Vabijo nove prostovoljce

V Domu starejših občanov Kamnik že nekaj let delujejo kot prostovoljska organizacija, ki je mentorstvo in uvodno usposabljanje nudila številnim prostovoljcem – zdaj pa v svoje vrste vabijo nove.

Kamnik – V Domu starejših občanov Kamnik si kakovostno preživet čas svojim stanovalcem trudijo zagotoviti tudi ob pomoči številnih prostovoljcev. Že vrsto let sodelujejo z njimi in jim omogočajo osnovno usposabljanje – med njimi so mlajši pa tudi starejši, brezposelni, ki si želijo biti koristni v družbi, ali pa preprosto takšni, ki svoj čas želijo nameniti za dobro drugih.

»Ker je v skrbi za kakovostno preživet prosti čas stanovalcev doma dobrodošla vsaka dodatna pomoč, se z odprtimi vrati priporočamo k sodelovanju. Nagovarjamo mlade pa tudi nekoliko manj mlade, starejše, pozitivno naravnane osebe z željo po spoznavanju novih ljudi, pridobivanju novih znanj ter izkušenj in sočasno čutom do pomoči sočloveku, ki bi bili pripravljeni stanovalcem doma ponuditi pestrejši nabor aktivnosti. Če menite, da bi morda lahko vodili kakšno tematsko delavnico ali skupinsko srečanje s stanovalci, zanje izvedli potopisno predavanje, jim nudili pomoč pri transferju na razne aktivnosti v domu, jih peljali na sprehod ob toplih sončnih dnevih, prebrali kakšen odlomek iz knjige ali jim zgolj krajšali čas s pogovorom, se nam javite. Največ, kar lahko nekomu ponudimo, je namreč naš čas, hvaležnost zanj pa je včasih lahko vredna več kot materialne dobrine. In ravno hvaležnost stanovalcev je tista, ki je v domu pogosto neizmerljiva in raste sorazmerno z njihovo skromnostjo,« pravi socialna delavka in mentorica programa prostovoljstva Lidija Knavs. Pišete ji lahko na lidija.knavs@dso-kamnik.si.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / sobota, 25. julij 2009 / 07:00

Razpravo pogosto zaznamovala kriza

Državni zbor sedanjega sklica deluje devet mesecev, v tem času se je sestal na devetnajstih sejah, zadnja pred poletnimi počitnicami se je iztekla prejšnji teden. O delu državnega zbora v tem času je...

Objavljeno na isti dan


Rekreacija / četrtek, 8. marec 2018 / 19:10

Po dvajsetih letih spet skakali

Prava zima je letos marsikoga razveselila. Tudi seniške mlade, ki so prvič po dvajsetih letih na Sorškovem selu med Zgornjo Senico in Gorenjo vasjo - Retečami spet skakali s smučmi.

Šport / četrtek, 8. marec 2018 / 19:08

Slivnik že v Pjongčangu

Jutri, v petek se bodo v Pjongčangu začele paraolimpijske igre, na katerih bo Slovenijo zastopal en športnik, in sicer sedemnajstletni Jernej Slivnik s Hrušice, ki bo tekmoval v paraalpskem smučanju.

Kranj / četrtek, 8. marec 2018 / 19:05

Četrtki v starem Kranju

Od konca januarja se središče starega Kranja vsak torek, ko je za to primerno vreme, spremeni v veliko igrišče, od tega tedna pa v središče mesta z zanimivo ponudbo vabijo tudi ob četrtkih.

Zanimivosti / četrtek, 8. marec 2018 / 16:51

Ocenjevali domače mesnine

»Zadovoljna sem bila z uporabljenimi recepturami in izbranimi surovinami,« je dejala ocenjevalka mesnin Irena Kos.

Kultura / četrtek, 8. marec 2018 / 16:50

Neskončne grafične mreže

Kranj – V Cafe galeriji Pungert v starem mestnem delu Kranja je do 20. marca na ogled likovna razstava Miha Perčiča. Magister likovnih umetnosti Miha Perčič, tudi s tokratno razstavo, imenovano Mre...