Nataša Mikelj, do lani direktorica zavoda Turizem in kultura Radovljica, zadaj pa lastnica čokoladnice Radolška čokolada, od koder prihaja tudi zmagovalni praline letošnjega festivala, v. d. direktorice zavoda za turizem Kaja Beton in Blanka Grašič, ki je tudi letos poskrbela za bogat in pester spremljevalni program festivala. / Foto: Tina Dokl

Festival čokolade se vrača v mesto

Dvodnevno dogajanje bo zgoščeno v radovljiškem Grajskem parku, v mestnem jedru bo na voljo razširjena ponudba radovljiške kulinarike, odprta bodo tudi vrata muzejev, delavnic in galerij.

Radovljica – Po dveh letih premora se konec tedna v Radovljico spet vrača priljubljeni Festival čokolade. Dvodnevna prireditev tudi letos prinaša veliko sladkih okusov in dogodivščin, zagotavlja organizator, zavod Turizem in kultura Radov­ljica.

»Dogajanje bo tokrat zgoščeno v baročnem parku, v mestnem jedru bo na voljo razširjena ponudba radovljiške kulinarike, mestni ponudniki kulturnih doživetij pa bodo odprli vrata muzejev, delavnic, galerij ter tako dodali kamenček v mozaik pestrega dogajanja,« je pojasnila vršilka dolžnosti direktorice zavoda Kaja Beton.

Ponudbo bo tokrat predstavilo dvajset čokoladnic iz Slovenije, Hrvaške in Italije, med njimi je tudi nekaj povsem novih imen. Od domačih, radovljiških, se bosta predstavili dve: Radolška čokolada in Molinet.

»Zaradi zmanjšanja prizorišča, ki bo letos le v parku, smo se še bolj zavezali rdeči niti – čokoladnicam, kar pomeni, da v parku ponudbe drugih slaščic ne bo, bo pa poleg čokoladne ponudbe na voljo tudi lokalna ulična prehrana ter seveda pijača. Ulično prehrano bosta na prizorišču pripravila Hiša Linhart pod vodstvom Uroša Štefelina ter Gostišče Draga pod vodstvom Aleša Tavčarja,« je še pojasnila Betonova.

Festivalu se tudi tokrat pridružuje leška Gorenjka: letošnja čokolada velikanka, ki jo bodo razdrobili in razdelili v soboto opoldne, bo težka kar sto kilogramov, saj ta najstarejša tovarna čokolade pri nas prav letošnjem letu praznuje stoletnico delovanja.

Organizatorji sicer obljubljajo bogat spremljevalni program za vse generacije, v katerega so vključili tako pestro glasbeno ponudbo uveljavljenih izvajalcev, kot so Batista Cadillac, Trkaj in Ansambel Saša Avsenika, zabavo z Boštjanom Gorencem - Pižamo, Impro KUD Kiks in skupino Čupakabra kot Pihalni orkester Lesce in Orkester Glasbene šole Radovljica ter številne druge.

Vstop na prizorišče bo omogočen s festivalsko vstopnico, za mlade do 18. leta pa je vstop brezplačen. Cena vstopnice je pet evrov, za degustacijsko polo s štirimi kuponi, ki jo bo mogoče kupiti na prizorišču, bo treba odšteti tri evre.

Da bi zmanjšali količino odpadkov, uvajajo povratne kozarce za napitke. V Radovljici bo za obiskovalce festivala na voljo več urejenih brezplačnih parkirnih površin. Organizatorji obiskovalce kljub temu spodbujajo k uporabi javnega prevoza.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / petek, 19. junij 2015 / 10:41

Cerkvena kavarna?

Verjetno si velik 'oh' in 'ah' zasluži kavarna Aegidius, ki je – ne boste verjeli – v obnovljeni srednjeveški cerkvi. Zaradi akustike v kavarni enkrat mesečno gostijo tudi kulturne in glas...

Objavljeno na isti dan


Radovljica / sreda, 20. april 2022 / 17:36

Festival čokolade se vrača v mesto

Dvodnevno dogajanje bo zgoščeno v radovljiškem Grajskem parku, v mestnem jedru bo na voljo razširjena ponudba radovljiške kulinarike, odprta bodo tudi vrata muzejev, delavnic in galerij.

Kranjska Gora / sreda, 20. april 2022 / 17:35

Odprli bodo razstavo Vse arcnije z rož narjene

Kranjska Gora – Gornjesavski muzej Jesenice in Razvojna agencija Zgornje Gorenjske vabita na odprtje občasne razstave in muzejski večer v Liznjekovo domačijo v Kranjski Gori v petek, 22. aprila, ob...

Cerklje na Gorenjskem / sreda, 20. april 2022 / 17:34

V Cerkljah bodo čistili v soboto

Cerklje – Čistilna akcija, ki je bila v občini Cerklje predvidena že v začetku aprila, je bila zaradi slabega vremena prestavljena in bo tako potekala to soboto med 9. in 13. uro. Vse informacije o...

Zanimivosti / sreda, 20. april 2022 / 17:34

Zbirajo očala za manj razvite

Začela se je deseta akcija zbiranja rabljenih korekcijskih očal za slabovidne v manj razvitih državah.

Razvedrilo / sreda, 20. april 2022 / 17:34

Bila je drugi od desetih otrok

Angela Verčič, stanovalka Doma upokojencev Kranj, je marca letos praznovala stoti rojstni dan. V domu so častitljivi starosti nazdravili sredi aprila. Njena rodna vas je Leskovica pod Blegošem v Polja...