V dograjeni gasilski garaži v Predosljah je po novem prostora za tri vozila, dve več kot prej. / Foto: Tina Dokl

Nova garaža in kombi

V Prostovoljnem gasilskem društvu Predoslje so se letos razveselili dveh pridobitev: dograjene garaže in novega vozila za prevoz moštva.

Predoslje – V okviru tridnevne prireditve Naaj dan so v nedeljo v Prostovoljnem gasilskem društvu Predoslje slovesno odprli dograjeno gasilsko garažo z dvorano in prevzeli novo vozilo za prevoz moštva GVM-1. Slovesnosti so se udeležili tudi minister za obrambo Marjan Šarec, kranjska podžupana Janez Černe in Robert Nograšek ter podpredsednik Gasilske zveze Slovenije in predsednik Gasilske zveze Mestne občine Kranj Jože Derlink.

Vrednost obeh investicij je presegla 150 tisoč evrov, brez izdatne pomoči vaščanov in domačih podjetnikov je ne bi zmogli, pri nakupu gasilskega vozila pa je v okviru programa nabave gasilskih vozil izdatno pomagala tudi Mestna občina Kranj oziroma njena gasilska zveza, je povedal predsednik PGD Predoslje Franci Ropotar. »Z novim gasilskim vozilom in dograjeno gasilsko garažo z dvorano bomo lahko še uspešnejši pri zagotavljanju pomoči pri požarih in drugih nesrečah,« je poudaril. »To ni pridobitev samo za gasilce, ampak za celotno vas, na kar smo lahko vsi zelo ponosni,« je dodal predsednik KS Predoslje Gašper Žbogar. »V Predosljah smo resnično povezani in znamo stopiti skupaj, ko je to potrebno,« je poudaril.

»Za uspešno operativno delo na področju požarnega varstva je potrebno dvoje: primerna tehnika in usposobljeni gasilci, ki tehniko lahko uporabljajo. Tehnika se spreminja in izboljšuje iz leta v leto, vse to se odraža na finančnih sredstvih. Sama tehnika brez usposobljenih gasilcev, ki jo upravljajo, ni funkcionalna. Na drugi strani pa so tudi usposobljeni gasilci brez ustrezne tehnike nemočni,« je povedal Derlink.

»Za vsako gasilsko društvo, zlasti manjše, je velik zalogaj nabaviti novo opremo, katerokoli že društvo potrebuje,« se je strinjal tudi resorni minister Marjan Šarec. »Slovensko gasilstvo je v zadnjih letih napredovalo z bliskovito naglico. Gasilska društva so opremljena in usposobljena na zavidljivi ravni,« je dodal.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenja vas-Poljane / ponedeljek, 18. april 2016 / 10:08

V Blegošu zagnane in polne idej

V Društvu podeželskih žena Blegoš letos praznujejo štiridesetletnico delovanja. Jubilej so pretekli petek zaznamovale s prireditvijo v Sokolskem domu v Gorenji vasi.

Objavljeno na isti dan


GG Plus / sobota, 26. junij 2021 / 23:56

Za povprečno plačo več dobrin

Kako smo v Sloveniji živeli pred tridesetimi leti in kako danes? Kako se je v tem obdobju gibal bruto domači proizvod, kaj se je dogajalo s cenami in inflacijo, koliko se je izboljšala kakovost življe...

Železniki / sobota, 26. junij 2021 / 23:55

Predvideli tudi investicijo v šolo

Z rebalansom občinskega proračuna so v Železnikih med drugim predvideli najem kredita za ureditev dodatnih prostorov osnovne šole, hkrati pa upajo, da bodo za to investicijo na voljo državna sredstva.

Šport / sobota, 26. junij 2021 / 23:54

Gorski kolesarji za naslov državnih prvakov

Kamnik – To nedeljo, 27. junija, bo Kamnik gostil državno prvenstvo za gorske kolesarje v olimpijskem krosu, dirka pa bo štela tudi za točke slovenskega pokala SloXcup. Kamnik in Calcit Bike Team s...

Gospodarstvo / sobota, 26. junij 2021 / 23:54

Inženirska iskra tudi v Kranj

Iniciativa Inženirke in inženirji bomo! je včeraj podelila priznanja inženirska iskra. Za !Nženirski izziv sta jo prejeli tudi Skupina Iskratel in Strokovna tehniška gimnazija Kranj.

Kronika / sobota, 26. junij 2021 / 23:54

Voznik zaspal za volanom

Bled – Blejski policisti so v torek popoldan obravnavali nesrečo voznika, ki je zaspal za volanom in zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil v nasproti vozeče vozilo. V nesreči je nasta...