Novoletni horoskop

Leto 2010 je v znamenju Tigra, oziroma Hu. Je simbol moči, strasti in tveganja. In tako leto je tudi pred nami, eksplozivno ter silovito na vseh področjih. Naši širokopotezni načrti bodo veliki in drzni. Kot bodo dobre skrajnosti, bodo tudi slabe. Razna prijateljstva ali poslovna sodelovanja se bodo hitro sklepala in prav tako hitro razdirala. Ker je med drugimi vrlinami Tigra tudi previdnost, se bomo še ob pravem času znali ustaviti, da bo več dobljenega kot izgubljenega. Ure, ki jim vlada Tiger, so od 3. do 5., njegov letni čas je zima vse do februarja. Njegov stalni element je les in ustrezno zahodno znamenje Vodnar.

OVEN (21. marca - 20. aprila)

Znamenja, s katerimi se najbolj ujemate: lev, tehtnica, kozorog

Ustrezno znamenje Kitajskega horoskopa: Zmaj

Element: ogenj

Vodilni planet: Mars

Kamen: ametist

Kovina: jeklo, železo

Barva: rdeča

Prednosti: samozavest, odgovornosti, delavnost

Slabosti: trma, nepremišljenost

Značilna lastnost: pogum

 

Ste prijetno očarljivi in vedno zanimiv sogovornik. Zato ni čudno, da se ljudje radi zadržujejo v vaši bližini. V letu 2010 boste zelo veliko naredili za svojo osebno srečo in nikomur ne boste dovolili, da vas prepriča v nasprotno. V ljubezni že dolgo čakate na izpolnitev želje, kar lahko pričakujete že kmalu v začetku leta. V delovnem okolju boste naredili vse, da boste prišli do vodilnega mesta, kar vam bo v jesenskem obdobju uspelo. Z denarjem vam bo dobro šlo čez celo leto, svetuje pa se vam previdnost pri večjem nakupu v mesecu maju. Zelo aktivno se boste začeli ukvarjati s športom. Ne boste si samo krepili telesa, ampak boste pridobili tudi na osebni ravni. Vaš najboljši dan bo nedelja, srečne številke so 3, 6, 7, 8, 11, 13, 15. Spremljala vas bo angelska karta Šanti: Sem angel miru. Prinašam vam novo spokojnost in uglajeno pot naprej.

 

BIK (21. aprila - 21. maja)

Znamenja, s katerimi se najbolj ujemate: devica, kozorog

Ustrezno znamenje Kitajskega horoskopa: Kača

Element: zemlja

Vodilni planet: Jupiter

Kamen: zeleni smaragd

Kovina: baker

Barva: rožnata, zelena

Prednosti: samostojnost, impulzivnost

Slabosti: vihravost, nepopustljivost

Značilna lastnost: odvisnost

 

Naučili se boste spregledati napake drugih, zato boste osebno imeli veliko manj stresov. Vse, kar vam ni uspelo v prejšnjem letu, boste nadoknadili. Besed ne znate vedno izbirati, zato bodite pripravljeni na zamere s strani prijateljev. Res je, da se nobena juha ne poje vrela, zato ne sklepajte prehitro in počakajte na odgovore. Klopčič negotovosti v poslovnem smislu se vam bo začel odvijati aprila in se bo za vas pozitivno razpletel še do poletja. V ljubezni se vam je zrušilo že kar nekaj načrtov, malo po vaši krivdi malo po drugi. Postavljeni boste pred dejstvo, hočete ali ne. Seveda hočete, zato se pripravite na korenite življenjske spremembe. Vaš dober dan bo sobota, srečne številke so 7, 9, 12, 14, 18, 23, 31. Spremlja vas angelska karta Serafina: Sem angel družin. Srečna sprememba ali prirastek prihaja v vašo družino.

