Letos so v parku generacij posadili bukev. / Foto: Jože Košnjek

Novo drevo v parku generacij

Strahinj – Konec šolskega leta 2006/2007, v katerem so maturanti Srednje šole Biotehničnega centra Naklo kot prvi začeli in končali letnik v novi šoli v Strahinju, so zasadili v parku generacij prvo drevo – brezo in v zemljo zakopali časovno kapsulo z željami takratnih dijakov. Zgodba, ki povezuje v Strahinju šolajoče se generacije, se je nadaljevala do danes.

V petek so letošnji maturantje zasadili že 16. drevo, tokrat posebno bukev, ki jih bo spominjala na leta, preživeta v strahinjski šoli.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / torek, 4. oktober 2011 / 07:00

Nesreče

Nesreča jadralnih padalcev Dvorje - V nedeljo, 2. oktobra, sta okoli 15.30 na travniku v okolici Dvorij padla dva jadralna padalca. Policisti so ugoto...

Objavljeno na isti dan


Kronika / četrtek, 2. oktober 2014 / 13:25

Krivdo za požige zanika

Na kranjskem okrožnem sodišču so v ponedeljek opravili predobravnavni narok zoper 22-letnega Leščana Nejca Marklja, obtoženega dveh požigov in treh poškodovanj tujih stvari.

Razvedrilo / četrtek, 2. oktober 2014 / 13:08

Gorazdova slaščičarna

Gorazd Potočnik, nekoč Kranjčan, danes živi v Dragočajni, v jutranjih urah deluje podobno kot raztreseni slikar. Dokler ne dobi prve kave, še ne ve, ali bo dan v nadaljevanju sončen ali rahlo meglen.

Mularija / četrtek, 2. oktober 2014 / 13:01

Navdih čopiča ...

V Domu krajanov v Lomu pod Storžičem je potekala 22. otroška likovna kolonija. Mlade udeležence sta pritegnila druščina in vedoželjnost na likovnem področju.

Rekreacija / četrtek, 2. oktober 2014 / 13:00

Atlet, ne body builder

V kranjskem centru funkcionalnih vadb X-gym so imeli teden odprtih vrat. Znanje iz vadb udeleženci koristno prenesejo v vsakdanje življenje, v vsakdanja opravila.

Zanimivosti / četrtek, 2. oktober 2014 / 12:34

Hamburški moški (1. del)

Redki so, ki se odločijo, da bodo namesto za London, Istanbul, Pariz ali Barcelono kupili letalsko karto za Hamburg. Tokrat smo se našle svetlolaska, črnolaska in rdečelaska ter naredile točno to....