Pri komornem zboru De profundis sodelujeta tudi organist Klemen Karlin in violončelistka Judita Polak.

De profundis s sakralno glasbo

V soboto je imel komorni zbor De profundis koncert v cerkvi sv. Miklavža na Godešiču. Poslušalcem so premierno predstavili novi repertoar, tokrat sakralne glasbe. V spored so uvrstili dela starih mojstrov in sodobnih skladateljev, posebnost novega repertoarja pa je dvajsetminutna skladba Johanna Sebastiana Bacha z naslovom Jesu, meine Freude. Za izvedbo bassa continua so medse povabili organista Klemena Karlina in violončelistko Judito Polak.

»Nov koncertni program pripravljamo že od pomladi. Koncert prinaša 60 minut čiste glasbe, skupaj osem skladb, vse imajo sakralno vsebino. Slogovna različnost del zahteva od pevcev visoko raven pevsko-tehnične pripravljenosti ter muzikalne občutljivosti in je dejansko psiho-fizično izjemno zahteven. Menim, da je to eden najzahtevnejših koncertnih sporedov zbora doslej,« je povedala zborovodja Branka Potočnik Krajnik, ki zadnja leta z družino živi v Retečah, zborovodja zelo uspešnega kranjskega zbora pa je vse od njegove ustanovitve, torej že 16. leto.

Zbor bo s koncerti nadaljeval jutri, 4. novembra, v Srednji vasi pri Bohinju, 11. novembra pa bodo gostovali v Ribnici.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Radovljica / sobota, 19. april 2008 / 07:00

Razstava o jedru Brezij

V Domu krajanov na Brezjah je na ogled razstava različnih predlogov za ureditev jedra Brezij.

Objavljeno na isti dan


Šport / torek, 13. januar 2015 / 16:21

Triglavanke zlahka na finalni turnir Pokala članic

Kranj – Košarkarice Triglava bodo imele sredi februarja priložnost braniti lanski naslov pokalnih prvakinj. V petek so namreč tudi na drugi tekmi četrtfinala pokalnega tekmovanja visoko s 87:41 ugn...

Razvedrilo / torek, 13. januar 2015 / 16:52

Ritmi latinskih strun

V kranjskem KluBaru je četrto obletnico delovanja s koncertom – s posebnim gostom Zlatkom – obeležila latino-rok zasedba Las Cuerdas.

Šport / torek, 13. januar 2015 / 16:19

Prevc želi iti korak naprej

Najuspešnejši slovenski smučarski skakalec Peter Prevc je s trenutno formo zadovoljen, želi pa si narediti še korak naprej. Robert Kranjec bi rad čim prej prebrodil težko obdobje.

Kranjska Gora / torek, 13. januar 2015 / 16:17

Smuka tudi v Mojstrani, v Kamni Gorici...

Snega je dovolj, da so oživela tudi manjša gorenjska smučišča, med drugim v Mojstrani in v Kamni Gorici.

Gospodarstvo / torek, 13. januar 2015 / 16:14

Sloga prodala KŽK podjetju Agro Gorenjska

Kmetijsko gozdarska zadruga Sloga Kranj je prodala podjetje KŽK novoustanovljeni družbi Agro Gorenjska, ki želi postati največje kmetijsko podjetje na Gorenjskem in tudi v Sloveniji.