Dan slovenske hrane
V petek, 19. novembra, bo dan slovenske hrane. V vrtcih in šolah bodo otrokom postregli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom.
Kranj – Vsak tretji petek v novembru je v Sloveniji dan slovenske hrane. Letos je to petek, 19. novembra. Na ta dan bo po vsej Sloveniji potekal Tradicionalni slovenski zajtrk, med katerim bodo otrokom v vrtcih, osnovnih šolah ter zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami postregli s hrano iz lokalnega okolja – z medom, maslom, mlekom, kruhom, jabolkom ali drugim svežim ali suhim sadjem brez dodanega sladkorja. Pri projektu sodelujejo poleg petih ministrstev – za kmetijstvo, izobraževanje, zdravje, kulturo in okolje še Čebelarska zveza Slovenije, ki je bila pred enajstimi leti pobudnica tovrstnega zajtrka, ter številne druge organizacije. Prireditelji so letos prvič pozvali vzgojno-izobraževalne in druge javne zavode, da v tednu pred dnevom slovenske hrane pripravijo tradicionalno slovensko kosilo, ki bi vključevalo tudi lokalne, sezonske jedi iz svežega in kislega zelja in repe (joto, dušeno rdeče zelje ...).



Zgornja Gorenjska
Kranjska Gora
Jesenice
Žirovnica
Radovljica
Bled
Gorje
Bohinj
Osrednja Gorenjska
Tržič
Naklo
Kranj
Preddvor
Jezersko
Šenčur
Cerklje na Gorenjskem
Južna Gorenjska
Železniki
Žiri
Gorenja vas-Poljane
Škofja Loka
Medvode
Vodice
Vzhodna Gorenjska
Komenda
Kamnik
Mengeš
Trzin
Domžale
Moravče
Lukovica
Karavanke
