sta nato predstavila zanimive zgodbe nekdanjih in sedanjih štipendistov, za odličen kulturni program pa je poskrbel nekdanji štipendist Rotary cluba Škofja Loka Leon Ravnikar, ki je zaigral na klasično kitaro.

Posebna priznanja so ob jubileju prejeli podjetje Polycom, Osnovna šola Škofja Loka-Mesto in poverjenik podeljevanja štipendij Franc Rebec.

Nove pogodbe za letošnje leto so ob koncu druženja podpisali Lian Prašnikar, Neža Igličar, Tjaša Rupar, Polona Tavčar in Nina Triler, ki so odlični vsak na svojem področju.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / četrtek, 12. julij 2018 / 09:58

Slikarsko-kiparsko sožitje

V Mali galeriji Likovnega društva Kranj sta v mesecu juliju na ogled dve razstavi v eni. Z aktualnimi deli se predstavljata slikarka Milena Kafol in kiparka Martina Marenčič.

Objavljeno na isti dan


Škofja Loka / petek, 20. maj 2011 / 07:00

Z razstavo podoživite plebiscit

Razstava ob 20. obletnici plebiscita z naslovom Milijon 289 tisoč 369 se seli na Gorenjsko. Danes odprtje v Škofji Loki.

GG Plus / petek, 20. maj 2011 / 07:00

Odločno zavračamo namigovanja o povezavah Janeza Janše z brezplačniki

Namigovanja, da naj bi bil Janez Janša povezan z izdajanjem brezplačnikov v letu 2008, kar je bilo mogoče prebrati v članku z naslovom "Forum 571", odločno zavračamo. Niti Janez Janša niti Sloven...

Jesenice / petek, 20. maj 2011 / 07:00

Piščalke, veselje in četvorka

Jesenice - Jeseniške ulice so že včeraj dopoldne preplavili maturantje v živo pisanih majicah, s piščalkami in glasnimi sirenami. Okrog 270 dijakov zaključnih letnikov Srednje šo...

GG Plus / petek, 20. maj 2011 / 07:00

Kdo nas bi branil?

Tretja majska nedelja je bila deževna, Zofka se je pošteno uscala. Hvala bogu, moča je bila res že potrebna, lahko bi je bilo več. A dež je zmočil tudi slovesnost ob 20-letnici Slovenske vojske (...

Prosti čas / petek, 20. maj 2011 / 07:00

Mladi zavzeli Kranj

V Kranju te dni poteka tradicionalni majski festival Teden mladih.