V novo šolsko leto brez telovadnice

Učenci iz Mojstrane bodo do konca leta telovadili v naravi ter hodili plavat v bazen v Kranjsko Goro.

Mojstrana – Novo šolsko leto se bo v Osnovni šoli 16. decembra v Mojstrani začelo brez telovadnice, saj so junija staro telovadnico podrli, novo pa naj bi zgradili šele konec leta. Tako bo pouk telesne vzgoje za 133 učencev potekal v naravi, hodili pa bodo tudi plavat v bazen v Kranjsko Goro, je povedal ravnatelj Emil Brezavšček. »Malo bomo morali potrpeti, da nam bo potem lepše,« je dodal ter pojasnil, da je bila 43 let stara telovadnica dotrajana in premajhna. Lani, ko so zaključili z obnovo šole, so na Občini Kranjska Gora obljubili, da bo letos prišla na vrsto še telovadnica, in obljubo so držali. Takoj po zaključku šolskega leta so staro telovadnico podrli, na njenih temeljih pa je podjetje Gradis Skupina G, d. d., iz Ljubljane že začelo graditi nov, večji in sodobnejši objekt. Velik bo 32,5-krat 25 metrov, v pritličju bo telovadnica s sodniško nišo, vhodna hala, vetrolov, povezovalni hodnik, sanitarije, pedagoški kabinet, garderobi in shrambi za športno opremo, v nadstropju pa galerija, trim kabinet in dve garderobi s sanitarijami.

Celotna naložba z opremo bo vredna 1,4 milijona evrov, od tega bodo večino plačali iz občinskega proračuna, del denarja pa bosta prispevala ministrstvo za šolstvo in šport in fundacija za financiranje športnih organizacij. V šoli upajo, da bodo novo telovadnico lahko predali namenu 16. decembra, na praznik šole.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Medvode / sobota, 14. julij 2007 / 07:00

Irci navdušeni nad borovničkami

Konec junija je Turistično društvo Dragočajna-Moše v tamkajšnjem kampu pripravilo Slovenski dan.

Objavljeno na isti dan


Kronika / sreda, 10. december 2008 / 07:00

Tragičen konec miklavževanja

V prometnih nesrečah so minuli konec tedna umrli osemnajstletnik iz Struževega, 21-letnik s Pšate in petdesetletnik iz Vodic.

Kranj / sreda, 10. december 2008 / 07:00

Nova neprofitna stanovanja

Kranjski župan Damijan Perne je v ponedeljek najemnikom izročil ključe in pogodbe za 22 neprofitnih stanovanj v Struževem.

Gospodarstvo / sreda, 10. december 2008 / 07:00

Vzajemna napovedala zvišanje premije

Zdravstvena zavarovalnica Vzajemna bo premijo za dopolnilno zdravstveno zavarovanje verjetno zvišala marca ali aprila prihodnje leto.

Zanimivosti / sreda, 10. december 2008 / 07:00

Končal se je stražiški kulturni teden

Kulturni teden v Stražišču so v soboto s pesmijo in plesom zaključili pevke Dečve in savski folkloristi.

Škofja Loka / sreda, 10. december 2008 / 07:00

Izvirni pasijonski spominek

Škofja Loka - Novembra so v občini Škofja Loka objavili javni natečaj za izbor kakovostnih spominkov, ki jih bodo lahko uporabljali za zaščitni znak Škofjeloškega pasijona. Sredi...