 

DVOJČEK (21. maja - 21. junija)

Znamenja, s katerimi se najbolj ujemate: tehtnica, vodnar

Ustrezno znamenje Kitajskega horoskopa: Konj

Element: zrak

Vodilni planet: Merkur

Kamen: ahat

Kovina: živo srebro

Barva: rumena

Prednosti: človekoljubje, ljubeznivost

Slabosti: neodgovornost, lahkomiselnost

Značilna lastnost: odzivnost

V družbi boste kot vedno nasmejani in dajali boste videz brezskrbnosti, saj se vaše težave nikoli ne rišejo na obrazu. Ste najboljši čarovnik v igri življenja in nihče ne ve, katera vloga je vaša. Težave se vam pojavijo maja ali junija, ko se ne boste mogli zadržati in maska z obraza lahko pade v trenutku, ko bo to najmanj pričakovati. Na čustvenem področju vam bodo znani vsi odgovori in odločitve bodo preproste. Neverjetno boste vsestranski in svojim idejam boste včasih še sami težko sledili. Odprla se vam bodo vrata na področjih, kjer si nikdar niste upali delati nobenih upov. Čeprav se bojite tveganj, boste šli na vse ali nič in seveda zmagali. Vaš dober dan bo petek, srečne številke so 4, 6, 8, 13, 16, 18, 28. Spremlja vas angelska karta Celestina: Srečna selitev v nov dom ali mesto zaposlitve je v teku. Ta premik bo vpeljal novo pozitivno energijo.

RAK (22. junija - 22. julija)

Znamenja, s katerimi se najbolj ujemate: škorpijon, ribi, lev

Ustrezno znamenje Kitajskega horoskopa: Koza

Element: voda

Vodilni planet: Luna

Kamen: biser

Kovina: srebro

Barva: dimno siva, srebrno modra

Prednosti: potrpežljivost

Slabosti: naivnost, strahopetnost, nepremišljenost

Značilna lastnost: zvestoba

Čustva ste navajeni skrivati v sebi in vsi napori, ki jih vlagate v to, se vam bodo okoli rojstnega dneva izneverili. V vašem življenju se bo pojavila oseba, ki vam bo odprla nov svet in z njeno pomočjo boste postali čustveno odprti. Ste mojster taktike in zelo radi spreminjate mnenje za svojo korist, zato bodite pozorni, da vam kdo ne stopi na prste in vam s tem ne podre cilja, ki si ga boste zastavili na poslovnem področju. Naj vam študij ne predstavlja težave, ampak izziv. Veliko boste delali na osebni rasti in se še bolj poglobili v duhovne vede, ko enkrat vstopimo v ta čudovit svet mistike, vse okoli nas postane drugačno in izhoda več ni. Vaš dober dan bo sreda, srečne številke so 1, 3, 5, 23, 24, 27, 29. Spremlja vas angelska karta Ariela: Nova jasnovidna in duhovna izkustva spreminjajo vaš pogled na svet in nase. Dovolite, da se odprejo vaši duhovni darovi.

LEV (23. julija - 23. avgusta)

Znamenja, s katerimi se najbolj ujemate: oven, škorpijon, vodnar

Ustrezno znamenje Kitajskega horoskopa: Opica

Element: ogenj

Vodilni planet: Sonce

Kamen: rdeči rubin

Kovina: zlato

Barva: vse sončne barve

Prednosti: radodarnost, prisrčnost

Slabosti: domišljavost, gospodovalnost

Značilna lastnost: obilnost

Čustveno se boste precej odprli, saj vam bodo prišli na pot ljudje, ki vas bodo znali razumeti. Da se omehčate in zaupate, potrebujete kar nekaj časa. In čeprav ste čustveno zadržani, so vaša čustva, ko se odtajate, topla in iskrena. Imeli boste veliko željo po spremembah in v to smer boste vložili največ kar lahko. V pomladnih mesecih se vam odpira možnost selitve, na svoje ali pa skupaj v nov dom in drugo okolje. Ovire, ki se vam bodo pojavile na poti, boste uspešno odstranjevali in skušali vse obrniti na šalo. Če ste doslej odrivali misel o dodatnem izobraževanju, v jesenskem obdobju zagotovo spet sedete za šolsko klop. Vaš dober dan bo četrtek, srečne številke so 3, 8, 9, 10, 11, 30, 32. Spremljala vas bo angelska karta Aurora: Zdaj letite visoko, kar lahko prestraši druge. Toda ne spuščajte se, kajti druge bo kmalu navdahnil vaš vzor.

