Prvi se je na petkilometrsko progo podal škofjeloški župan Tine Radinja. / Foto: Maša Likosar

Šport jih druži in povezuje

Na Rudnem polju so se v soboto na športno-rekreativnem tekmovanju v teku na smučeh že 29. pomerili gospodarstveniki, diplomati in politiki.

Rudno polje – Tradicionalnega Smučarskega teka gospodarstvenikov, diplomatov in politikov se je udeležilo približno petdeset tekmovalcev, kar je po besedah organizatorja Klemena Grašiča iz Športnega društva Strelica nekoliko manj od pričakovanj, čemur so botrovale zlasti aktualne zdravstvene razmere. »Med udeleženci je letos največ gospodarstvenikov, sledijo diplomati, ki prihajajo iz 14 držav,« je dejal Grašič, ki je poudaril tudi dobrodelno noto tekmovanja. »Zbiramo sredstva za otroke iz socialno šibkejših družin, ki jih bomo letos ponovno peljali na izlet,« je dodal.

Smučarskotekaškega tekmovanja na Pokljuki se že dvajset let udeležuje tržiški župan Borut Sajovic. »Šport druži in povezuje in ta zgled želimo prenesti na mlajše generacije. Obenem se na tovrstnih dogodkih v pogovoru dotaknemo tudi družbeno aktualnih tem,« je dejal Sajovic. Na Pokljuki pa je le eno leto izostal nekdanji evropski poslanec Lojze Peterle. »Gre pravzaprav za edino prireditev, ki je sicer nastala iz politične pobude, a je uspešno preživela vse doslej. Sem pridejo pripadniki vseh barv in tu se združimo v športu,« je dejal Peterle.

»Važno je sodelovati, ne zmagati,« je poudarila direktorica Razvojne agencije Zgornje Gorenjske Eva Štravs Podlogar. »Tu srečam ljudi, ki jih poznam, a se le redko vidimo, zato je to edinstvena priložnost, da obudimo stike. Veseli me, da je dogodek tudi dobrodelno obarvan,« je dodala. Njene besede je potrdil tudi radovljiški župan Ciril Globočnik, ki je dejal, da tu spozna nove ljudi, s katerimi morda v prihodnje vzpostavi sodelovanje.

Na petkilometrsko progo se je kot prvi tekmovalce podal škofjeloški župan Tine Radinja. »Letos sem se prvič odzval povabilu organizatorja, ki že vrsto let uspešno povezuje aktivne ljudi v športu in kvalitetnem druženju,« je dejal Radinja, ki je v svoji kategoriji zasedel prvo mesto. Med novinci je bila tudi francoska veleposlanica Florence Ferrari. »Letos je moje zadnje leto v Sloveniji, zato sem morala priti in zelo se veselim, četudi nisem ravno vešča teka na smučeh,« je pojasnila.

Petkilometrsko progo je najhitreje premagal Luka Oblak iz tekmovalne službe Alpine, d. o. o., s časom 14:13,11, med ženskami pa je bila najhitrejša mednarodna svetovalka Božena Lipej, ki je v cilj pritekla s časom 18:59,41.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / četrtek, 16. junij 2016 / 10:21

Splača se truditi

To je poudarila Nina Langerholc Čebokli iz Zgornjih Bitenj, ki si je zaslužila prvo nagrado za slovenski potencial leta.

Objavljeno na isti dan


Nasveti / četrtek, 10. marec 2016 / 14:04

Ingverjevi piškoti in energijske kroglice

Vsak piškot, narejen doma, je nekaj posebnega. Če zamenjamo nekaj sestavin, jih lahko naredimo še bolj posebne in veliko bolj zdrave ter hranljive. V obliki kroglic pa naredimo hitre energijske pri...

Kranj / četrtek, 10. marec 2016 / 14:00

Čas za sistemske rešitve

V okviru projekta Stičišče Prehod so v preteklih dveh letih mladim s posebnimi potrebami v savinjski in gorenjski regiji nudili podporo pri prehodu iz šole v svet dela.

Kranjska Gora / četrtek, 10. marec 2016 / 13:47

Blaž Veber novi direktor

Vodenje kranjskogorskega zavoda za turizem je pred kratkim prevzel Blaž Veber. Več poudarka daje povezovanju, spletnemu trženju in blagovni znamki Julijske Alpe, posebno pozornost pa poletni sezoni.

Kronika / četrtek, 10. marec 2016 / 13:26

Policija drugače kot sodišče

Policijska uprava Kranj je zaradi domnevne goljufije pri prenosu lastništva v družbi Born v letih 2008 in 2009 kazensko ovadila tri osebe in podjetje iz Tržiča. Kranjsko sodišče je pred kratkim v prav...

Rekreacija / četrtek, 10. marec 2016 / 13:24

Dvajseti šolski pokljuški maraton

Na Pokljuki se je zbralo več kot tisoč dvesto otrok iz več kot petdesetih osnovnih in srednjih šol. Največ, 109 udeležencev, je bilo z OŠ Livada Ljubljana.