Marina Užar in Isidora Cvetković iz hotela Korona v Kranjski Gori / Foto: arhiv organizatorja (Tanja Savić)

Festival vinskih zvezd odprl sezono druženja

Konec marca so v Hotelu Park v Novi Gorici uspešno izpeljali že sedmi vinsko-kulinarični festival Park Wine Stars, ki je k udeležbi pritegnil lepo število obiskovalcev in istočasno odprl sezono vinsko-kulinaričnih prireditev.

Večina obiskovalcev sicer že tradicionalnega festivala se je strinjala, da so se za obisk odločili, ker so pogrešali trenutke sproščenega druženja. Park Wine Stars je tako kot prvi tovrstni festivalski dogodek leta postregel z elegantnim vzdušjem in vrhunsko degustacijsko izkušnjo. Posebna pozornost je bila tudi tokrat namenjena vinom iz vseh štirih vinorodnih okolišev vinorodne dežele Primorska: Brda, Vipavska dolina, Kras in slovenska Istra. Tako se je z izborom treh vin na dogodku predstavilo kar dvajset vinarjev, kleti oziroma vinskih hiš. Na pobudo organizatorjev pa so vinarji v festivalski izbor poleg mednarodnih sort vključili tudi vina iz starih lokalnih, tradicionalnih in avtohtonih sort tega prostora (rebula, malvazija, zelen, pinela, klarnica, vitovska grganja, barbera …), ki so kot posebnosti spodbudile zanimanje obiskovalcev.

Tudi tokrat so obiskovalci izbrali vino večera. Med tekmujočimi sta enako število točk prejela rdeče A+ letnik 2015 iz Kleti Brda in malvazija Sinfonietta Marina letnik 2018 iz vinske kleti Pucer z Vrha iz Nove vasi nad Dragonjo.  

Okuse festivala je s kulinaričnimi kreacijami nadgradilo kar enajst Hitovih kuharjev, ki so predstavili kulinariko Hitovih hotelov. Parkovo hišno kuhinjo so zastopali Adi Blaško, Anže Klemše ter Marjana Štrukelj, iz Hotela Perla sta na dogodek prišla Matjaž Šinigoj in Dragan Marić, Hotel Lipa sta predstavljala Toni Ferizović in Tim Pavletič, Sabotin pa Matic Rusjan in Kaja Pervanja. Vse sladokusce sta s sladico presenetili Isidora Cvetković in Marina Užar iz hotela Korona v Kranjski Gori. Gorenjki sta postregli svežo sadno sladico, ki so jo sestavljali mangova pena na rdečem žametu, cimetov mus, kuli manga in maline ter malinov krispi z dodano čokolado za dekoracijo.

Isidora Cvetković, ki je sladico zasnovala, je mlada kuharica, ki se je šele pred kratkim kot pomočnica pridružila slaščičarski ekipi centra Korona. Danes že samostojno opravlja delo slaščičarke, za katero pravi, da ji je neizmerno všeč, saj je zanimivo, razgibano in – kar je najpomembnejše – omogoča veliko ustvarjalnosti.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kamnik / sreda, 30. januar 2008 / 07:00

Kamničani se bojijo za Veliko planino

Kamniški svetniki so se na zadnji seji seznanili z osnutkom uredbe o Regijskem parku Kamniško-Savinjske Alpe in pripravljalcem dokumenta z Ministrstva za okolje in prostor podali vrsto pripomb, predvs...

Objavljeno na isti dan


Kranj / nedelja, 13. november 2011 / 07:00

Delegacija Kranja na obisku v Bitoli

Kranj - Prejšnji teden je prijateljsko občino Bitola v Makedoniji obiskala delegacija kranjske občine, ki jo je vodil podžupan Bojan Homan. Odzvali so se vabilu na praznov...

GG Plus / nedelja, 13. november 2011 / 07:00

Vaš razgled

GG Plus / nedelja, 13. november 2011 / 07:00

Zgodbe muzejskih predmetov: Pokopališče ob kranjski župnijski cerkvi

Ko se danes sprehajamo pred župno cerkvijo ali pijemo kavo pred bližnjo kavarno, le redko kdo pomisli, da se je tod še vse do leta 1789 razprostiralo mestno pokopališče. Na to nas spom...

Šport / nedelja, 13. november 2011 / 07:00

Danec Axelsen znova najboljši v Kranju

Kranj - Kranj je že petič gostil turnir svetovne lige v namiznem hokeju. Nastopilo je 41 tekmovalcev, zmagal pa je prvi nosilec, Danec Bjarne Axelsen, sicer 32. igralec sv...

Gospodarstvo / nedelja, 13. november 2011 / 07:00

Kaki uspeva tudi na Gorenjskem

Posavec - Kaki velja predvsem za sadno drevo obmorskih krajev, vendar pa lepo uspeva tudi v notranjosti Slovenije, saj spomladi začne brsteti precej pozno, jeseni pa ni nič narob...