Priznanja za sokove in marmelade

Kranj – V minoritskem samostanu na Ptuju bo od 20. do 22. maja Festival dobrote slovenskih kmetij. V okviru festivala poteka tudi ocenjevanje kmečkih prehranskih izdelkov. Rezultati za nekatere skupine prehranskih izdelkov so že znani. Na ocenjevanju sokov je Radmila Lapuh z Bleda dobila zlato priznanje za sok aronije, Janez Markuta iz Čadovelj prav tako zlato za sok aronije, Tilen Soklič iz Krnice zlato za sadni sok Nacov sirup, Bernarda Benet iz Podkorena zlato za nektar jagode z meto in bronasto za sirup črnega ribeza, Staša Janša Čelik iz Radovljice pa bronasto za grozdni sok. Na ocenjevanja marmelad je Žiga Frlan iz Predmosta dobil zlato priznanje za marmelado iz rumenih malin in bronasto za marmelado iz rdečih malin, Peter Jereb iz Račeve zlato za malinovo marmelado in bronasto za jagodni džem, Erik Fertin iz Rateč zlato za džem iz gozdnih brusnic, Staša Janša Čelik srebrno za kompot bučkin poljub, Tilen Soklič iz Krnice zlato za džem Julkin namaz, Radmila Lapuh srebrna priznanja za domače mešane marmelade – poljub aronije, gvaž'k pesaronije in krhljev namig, Janez Markuta srebrni priznanji za ribezovo in jagodno marmelado, Bernarda Benet pa bronasto za marmelado iz marelice.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / torek, 4. oktober 2022 / 13:41

Referenduma bosta kasneje

Posvetovalna referenduma bodo v kranjskih krajevnih skupnostih Primskovo, Bratov Smuk, Planina in Huje izvedli 4. decembra, in ne 20. novembra, kot je bilo sprva predvideno.

Objavljeno na isti dan


Škofja Loka / četrtek, 13. marec 2014 / 22:03

Občina Škofja Loka dobila Zlati kamen

Dobitnica letošnjega priznanja Zlati kamen za razvojno najprodornejšo slovensko občino je občina Škofja Loka.

Radovljica / četrtek, 13. marec 2014 / 13:39

Sočutje in pomoč zasvojencem

Pomagajmo človeku, ki pada, in ponudimo mu roko, da bo vstal, je sporočilo sobotnega romanja alkoholikov in drugih zasvojencev ter njihovih svojcev na Brezje.

Škofja Loka / četrtek, 13. marec 2014 / 13:38

Le povezani do denarja

Župani slovenskih zgodovinskih mest so se z evroposlanko Mojco Kleva Kekuš pogovarjali o možnostih pridobivanja nepovratnih evropskih sredstev neposredno v Bruslju.

Kranjska Gora / četrtek, 13. marec 2014 / 13:38

Pasulj namesto rož

Na Dovjem še vedno ohranjajo posebno tradicijo praznovanja dneva žena. Že trideset let na 8. marec v kotlu sredi vasi skuhajo velik kotel pasulja; fantje ga pridejo iskat s kanglicami, da gospodinjam...

Jesenice / četrtek, 13. marec 2014 / 13:36

Razvajali so jih v mestu

V sedmih slovenskih krajih, med njimi tudi v Kranju, na Jesenicah in v Naklem, v akciji Razvajaj se v mestu na poseben način razvajali ženske.