Iz Platza v Grčijo
Sobota je bila za Tržičana Bernarda Bečana v znamenju hamburgerjev, v nedeljo pa je bil potem že na poti v Grčijo.
Tržiška kavarna Platz je na svoji terasi v soboto od 12. ure dalje gostila pravi piknik. V goste so namreč povabili domačina, udeleženca priljubljene kulinarične oddaje MasterChef Slovenija Bernarda Bečana. Tokrat je za obiskovalce pripravljal dve različici hamburgerjev: shrimp bomb burger s kozicami in barney burger z govedino ter steak s čokoladno omako in prilogo. Zlasti obe vrsti hamburgerjev sta šli v slast obiskovalcem, je pa na terasi Platza Bečanu pri delu pomagal prijatelj, tudi Tržičan Jan Mikulandra.
Mimogrede smo izvedeli, da se je Bečan pred kratim vrnil s Karibov, kjer je preživel delovni mesec, saj je kuhal na barkah. Že v nedeljo pa je za tri mesece ponovno odšel na podobno delo v Grčijo. Kot kuhar tako skrbi za zasebne skupine tako na jadrnicah kot »motornjačah« in pri svojem delu, je povedal, izjemno uživa. Je pa to res včasih naporno delo, se je strinjal, a dodal, da na ta način vidiš tudi kar nekaj sveta. Navdušenja nad odhodom med pripravo hamburgerjev na terasi Platza tako ni skrival in če bi imel čas, bi zagotovo slišali tudi kakšno karibsko kulinarično anekdoto.
Povprašali smo ga še, če si enkrat v prihodnosti še želi lastno restavracijo. Zasmejal se je, odgovor pa je bil pritrdilen. In zagnan kot je, si je za cilj zastavil Michelinovo zvezdico.