Valentin, Tina, Žiga, Ana, Ladislava in psička Pika

Zvesti Gorenjskemu glasu

Ladislava (Ladi) in Valentin (Tina) Arnež prihajata iz Begunj. Spoznali smo se na Glasovem izletu, ki se jih rada udeležujeta, bila sta tudi na pikniku v Besnici. Na Gorenjski glas sta se naročila natanko pred desetimi leti, ko smo praznovali petdesetletnico, in od takrat ga rada bereta. Tina ga je prebiral že na Visočah pri Tržiču, ko so bili naročniki njegovi starši. Ladi je Begunjka, s Tino sta se spoznala na plesu pri Jožovcu in prihodnje leto bosta praznovala 40-letnico poroke. Da sta zgradila hišo, je bilo potrebno veliko odrekanja. Oba sta bila zaposlena v Peku, osem let sta bila tudi oskrbnika koče na Dobrči. Kljub temu da je imel Tina kar trikrat operirano hrbtenico, uživata v planinarjenju in se, če se le da, vsako jutro podata na bližnjega Svetega Petra. Rada osvajata tudi druge vršace, kot so Begunjščica, Korošica, Zelenica in Kofce. Imata dve hčerki in pet vnučkov. Najstarejši je star 19 let, najmlajši sta dvojčici Tina in Ana, stari tri leta. Ladi se je včasih rada ukvarjala z izdelovanjem gobelinov, a je od številnih narejenih le dva obdržala zase, druge pa podarila. Tina skrbi za vrt in hišo, oba pa sta se v zadnjem času naučila ceniti predvsem zdravje.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kranj / ponedeljek, 19. julij 2010 / 07:00

Jama za smeti ob arheološkem spomeniku

Kranj - Prebivalka starega mestnega jedra je opozorila na njej nerazumno postavitev podzemnih zabojnikov za odpadke v bližini župnijske cerkve v Kranju. Ob cerkvi je

Objavljeno na isti dan


Kamnik / sobota, 21. julij 2007 / 07:00

V Snoviku že 350 postelj

V Termah Snovik so zaključili tretjo fazo izgradnje apartmajskega naselja. V juliju tudi blizu dva tisoč kopalcev dnevno.

Kranj / sobota, 21. julij 2007 / 07:00

Prihaja Kranfest

Konec prihodnjega tedna bo na kranjskih ulicah in trgih potekala že 25. Kranjska noč. Dogajanje se začenja že v četrtek, vendar pa bosta prava zabave polna dneva petek in sobota.

Zanimivosti / sobota, 21. julij 2007 / 07:00

Zlata poroka Gorenjke in Prekmurca

Ko sta se Jožica in Polde Ratnik z Bobovka 13. julija 1957 poročila, sta bila na občini samo s pričama, svatbo pa so pripravili doma.

Slovenija / sobota, 21. julij 2007 / 07:00

Državni zbor gre na dopust

Tudi poslanci državnega zbora gredo na dopust, medtem bodo prostore parlamenta obnovili, kar bo stalo okoli 310 tisoč evrov.

Kranj / sobota, 21. julij 2007 / 07:00

Prešernovci se še srečujejo

Kranj - V zaselku Zala pod Blegošem je bila 12. junija leta 1943 zaradi vedno številnejših borcev proti okupatorju ustanovljena 7. slovenska narodnoosvobodilna udarna brigada Fra...