Odbojkarice Calcita Volleyja so v Mariboru premagale Novo KBM Branik in se veselile novega naslova državnih prvakinj. / Foto: Klemen Brumec.

Kamničankam nov naslov

Potem ko se je v domači dvorani odbojkaricam Calcita Volleyja v boju za naslov državnih prvakinj izmuznila tretja zmaga, so se nove lovorike veselile v Mariboru.

Kamnik – Prejšnji torek so kamniške odbojkarice iz rok izpustile lepo priložnost, da končajo letošnjo sezono z dvojno lovoriko in s slavjem v domači dvorani. Prav lahkega dela v boju za naslov prvakinj niso imele nato niti v Mariboru.

Na četrti tekmi finala končnice Sportklub prve odbojkarske lige pa so v Mariboru vendarle premagale Novo KBM Branik s 3 : 2 (12, -26, -21, 16, 15) in s 3 : 1 v zmagah prišle do naslova slovenskih državnih prvakinj. To je že tretji zaporedni naslov državnih prvakinj, skupaj šesti, v letošnji sezoni pa so bile tudi pokalne prvakinje Slovenije.

»Prvi niz smo odigrali odlično, tako kot bi morali igrati skozi celo tekmo. Je pa težko držati takšen ritem, kar se je pokazalo v drugem nizu, v katerem smo do končnice igrali zelo dobro, kontrolirali potek srečanja, potem je spet prišlo do nekaj naših slabih odločitev v napadu. Na drugi strani so Mariborčanke odigrale nekaj lepih točk, tako da smo ta niz izgubili. Po tem padcu je sledil še en zelo dober niz domačink, vendar smo se, ko je bilo najbolj treba, spet dvignili. V četrtem nizu smo spet delovali odlično, v petem pa se mi je zavrtel film iz sredine tekme, ko smo zapravili štiri zaključne žoge, toda globoko v sebi sem bil prepričan, da tokrat ne bomo izgubili. Veliko zaslug za to je imela Lucille Charuk, ki je zadnje tri točke odigrala odlično in tudi s pridihom boginje Fortune prinesla zasluženo pokal v Kamnik. Tja, kamor tudi sodi,« je po tekmi povedal trener Calcita Volleyja Gregor Rozman.

V petek so drugo tekmo končnice Sportklub prve od­bojkarske lige odigrali tudi odbojkarji Calcita Volleyja, ki so doma izgubili z ACH Volleyjem z 2 : 3 (20, 24, -22, -22, -9). Izid v zmagah je bil tako 2 : 0 za ljubljansko ekipo. Tretja finalna tekma je bila na sporedu včeraj v športni dvorani Tivoli, a se do zaključka naše redakcije še ni končala. Ekipi igrata na tri zmage.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Tržič / petek, 4. oktober 2019 / 11:13

Maji Ahačič nagrada za življenjsko delo

Pred jutrišnjim svetovnim dnevom učiteljev so sinoči v Ljubljani podelili letošnje najviše državne nagrade na področju šolstva.

Objavljeno na isti dan


Nasveti / torek, 26. april 2022 / 17:08

Koristni nasveti

Na spletni strani Naša super hrana so tudi nasveti za vrtičkarje.

Kronika / torek, 26. april 2022 / 17:07

Obravnavali že skoraj štiristo prometnih nesreč

Kranj – Gorenjski policisti so letos obravnavali 386 prometnih nesreč, pri čemer so le v preteklem tednu posredovali pri 36 prometnih nesrečah, med katerimi se je v eni nesreči več udeležencev tele...

Radovljica / torek, 26. april 2022 / 17:05

Festival za ljubitelje čokolade

Na devetem Festivalu čokolade v Radovljici se je predstavilo dvajset čokoladnic iz Slovenije, Hrvaške in Italije, med njimi tudi nekaj novih ponudnikov. Za degustacijo je bilo na voljo več kot 150 izd...

Kranj / torek, 26. april 2022 / 17:04

Ločeno obravnavajo le covidne bolnike

Kranj – Iz Zdravstvenega doma (ZD) Kranj so sporočili, da v zabojnikih na dvorišču zdravstvenega doma ohranjajo le še ločeno obravnavo covidnih pacientov, tako otrok kot odraslih. Ostale preglede o...

Kultura / torek, 26. april 2022 / 16:11

Vse leto za Ivetovih sto

V soboto bi slikar Ive Šubic (1922–1989) praznoval stoti rojstni dan. V umetnostnozgodovinski zbirki Loškega muzeja so ob tem odprli razstavo Iz muzejskih depojev: Ive Šubic.