DEVICA (24. avgusta - 23. septembra)

Znamenja, s katerimi se najbolj ujemate: bik, kozorog

Ustrezno znamenje Kitajskega horoskopa: Petelin

Element: zemlja

Vodilni planet: Merkur

Kamen: rdeče rjavi sardoniks

Kovina: nikelj

Barva: zelena, temno rjava

Prednosti: redoljubnost, varčnost, temeljitost

Slabosti: suhoparnost, kritičnost

Značilna lastnost: natančnost

Trudili se boste, da nobena priložnost ne bo šla mimo vas in se kasneje naučili uživati v vsakem trenutku. Poletje boste izkoristili in našli veliko takih trenutkov. Naj vam bo daljše potovanje izziv. Še naprej vam bosta največ pomenila dom in družina in vse boste storili za harmonijo ravnovesja. A ravno zaradi te vrednote se vam lahko pojavi dvom, kje ste vi ob vsem tem, saj vam bo velikokrat zmanjkalo časa, ki bi ga posvetili samo sebi. Čustveno se boste ujeli v zadrego, ki je niti najmanj ne pričakujete. Ko se boste spraševali po odgovoru, ga poiščite v svojem srcu, saj ta najbolj ve, kaj si res želite, in metulji bodo plesali veseli ples. Vaš dober dan bo torek, srečne številke so, 4, 8, 10, 13, 15, 19, 27. Spremlja vas angelska karta Izaija: Pravi čas je, da se v vašem življenju porodijo nove ideje in dogodki. Pazim na vas in vas vodim med temi spremembami.

TEHTNICA (24. septembra - 23. oktobra)

Znamenja, s katerimi se najbolj ujemate: dvojček, vodnar

Ustrezno znamenje Kitajskega horoskopa: Pes

Element: zrak

Vodilni planet: Venera

Kamen: safir

Kovina: baker

Barva: različni odtenki modre

Prednosti: predanost, simpatičnost

Slabosti: nezvestoba, netočnost

Značilna lastnost: očarljivost

Na svet okoli sebe boste začeli drugače gledati in postavili si boste novejša merila za svoje cilje. Poslovno se boste odločali še o eni možnosti in odločitev pade spomladi, ko boste z energijo na vrhuncu. Čeprav tega ne boste pričakovali, boste precej odsotni in znali boste izkoristiti vsak trenutek. Obetajo se vam kar daljša potovanja, kot ste vajeni. V samo ljubezen sicer več ne verjamete, a ujeli se boste v njene čare in podlegli. In če še niste v resni zvezi, vas ta v tem letu čaka, saj ne bo ostalo samo pri malo daljši avanturi. Dobro se boste ujeli z vodnarji, biki pa bodo kvarili razpoloženje in odvisno bo od vaših trenutkov, ki radi nihajo. Vaš dober dan bo ponedeljek, srečne številke so 1, 2, 6, 9, 29, 34, 35. Spremlja vas angelska karta Tereza: Odmor! Prezaposleni ste bili s skrbjo za druge. Zdaj je čas, da se ustavite in poskrbite zase.

ŠKORPIJON (24. oktobra - 22. novembra)

Znamenja, s katerimi se najbolj ujemate: rak, ribi

Ustrezno znamenje Kitajskega horoskopa: Prašič

Element: voda

Vodilni planet: Pluton

Kamen: mavrični opal

Kovina: železo

Barva: temno rdeča

Prednosti: požrtvovalnost, prijateljstvo

Slabosti: trmoglavost, maščevalnost

Značilna lastnost: idealizem

V mesecu maju bodite previdni, da se ne zapletete v tuje spore, saj se zna zgoditi, da boste krivi za nekaj, kar se vas sploh ne tiče. Imate dober šesti čut, a ga premalo izkoristite sebi v prid. Večkrat zaporedoma boste čez celo leto presenečali tako sebe kot svoje bližnje. Stvari, ki so vas doslej spravljale v slabo voljo, se vam bodo zdele smešne in zanimive. In v tem letu se boste večkrat od srca nasmejali. Dobra volja dela čudeže in vi jih potrebujete, da si vrnete upanje v splošno dobro. Šibke točke, ki so vas doslej omejevale, vam prinesejo spoznanje, da so to v resnici zgolj vaše dobre lastnosti, ki jih niste znali pravilno izkoristiti. Vaš dober dan bo sobota, srečne številke so 3, 4, 7, 8, 12, 22, 30. Spremlja vas angelska karta Kristal: Verjemite in zaupajte, kajti na obzorju je nekaj novega in dobrega, čeprav tega še ne vidite.

