Droženje ob vinu (1)
Spajanje droži in vina
Hotel Triglav Bled je povabil na poseben dogodek, ki ga je poimenoval Droženje ob vinu. Dogodek je minil tudi v pričakovanju dneva žena. Dame so namreč »pocrkljali« še s cvetom dobrodošlice.
Po dolgem času smo se tako udeležili kulinaričnega dogodka, ki je bil najverjetneje tudi eden prvih tovrstnih pri nas, saj je ekipa kuhinje hotela gostom večerje predstavila jedi, narejene po receptih, za katere je tokrat poskrbela Jerica Klinar. Skupaj s šefom kuhinje Alešem Fendetom in preostalo ekipo pa je nastal okusen pethodni meni s hladno predjedjo, dvema toplima predjedema, glavno jedjo in sladico. Manjkal pa ni niti pozdrav iz kuhinje. Krožnike so pospremila vina Blažič, na dogodku pa smo opazili tudi znana obraza slovenske družabne scene – Niko Urbas Ambrožič in njenega soproga Matjaža Ambrožiča. Oglasila sta se tudi starša Jerce Klinar, zakonca Hriberšek iz Globokega, vasi na Bizeljskem. Nista skrivala ponosa in navdušenja nad hčerkino ljubeznijo do droži, povedala pa sta še, da pri svojem ustvarjanju veliko uporablja domačo moko, saj imajo pri njih že deset let ekološko kmetijo in tudi mlin. (Se nadaljuje)