Marina Užar in Isidora Cvetković iz hotela Korona v Kranjski Gori / Foto: arhiv organizatorja (Tanja Savić)

Festival vinskih zvezd odprl sezono druženja

Konec marca so v Hotelu Park v Novi Gorici uspešno izpeljali že sedmi vinsko-kulinarični festival Park Wine Stars, ki je k udeležbi pritegnil lepo število obiskovalcev in istočasno odprl sezono vinsko-kulinaričnih prireditev.

Večina obiskovalcev sicer že tradicionalnega festivala se je strinjala, da so se za obisk odločili, ker so pogrešali trenutke sproščenega druženja. Park Wine Stars je tako kot prvi tovrstni festivalski dogodek leta postregel z elegantnim vzdušjem in vrhunsko degustacijsko izkušnjo. Posebna pozornost je bila tudi tokrat namenjena vinom iz vseh štirih vinorodnih okolišev vinorodne dežele Primorska: Brda, Vipavska dolina, Kras in slovenska Istra. Tako se je z izborom treh vin na dogodku predstavilo kar dvajset vinarjev, kleti oziroma vinskih hiš. Na pobudo organizatorjev pa so vinarji v festivalski izbor poleg mednarodnih sort vključili tudi vina iz starih lokalnih, tradicionalnih in avtohtonih sort tega prostora (rebula, malvazija, zelen, pinela, klarnica, vitovska grganja, barbera …), ki so kot posebnosti spodbudile zanimanje obiskovalcev.

Tudi tokrat so obiskovalci izbrali vino večera. Med tekmujočimi sta enako število točk prejela rdeče A+ letnik 2015 iz Kleti Brda in malvazija Sinfonietta Marina letnik 2018 iz vinske kleti Pucer z Vrha iz Nove vasi nad Dragonjo.  

Okuse festivala je s kulinaričnimi kreacijami nadgradilo kar enajst Hitovih kuharjev, ki so predstavili kulinariko Hitovih hotelov. Parkovo hišno kuhinjo so zastopali Adi Blaško, Anže Klemše ter Marjana Štrukelj, iz Hotela Perla sta na dogodek prišla Matjaž Šinigoj in Dragan Marić, Hotel Lipa sta predstavljala Toni Ferizović in Tim Pavletič, Sabotin pa Matic Rusjan in Kaja Pervanja. Vse sladokusce sta s sladico presenetili Isidora Cvetković in Marina Užar iz hotela Korona v Kranjski Gori. Gorenjki sta postregli svežo sadno sladico, ki so jo sestavljali mangova pena na rdečem žametu, cimetov mus, kuli manga in maline ter malinov krispi z dodano čokolado za dekoracijo.

Isidora Cvetković, ki je sladico zasnovala, je mlada kuharica, ki se je šele pred kratkim kot pomočnica pridružila slaščičarski ekipi centra Korona. Danes že samostojno opravlja delo slaščičarke, za katero pravi, da ji je neizmerno všeč, saj je zanimivo, razgibano in – kar je najpomembnejše – omogoča veliko ustvarjalnosti.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Železniki / torek, 8. junij 2021 / 10:50

Na Ratitovec le s telefonom

Našega bralca je razjezil sistem pobiranja parkirnine na Prtovču, ki jo je možno plačati le s telefonom.

Objavljeno na isti dan


Kranj / petek, 18. marec 2022 / 00:13

Otroci tujcev najprej v pripravljalnico

V šolah je vedno več otrok tujcev, ki ne znajo slovensko, zato na Mestni občini Kranj pripravljajo predlog spremembe šolske zakonodaje, ki bo za take otroke uvedla obvezno enoletno pripravljalnico.

Zanimivosti / petek, 18. marec 2022 / 00:12

Jubilej ene najstarejših smučarskih tekem

Medvoške Veteranske tekme so potekale v že petdeseti izvedbi. Ko so jih začeli organizirati, si niso predstavljali, da bodo pisale takšno zgodovino.

Gorenjska / petek, 18. marec 2022 / 00:06

Vse več odpovedi turistov

Vojno stanje v Ukrajini, ki v svetu povzroča negotovost, ima posledice tudi v gorenjskem turizmu. V Kranjski Gori, Bohinju in na Bledu že beležijo odpovedi turistov, med drugim tudi ruskih, ki sicer m...

Šport / petek, 18. marec 2022 / 00:06

Silvestrska turneja tudi v Beljaku

Že letos konec decembra naj bi silvestrsko turnejo smučarskih skakalk dopolnili z dvema tekmama v Beljaku, kar bo stopnica do nove skupne kandidature treh dežel za zimske olimpijske igre leta 2034.

Naklo / petek, 18. marec 2022 / 00:05

Zgodovina kulinarike v stripu

V Biotehniškem centru Naklo (BCN) so v ponedeljek odprli razstavo z naslovom Ljubezen gre skozi želodec, ki so jo pripravili v sodelovanju z Zgodovinskim arhivom Ljubljana (ZAL).