STRELEC (23. novembra - 21. decembra)

Znamenja, s katerimi se najbolj ujemate: lev, oven

Ustrezno znamenje Kitajskega horoskopa: Podgana

Element: ogenj

Vodilni planet: Jupiter

Kamen: topaz

Kovina: aluminij

Barva: vijolična, modra

Prednosti: razsodnost, voditeljstvo, navdušenost

Slabosti: hladnost, zavrtost, nezaupljivost

Značilna lastnost: optimizem

Razočarali vas bodo tisti, od katerih ste največ pričakovali in ne boste se spraševali, ali tega niso pač zmogli ali pa ne hoteli. Včasih se nam mora zgoditi kakšna slaba stvar, da lahko doživimo in prepoznamo dobro. Veliko vam bo pomenilo čustveno ravnovesje, zato boste čez celo leto pazljivi, da ne boste samo sprejemali, ampak tudi dajali. Poslovno se vam odpirajo nove poti in znali se boste pravilno aktivirati. Z dobrim načrtom vam uspe vse. Znani ste po tem, da vedno vsem pomagate in znate rešiti še tako nemogočo situacijo, naučite se sprejeti, da tudi vam kdo stoji ob strani. Zdravstvene tegobe boste znali pregnati in na splošno se vam vse stabilizira, kjer ste doslej imeli težave. Vaš dober dan bo torek, srečne številke so 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13. Spremlja vas angelska karta Azur: Do želenega izida bo prišlo v kratkem. Bodite potrpežljivi in ne poskušajte izsiliti dogodkov.

KOZOROG (22. decembra - 20. januarja)

Znamenja, s katerimi se najbolj ujemate: oven, bik, devica

Ustrezno znamenje Kitajskega horoskopa: Bivol

Element: zemlja

Vodilni planet: Saturn

Kamen: ametist

Kovina: svinec

Barva: črna in bela

Prednosti: prizadevnost, vestnost

Slabosti: ljubosumnost, hladnost

Značilna lastnost: neomajnost

V poslovnem svetu boste začeli veliko novih poti in boste povsod uspešni ter v središču dogajanja. Uspehi so bodo vrstili in sproti se bodo kazali novi načrti, vaša želja po zmagi bo silovita in utrujenosti ne bo. Trmoglavost boste izkoristili sebi v prid in boste pri odločitvah nepopustljivi. Čeprav ste nad ljubeznijo že čisto obupali, vas bo kmalu v začetku leta zadela amorjeva puščica in presrečni boste šteli zvezde pri belem dnevu in metuljčki v trebuhu bodo naredili svoje. Veliko prostega časa boste preživeli na prostem, oziroma v naravi. Vse zdravstvene težave bodo šle mimo vas. Dobra družba vam bodo device in biki, ljudje, rojeni v znamenju ribi in leva, pa vas znajo razočarati. Vaš dober dan bo sreda, srečne številke so 5, 6, 9, 11, 30, 31, 36. Spremlja vas angelska karta Rochelle: Ker spoštujete in sledite navodilom srca, se vam približuje blaginja.

VODNAR (21. januarja - 19. februarja)

