Smučišče na Starem vrhu naj bi z novo organiziranostjo znova dobilo zagon, čaka pa ga tudi posodobitev. / Foto: Gorazd Kavčič

Za smučišče na Starem vrhu bodo ustanovili zavod

Občini Škofja Loka in Gorenja vas - Poljane ter Smučarska zveza Slovenije so februarja podpisale dogovor o medsebojnem sodelovanju glede smučišča Stari vrh, sedaj pa so se dogovorile, da bodo skupaj ustanovile zavod, v katerem bodo imele aktivno vlogo vse tri soustanoviteljice.

Škofja Loka – »Občini Gorenja vas - Poljane in Škofja Loka sta se o prihodnosti Starega vrha pogovarjali več kot dve leti. Bilo je več poskusov poiskati partnerja, ki bi naše smučišče glede razvoja popeljal naprej in mu omogočil stabilno prihodnosti. Želimo si, da bi se na Starem vrhu še smučalo, in verjamemo, da smo v Smučarski zvezi Slovenije našli partnerja, ki bo to primarno dejavnost razvijal še naprej,« je na četrtkovi seji škofjeloškega občinskega sveta povedal loški župan Tine Radinja ter dodal, da so se s pismom o nameri najprej dogovorili o postopnih korakih skupnega upravljanja smučišča.

»Eden naših prvih korakov je, da ustanovimo zavod, katerega ustanovitelji bomo obe občini in Smučarska zveza Slovenije, zavod pa bo upravljal naše občinsko premoženje, ki ga imamo danes v STC Stari vrh. Verjamem, da bodo na ta način, z novo organizacijsko obliko, priložnosti za Stari vrh večje, kot so danes,« je pojasnil župan Radinja in dodal, da ima ustanovitev zavoda več prednosti pri upravljanju.

Četrtkove seje občinskega sveta se je v imenu Smučarske zveze Slovenije (SZS) udeležil tudi Luka Vrančič in pojasnil, da SZS združuje nekaj manj kot tristo smučarskih klubov iz sedmih različnih panog.

»Skupaj imamo koli šest tisoč članov, v klubih pa nas je okoli petdeset tisoč,« je povedal Vrančič in poudaril zlasti uspehe smučarskih skakalk in skakalcev, saj imajo organiziran sistem treningov in šolanja, ki zelo dobro deluje. »V Kranju imamo panožni nordijski center, smo tudi lastniki tekaškega centra na Pokljuki, ki ga s pridom uporabljajo naše panoge, zlasti tek na smučeh in biatlon. Za panoge alpsko smučanje, deskanje, telemark in smučanje prostega sloga povsod gostujemo, zato smo morda tudi nekaj manj uspešni. Zato je interes SZS, da stopimo skupaj z obema občinama,« je pojasnil Luka Vrančič in dodal, da je njihov interes poleg vrhunskega športa tudi popularizacija in množičnost vseh njihovih športov, tudi smučanja.

S predlaganim aktom o ustanovitvi, s katerim se bo ustanovil Zavod STC Stari vrh, smučarsko-turistični center, so se soglasno strinjali tudi škofjeloški občinski svetniki.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / sobota, 4. oktober 2014 / 14:10

Festival kolaža in asemblaža

V okviru letošnjega 3. mednarodnega festivala likovnih umetnosti Kranj – ZDSLU se bo v oktobru in deloma novembru na osemnajstih razstavnih prizoriščih v Kranju predstavilo sto trideset avtorjev iz d...

Objavljeno na isti dan


Radovljica / torek, 17. avgust 2021 / 23:30

Že letos obnova ostrešja Klinarjeve hiše

Kropa – Občina Radovljica jeseni začenja z obnovo Klinarjeve hiše v Kropi, to je stavba, v kateri so prostori Kovaškega muzeja.

Slovenija / torek, 17. avgust 2021 / 23:18

Več prebivalcev se je priselilo kot odselilo

Kranj – Po podatkih državnega statističnega urada se je v Slovenijo lani priselilo 36.110 prebivalcev, odselilo pa 17.745. Priselilo se je 18.365 prebivalcev več, kot se jih je odselilo; selitveni...

Rekreacija / torek, 17. avgust 2021 / 23:13

V izogib običajni poti

Grintovec čez Dolge stene (2558 m n. m.) – »Skrita pot« na Grintovec v izogib Strehi in jeklenicam. Mogočnost gore doživimo z dotikom njegove gole skale.

Slovenija / torek, 17. avgust 2021 / 23:08

Junaki želijo biti slišani in poslušani

Minuli četrtek, ob mednarodnem dnevu mladih, je predsednik republike Borut Pahor na Brdu pri Kranju sprejel junake tretjega nadstropja Pediatrične klinike v Ljubljani – otroke in mladostnike, ki prebo...

Zanimivosti / torek, 17. avgust 2021 / 23:03

Nenavadna gobarska sezona

Gobarjem se letos ne obeta dobra bera. Po besedah Bojana Arzenška iz Gobarskega društva Kranj bo v letošnji sezoni najverjetneje kar devetdeset odstotkov manj gob kot pretekla leta.