Priznanja gorenjskim kmečkim dobrotam
Kranj – V minoritskem samostanu na Ptuju bo od 20. do 22. maja Festival dobrote slovenskih kmetij. V okviru festivala poteka tudi ocenjevanje kmečkih prehranskih izdelkov. Rezultati za nekatere skupine prehranskih izdelkov so že znani.
Na ocenjevanju mesnih izdelkov je Dušan Globočnik iz Zagorice pri Rovah dobil zlato priznanje za hamburško slanino in srebrno za domači želodec, Gregor Zupan z Brega ob Savi zlati priznanji za kulen in za klobaso za kuhanje ter bronasto priznanje za suhe domače salame, Milan Veternik z Visoč pa srebrno za govejo salamo.
Na ocenjevanju olja je Silvo Vidmar iz Šenčurja dobil zlato priznanje za sončnično olje, Matej Rozman z Jame zlati priznanji za ričkovo in konopljino olje, Janko Jeglič iz Podbrezij pa zlato za hladno stiskano repično olje.
Na ocenjevanju ribjih izdelkov je ribogojnica Mihovc z Jeranovega pri Kamniku dobila bronasto priznanje za ribji namaz iz toplo dimljene postrvi, ribogojnica Bizjak z Zgornje Bele pa bronasto za namaz iz postrvi.