Nataša Mikelj, do lani direktorica zavoda Turizem in kultura Radovljica, zadaj pa lastnica čokoladnice Radolška čokolada, od koder prihaja tudi zmagovalni praline letošnjega festivala, v. d. direktorice zavoda za turizem Kaja Beton in Blanka Grašič, ki je tudi letos poskrbela za bogat in pester spremljevalni program festivala. / Foto: Tina Dokl

Festival čokolade se vrača v mesto

Dvodnevno dogajanje bo zgoščeno v radovljiškem Grajskem parku, v mestnem jedru bo na voljo razširjena ponudba radovljiške kulinarike, odprta bodo tudi vrata muzejev, delavnic in galerij.

Radovljica – Po dveh letih premora se konec tedna v Radovljico spet vrača priljubljeni Festival čokolade. Dvodnevna prireditev tudi letos prinaša veliko sladkih okusov in dogodivščin, zagotavlja organizator, zavod Turizem in kultura Radov­ljica.

»Dogajanje bo tokrat zgoščeno v baročnem parku, v mestnem jedru bo na voljo razširjena ponudba radovljiške kulinarike, mestni ponudniki kulturnih doživetij pa bodo odprli vrata muzejev, delavnic, galerij ter tako dodali kamenček v mozaik pestrega dogajanja,« je pojasnila vršilka dolžnosti direktorice zavoda Kaja Beton.

Ponudbo bo tokrat predstavilo dvajset čokoladnic iz Slovenije, Hrvaške in Italije, med njimi je tudi nekaj povsem novih imen. Od domačih, radovljiških, se bosta predstavili dve: Radolška čokolada in Molinet.

»Zaradi zmanjšanja prizorišča, ki bo letos le v parku, smo se še bolj zavezali rdeči niti – čokoladnicam, kar pomeni, da v parku ponudbe drugih slaščic ne bo, bo pa poleg čokoladne ponudbe na voljo tudi lokalna ulična prehrana ter seveda pijača. Ulično prehrano bosta na prizorišču pripravila Hiša Linhart pod vodstvom Uroša Štefelina ter Gostišče Draga pod vodstvom Aleša Tavčarja,« je še pojasnila Betonova.

Festivalu se tudi tokrat pridružuje leška Gorenjka: letošnja čokolada velikanka, ki jo bodo razdrobili in razdelili v soboto opoldne, bo težka kar sto kilogramov, saj ta najstarejša tovarna čokolade pri nas prav letošnjem letu praznuje stoletnico delovanja.

Organizatorji sicer obljubljajo bogat spremljevalni program za vse generacije, v katerega so vključili tako pestro glasbeno ponudbo uveljavljenih izvajalcev, kot so Batista Cadillac, Trkaj in Ansambel Saša Avsenika, zabavo z Boštjanom Gorencem - Pižamo, Impro KUD Kiks in skupino Čupakabra kot Pihalni orkester Lesce in Orkester Glasbene šole Radovljica ter številne druge.

Vstop na prizorišče bo omogočen s festivalsko vstopnico, za mlade do 18. leta pa je vstop brezplačen. Cena vstopnice je pet evrov, za degustacijsko polo s štirimi kuponi, ki jo bo mogoče kupiti na prizorišču, bo treba odšteti tri evre.

Da bi zmanjšali količino odpadkov, uvajajo povratne kozarce za napitke. V Radovljici bo za obiskovalce festivala na voljo več urejenih brezplačnih parkirnih površin. Organizatorji obiskovalce kljub temu spodbujajo k uporabi javnega prevoza.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Prosti čas / ponedeljek, 1. oktober 2007 / 07:00

Hallam Foe

Čudaški najstnik se po smrti matere posveti opazovanju ljudi.

Objavljeno na isti dan


Prosti čas / ponedeljek, 11. april 2011 / 07:00

Baročno kosilo in Hitov žur

Domžalski Radio Hit je praznoval 18. rojstni dan, radovljiški dijaki pa so za vrstnike iz Kranja pripravili baročno kosilo.

Kamnik / ponedeljek, 11. april 2011 / 07:00

Bodo vrtec uredili v OŠ 27. julija?

Kamnik - Občina Kamnik, ki je pred nekaj tedni odprla vrtec Kamenček za 78 otrok, nadaljuje intenzivno reševanje problematike predšolske vzgoje, saj bo malčkov, ki bodo jeseni os...

Prosti čas / ponedeljek, 11. april 2011 / 07:00

Povej, kaj sanjaš

»Že kar nekaj časa sem v kriznem obdobju. Veliko sanjam. Stojim z nožem v roki v svojem stanovanju umazana s krvjo. Umorila in zaklala sem vse svoje družinske člane, razen svoje matere, ki je...

Humor / ponedeljek, 11. april 2011 / 07:00

Lviv, tudi malo slovenski

Ko se dve leti kasneje spet spominjam Lviva, mi postane žal, da v njem nismo ostali vsaj dva, tri dni. Žal nas je čas priganjal, mesto s svojimi znamenitostmi pa bo že moralo počakati do prihodnjič.

Nasveti / ponedeljek, 11. april 2011 / 07:00

Vrh z razglednim stolpom

Resevna (682 m) - Tokrat nas bo pot vodila na vrh, ki je tudi del Slovenske planinske poti. Torej, če zbiramo žige, se bomo morali povzpeti tudi na naš današnji izbrani izlet. Ime je dobil po resju, k...