Tedenski horoskop

Oven (21. 3.–21. 4.)

Pomladni čas bo na vas deloval tako magnetično, da boste v središču pozornosti povsod, kamor boste prišli. Nihče se vam ne bo mogel upreti in to boste še kako dobro izkoristili oziroma unovčili. Uživajte, le finančno bodite previdni.

Bik (22. 4.–20. 5.)

Optimizem v vas bo prestavil v deveto prestavo in komunicirali boste kot že dolgo ne. Pogum vam bo dal moč za spremembe in odprle se vam bodo možnosti, o katerih ste že dolgo sanjali. Pazite se zapravljanja. Konec tedna bo pester.

Dvojčka (21. 5.–21. 6.)

Zgrabila vas bo spomladanska lenoba, ki bo krepko upočasnila vaš delovni ritem. Odveč vam bo kakršnokoli dogajanje, saj bi najraje samo uživali v počasnem ritmu. Ta čas izkoristite za partnersko zvezo.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Vklopite fizično gibanje, da boste lahko zadržali ego na povodcu. To ni dober čas, da bi ta obvladoval vaše vedenje in komunikacijo, saj vam lahko krepko pokvari ugled in posledično načrte. Prisluhnite notranjemu svetu!

Lev (23. 7.–23. 8.)

Najprej preverite pri sebi, ali sploh želite začeti akcijo teh velikih sprememb, ki se vam že nekaj časa motovilijo po glavi. Če nimate želje po garanju, ne podpihujte tega ognja. Prav tako preverite pri drugih, ali so vam pripravljeni pomagati.

Devica (24. 8.–23. 9.)

Dobro premislite glede finančne situacije, saj imate še kar nekaj prostora za izboljšave v domačih financah, hkrati pa lahko tudi izboljšate kvaliteto domačega življenja. Zadeve se bodo upočasnile, kar vas bo presenetilo. Izkoristite.

Tehtnica (24. 9.–23. 10.)

Stroga prepoved obiskovanje vseh trgovin. Tudi na spletu, saj vam čas v finančnem smislu ni naklonjen. Mošnjiček za nekaj časa zavežite in postavite na hladno, da vas ne bo bolela glava. Notranji ogenj vas lepo podžiga v delovanju zase.

Škorpijon (24. 10.–22. 11.)

Zdaj ni pravi čas za garanje in ponočevanje. Če meditirate in se sproščate, boste bolj napredovali, kot če boste ekstremni v oddajanju energije. Starih navad se je težko iznebiti, toda odpravite vsaj tisto, da pomagate, ko si tega nekdo ne želi.

Strelec (23. 11.–21. 12.)

Ne pretiravajte v razlaganju svojih čustvenih tegob, prav tako pa ne pretiravajte v fizičnem gibanju. Kar najbolj se sprostite in dopustite sedanjosti, da je, namesto da bi samo razglabljali o prihodnosti. Sedite in uživajte v malih stvareh.

Kozorog (22. 12.–20. 1.)

Ne obljubljajte preveč, saj obljub ne boste mogli izpolniti. Posledica bo, da se boste odmikali od najbližjih in pustili čuden priokus ali pa boste želeli vse narediti sami, kar vas bo zelo izčrpalo. Zato preden obljubite, dobro premislite.

Vodnar (21. 1.–19. 2.)

No, toliko boste govorili, da vam bo zmanjkalo energije za izpolnitev ciljev, nastalih v vaši glavi med temi pogovori. Vendar pa boste v teh debatah razčistili toliko stvari, da se vam bo prihodnost zazdela lažja. V ljubezni boste presenečeni.

Ribi (20. 2.–20. 3.)

Potrudite se, da boste okoli sebe videli samo pozitivne stvari, saj boste tako boljše volje in ne tako nastrojeni. Veliko boste razmišljali o tem, ali ste v pravem partnerskem odnosu ali pa bo treba kaj spremeniti. Veseli boste.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / ponedeljek, 17. junij 2013 / 11:11

Več možnosti za mlade

Maja je bilo na zavodu za zaposlovanje 27.600 mladih brezposelnih. Kljub vsemu podatki kažejo, da se letos mladi zaposlujejo več kot lani, v prihodnjih mesecih bodo tudi sicer delodajalci več zaposlov...

Objavljeno na isti dan


Gospodarstvo / torek, 2. avgust 2011 / 07:00

Ugodnejši pogoji za izračun rente

Ljubljana - Na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so že za junij napovedali objavo novega javnega razpisa za zgodnje upokojevanje kmetov, a so pred dnevi sporočili...

Zanimivosti / torek, 2. avgust 2011 / 07:00

Tudi avgusta prireditve

Železniki - Tudi avgusta je v Železnikih več prireditev. Ob Groharjevem letu je v galeriji Muzeja Železniki na ogled razstava fotografij slikarjevih manj znanih del. Muzejsko dru...

Kronika / torek, 2. avgust 2011 / 07:00

Kriminal

Priprt zaradi posilstva Kranj - Kranjski policisti so pred dnevi na Koroški cesti kontrolirali 27-letnega državljana Kosova, ki se je v postopku izkaz...

Nasveti / torek, 2. avgust 2011 / 07:00

Lubenice in ljubice

Vsak s svojo rezino lubenice sta na plaži mojo pozornost pritegnila moška, ki sta sočno klepetala in modrovala o ljubicah in lubenicah. Kako da so si ene in druge podobne, zlasti po tem, da so zelo, z...

Šport / torek, 2. avgust 2011 / 07:00

Svoljšak uresničil sanje

Kranj - Od 23. do 30. julija je na Češkem, v Kunčicah pod Ondrejnikom, potekalo svetovno prvenstvo jadralnih padalcev v natančnem pristajanju. Tekmovanje je močno motilo slabo vreme in org...