Uspešne krvodajalske akcije

Škofja Loka – Prejšnji teden je Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Škofja Loka pripravil krvodajalske akcije. V ponedeljek je potekala v Železnikih, od torka do četrtka pa so bile krvodajalske akcije v Škofji Loki. »Krvodajalske akcije so bile zelo uspešne. V tem tednu je prišlo na odvzem krvi kar 841 krvodajalk in krvodajalcev, če prištejemo še Žiri, kjer sta bili krvodajalski akciji v januarju, pa v tem letu beležimo že 1088 odvzemov,« je sporočila sekretarka Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Škofja Loka Fani Mikš.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gorenjska / ponedeljek, 23. julij 2007 / 07:00

Vročina je vztrajna

Kranj – Na Krvavcu je bila v petek presežena mejna vrednost koncentracije ozona v zraku. Najbolj občutljivi na povečano koncentracijo ozona so starejši, ljudje s kroničnim...

Objavljeno na isti dan


Šport / sreda, 20. julij 2016 / 14:19

Najboljša Anja in Robert

Na jubilejnem, štiridesetem mednarodnem plavalnem mitingu Telekom Slovenije 2016 v Radovljici so se izkazali zlasti gorenjski olimpijci, med njimi sta blestela domačina Anja Klinar in Robert Žbogar.

Kronika / sreda, 20. julij 2016 / 14:16

Zaidejo zlasti neizkušeni planinci

Zadnje tri primere, ko so v bohinjskih gorah na brezpotje zašli tuji planinci, lahko pripišemo njihovi gorniški neizkušenosti.

Žirovnica / sreda, 20. julij 2016 / 14:06

Tržna znamka Žirovnica

Izbrali so slogan Žirovnica – Srce kulture in čebelarstva.

Gospodarstvo / sreda, 20. julij 2016 / 14:01

Spodbujajo razvoj »pametnih« vasi

V Poljanski dolini so pretekli četrtek v okviru prvega uradnega obiska v Sloveniji gostili evropskega komisarja za kmetijstvo in razvoj podeželja Phila Hogana.

Mularija / sreda, 20. julij 2016 / 13:59

Pice za starše

V Medgeneracijskem centru Kranj so v petek otroci pripravili presenečenje za starše in stare starše.