Foto: Tine Založnik / Fotografsko društvo Janez Puhar Kranj

Srečno 2022

Leto 2021 je bilo težko za vse, zato imamo ob vstopu v novo leto eno samo veliko željo – da bi bilo epidemije konec. Po najobetavnejših napovedih se bo to zgodilo že spomladi; upajmo, da bo res tako, saj bodo številne težave lažje rešljive. Vsak dan že občutimo, kako se dražijo hrana, elektrika, ogrevanje, gradbeni material, cene so neverjetno »poskočne«, papir se je denimo podražil za osemdeset odstotkov. Če bodo dostavne poti spet odprte, če ne bo več rožljanja z orožjem na ukrajinski meji, ki cene ruskega plina poganja v nebo, lahko pričakujemo, da se bodo cene sredi prihodnjega leta umirile.

Evropska unija in s tem Slovenija epidemiološko krizo rešujeta na ameriški način, kar pomeni, da nam politiki ne zategujejo več pasu kot v zadnji finančni krizi. Zaradi epidemije so se očitno lažje znebili zastarelih vzorcev varčevanja, ki so v minulem stoletju po veliki ekonomski krizi pripeljali do druge svetovne vojne. Odkar denar tako rekoč pada z neba, je pri nas politični boj srdit in prihodnje leto bo samo še hujši, saj nas čakajo volitve parlamenta, predsednika ter županov in občinskih svetov. Nikar ne zamudite priložnosti, da denar zaupamo politikom, ki ga ne bodo »zafrčkali«. Pri odhodu na volitve se torej primite za denarnice in čustva pustite doma.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Radovljica / petek, 29. januar 2021 / 13:10

Deželne novice, št. 1

Deželne novice, 29. januar 2021, št. 1

Objavljeno na isti dan


Splošno / sreda, 19. marec 2008 / 07:00

Uspehi gasilcev so odlični

Predsednik PGD Preddvor Ciril Zupin je na volilnem občnem zboru v mesecu februarju predal mesto predsednika Marku Bohincu. Franci Dolinšek pa je prevzel poveljniško mesto od Branka Koširja.

Splošno / sreda, 19. marec 2008 / 07:00

Dogovorjena pravila obnašanja na kmetijskih zemljiščih

Vzpodbudno pismo Zavoda za gozdove nas seznanja s pravili obnašanja lovcev na kmetijskih zemljiščih.

Preddvor / sreda, 19. marec 2008 / 07:00

S kresničkami smo (pre)vidnejši

Preddvorska šola in občinski svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPV) sta tudi letos pripravila skupno preventivno akcijo.

Splošno / sreda, 19. marec 2008 / 07:00

Velik uspeh kegljačev

Kegljaški klub Bela, ki v okviru našega Športnega društva Storžič Preddvor nastopa v medobčinski ligi, v letošnjem prvenstvu nastopa s povprečnim uspehom.

Splošno / sreda, 19. marec 2008 / 07:00

Turisti pohvalijo, a tudi grajajo

Študentke, zaposlene v turistični poslovalnici, so posredovale obiskovalcem informacije po telefonu in po e-pošti.