Znamenja, s katerimi se najbolj ujemate: tehtnica

Ustrezno znamenje Kitajskega horoskopa: Tiger

Element: zrak

Vodilni planet: Uran

Kamen: akvamarin

Kovina: aluminij

Barva: turkizna

Prednosti: prizadevnost, neodvisnost

Slabosti: površnost, nestanovitnost

Značilna lastnost: prijateljstvo

V tem letu so vse skrbi zaradi denarja odveč. Za izpolnitev vseh obveznosti vam bo dan velikokrat prekratek in skrajni čas je že, da se naučite sprejemati pomoč od ljudi, ki vam hočejo samo pomagati. Tudi dodatno izobraževanje ne bo šlo mimo vas. Dobili boste nov pogled na svoje ljubezensko življenje. Stvari, ki se vam niso zdele pomembne, bodo zasedle prvo mesto. Pustili boste prosto pot, se ne obremenjevali zaradi malenkosti in boste večkrat čez leto prijetno presenečeni. S tem ko se boste osvobodili starih spon, zavrgli negativne miselne vzorce, boste sami sebi začeli ustvarjati čudovito prihodnost. Spremembe bodo dobro vplivale na vse, kar vas obdaja in vam je pomembno. Vaš dober dan bo četrtek, srečne številke so 3, 6, 10, 13, 17, 20, 22. Spremlja vas angelska karta Zana: Zaščiteni ste pred vsem slabim. Najhujše je zdaj za vami. Sprostite se in se počutite varni.

RIBI (20. februarja - 20. marca)

Znamenja, s katerimi se najbolj ujemate : rak

Ustrezno znamenje Kitajskega horoskopa: Mačka

Element: voda

Vodilni planet: Neptun

Kamen: brezbarvni mesečev kamen

Kovina: platina

Barva: morsko zelena

Prednosti: fantazija, sočutnost

Slabosti: neodločnost, popustljivost

Značilna lastnost: sočutje

Ker ne prenesete, da se drugi odločajo namesto vas, boste že takoj na pomlad premišljevali o spremembi delovnega mesta. Poslovne priložnosti ne bodo šle mimo vas, kar se vam bo poznalo tudi v denarnici in lahko si boste umislili večji nakup in ga tudi izpeljali. Spoznanja, ki jih boste sprejeli na osebnem področju, vam bodo dala veliko misliti in pot je vedno samo naprej. V včerajšnjem dnevu ne boste več iskali odgovorov, pomemben vam bo samo danes in jutri. Nekateri prijatelji vas bodo razočarali in drugi presenetili. Nikoli ne greste v nobeno zvezo nepremišljeno, a tokrat za dvome ne bo časa. Govorilo bo samo srce, kar je tudi edino prav. Vaš dober dan bo torek, srečne številke so 1, 6, 7, 10, 15, 17, 21. Spremlja vas angelska karta Astara: Zaslužite si najboljše! S svojimi sanjami in željami sezite po zvezdah in ne sklepajte kompromisov.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Splošno / sobota, 26. maj 2007 / 07:00

Politična tekma lahko pokoplje pokrajine

Razprava o pokrajinah tudi na Gorenjem postaja zelo vroča. Na naša vprašanja o tem tokrat odgovarja gorenjski poslanec SD Samo Bevk, doma iz Idrije in zato nekoliko odmaknjen od bojev za enotno ali za...

Objavljeno na isti dan


Nasveti / ponedeljek, 4. januar 2010 / 07:00

Novoletni horoskop

Leto 2010 je v znamenju Tigra, oziroma Hu. Je simbol moči, strasti in tveganja. In tako leto je tudi pred nami, eksplozivno ter silovito na vseh področjih. Naši širokopotezni načrti bodo veliki in drz...

Cerklje na Gorenjskem / ponedeljek, 4. januar 2010 / 07:00

V kulturnem hramu letos manj prireditev

Cerklje - V kulturnem hramu Ignacija Borštnika v Cerkljah je bilo predlani 61 kulturnih dogodkov, lani do oktobra pa 27, so decembra obvestili občinske svetnike v...

Zanimivosti / ponedeljek, 4. januar 2010 / 07:00

Rekorden dobitek v kranjskogorski Koroni

Kranjska Gora - Tik pred koncem leta se je sreča še posebej na široko nasmehnila šestdesetletnemu Avstrijcu, ki je v ponedeljek popoldne v Hitovi igralnici Korona v Kranjski Gori...

Zanimivosti / ponedeljek, 4. januar 2010 / 07:00

Koledniki voščili srečo v Cerkljah

Na štefanovo so v središču Cerkelj pripravili prvo koledovanje.

GG Plus / ponedeljek, 4. januar 2010 / 07:00

Kaj bo, kaj bo!?

»Kaj bo, kaj bo!?« vpijejo tisti, ki vidijo vse slabo in se bojijo, da bo še slabše. »Saj bo, saj bo,« jim odgovarjajo vsega hudega vajeni in bolj prisebni. Jaz pa se ob tem sprašujem, ali je spl...