Smučarji na priprave v Argentino

Naši ženska in moška reprezentanca v alpskem smučanju za tehnične discipline bosta po dveh letih znova trenirali v Argentini, kjer v štirih tednih pričakujejo trening v zimskih razmerah.

Kranj – Minulo sredo se je na pot proti Argentini odpravila osmerica naših alpskih smučark in smučarjev. To so Žan Kranjec, Štefan Hadalin in Tijan Marovt ter Meta Hrovat, Ana Bucik, Andreja Slokar, Tina Robnik in Neja Dvornik.

»Pogoji na evropskih ledenikih so slabi, zato imamo srečo, da lahko gremo na južno poloblo. V Ushuaii so super dobri pogoji, zima, mraz in veliko snega,« je pred odhodom pojasnil trener moške ekipe Klemen Bergant in dodal, da so tam na pripravah tudi nekatere druge najmočnejše smučarske ekipe, tako da se bodo naši lahko primerjali tudi s konkurenti.

»Spočil sem se, poleg tega sem naredil nekaj zelo kvalitetnih kondicijskih treningov in vmes tudi malce skočil na morje. Lahko rečem, da sem že precej izkušen tekmovalec. Zato vem, kaj morda v zadnjih letih na treningih ni šlo najbolje in bom pozoren na to,« je pred odhodom povedal veleslalomski olimpijski podprvak, 29-letni Žan Kranjec iz Bukovice pri Vodicah, ki je po koncu minule sezone najprej prestal operacijo trebušne kile.

»Po koncu sezone sem si vzela daljši premor od smučanja. Sprva sem šla z nahrbtnikom na dopust na Šrilanko. Nato sem počasi začela fizično pripravo, kjer pa sem tudi veliko časa namenila stvarem, ki jih rada počnem. Sedaj smo se ravno dobro vrnili s prvega snežnega treninga v Švici. Za seboj imam tako zgolj sedem smučarskih dni, kar je zame v tem obdobju sicer zelo malo,« je povedala 24-letna Kranjskogorčanka Meta Hrovat.

Po načrtih bodo naše alpske smučarke in smučarji na južni polobli ostali do 5. septembra. Reprezentanci se bo v Argentini pridružila tudi Ilka Štuhec.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / četrtek, 28. maj 2009 / 07:00

Stara brizgalna je kot nova

Leopold Kralj je obnovil gasilsko brizgalno iz leta 1885. Dobil je certifikat Slovenske veteranske avtomoto zveze.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / sreda, 27. december 2006 / 06:00

Za novo leto avto

Jekleni konjiček po izboru žensk, atomična Špela ima nov avto, estradniki se pojavljajo na koledarjih, Oton Župančič bi bil ponosen, Omar Naber je postal platinast, milijonta potnica pa je letela v Mo...

Prosti čas / sreda, 27. december 2006 / 06:00

Novincev ne bo manjkalo

Spomladi se obeta veliko novih, zanimivih štirikolesnih novosti v vseh razredih. Novomeški Revoz prvič med "pravimi" proizvajalci.

Prosti čas / sreda, 27. december 2006 / 06:00

Vrednost elegance

Test: Audi A3 1.9 TDI Ambiente

Prosti čas / sreda, 27. december 2006 / 06:00

Prostočasnik: Voščilnice v prazničnem albumu

Pred časom je začela izhajati revija za ustvarjalno preživljanje prostega časa Prostočasnik. Izdaja Zima 2006 prinaša veliko idej, ki popestrijo letni čas in praznične dneve – podrobno s...

Prosti čas / sreda, 27. december 2006 / 06:00

Pehta ozdravila Božička

Božiček gozdnim živalim obljubi darila, če se bodo poboljšale. Vse se na moč trudijo, a na koncu presenečeno ugotovijo, da je dobri mož zbolel. Kaj storiti?