Sredstva za razvoj podjetništva v občini

Komenda – Občina Komenda je prejšnji teden objavila javni razpis za dodeljevanje pomoči za pospeševanje razvoja malega gospodarstva. Sredstva v višini 14.900 evrov so zagotovljena v občinskem proračunu. Osem tisoč evrov je namenjenih za pospeševanje udeležb na sejmih in razstavah, 3.500 evrov za pospeševanje zaposlovanja, dva tisoč evrov za spodbujanje razvoja socialnega podjetništva, preostanek pa za pospeševanje izobraževanja in usposabljanja na področju podjetništva. Rok za prijavo poteče 19. septembra. Podrobnosti in obrazci so na voljo na občinski spletni strani www.komenda.si pod zavihkom Aktualni občinski razpisi.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorje / sreda, 25. september 2019 / 17:58

Nujno se je spominjati žrtev

Pri ostankih Smolejeve domačije v dolini reke Radovne so se minulo soboto zbrali na slovesnosti v spomin na 75. obletnico požiga vasi Radovna, v katerem je umrlo štiriindvajset domačinov.

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / ponedeljek, 26. julij 2021 / 17:14

Pred tekmo

Pred nogometnimi tekmami je v navadi namakanje travne površine z vodo z namenom pospešiti igralno hitrost. V Domžalah pa so pred tekmo dodobra poškropili tudi žogo – kdo ve, morda zato, da bo čim v...

Kranj / ponedeljek, 26. julij 2021 / 17:12

Standard bodo prenovili

S celovito rekonstrukcijo male hidroelektrarne Standard na reki Kokri v Kranju bodo povečali njeno proizvodnjo električne energije skoraj za polovico.

Jesenice / ponedeljek, 26. julij 2021 / 14:39

Parkirnina tudi na jeseniški strani Vintgarja

Od predprejšnjega tedna je treba plačevati parkirnino pri pokopališču na Blejski Dobravi, kjer parkirajo tudi številni obiskovalci soteske Vintgar.

Naklo / ponedeljek, 26. julij 2021 / 13:52

Spomin na blokado mostu

Pred tridesetimi leti so jugoslovansko armado pri prodiranju na Gorenjsko blokirali tudi na viaduktu čez Tržiško Bistrico.

Kranj / ponedeljek, 26. julij 2021 / 13:48

Razmišljajo o stanovanjskem skladu

V Kranju ob snovanju Stanovanjskega programa za obdobje 2021–2026 razmišljajo, da bi pomanjkanje javnih najemnih stanovanj reševali tudi z ustanovitvijo občinskega stanovanjskega sklada.